Ahojte.. Nevite nekdo tak kdy?
Posta z honkongu z HC
corsair píše:Mě do Kladnaemaily s naskladněním chodí,včera přišel ráno další na SE5A
Zkus si přidat nějaký nový. Nové přidat nejdou.
robotmz píše:mne takisto chodia, ale mám pocit že som sa niekde dočítal že príde iba 5 x a potom sa to automaticky zruší...
To nemusí být pravdivá informace. Momentálně nové přidat nejdou. Pokud se ti staré nezobrazují s možností jejich smazání tak jak jsem popsal a emaily ti chodí a nechceš čekat po dobu těch pěti naskladnění, což může být i dost dlouhá doba, tak zkus kontaktovat podporu Hobbykingu ať ti to zruší.
qq píše:Jak je to s EMS z HK a našimi celníky? Myslím, když by se rozhodli, že zrovna ten balík si chtějí zkontrolovat a doložit doklady. Je třeba u HK nějaká kompenzace, když balik místo limitu do 4 dnů, dorazí třeba za 7-10? Nebo to funguje nějak tak, aby se to i tak stihlo?
Pozdržení zásilky celníky je ze zákona a prodejce ani pošta to nemůže ovlivnit. Na Hobbykingu ve FAQ viz tento odkaz k pozdnímu doručení píšou obecně mimo jiné toto:
Please understand that we have no control over customs or your countries postal system.
Překlad:
Pochopte prosím, že nemáme žádnou kontrolu nad celním nebo poštovním systémem ve vašich zemích.
Takže patrně žádná kompenzace nebude k dispozici a když to celníci pozdrží no tak holt smůla.
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem zase ňouma, že jsem se tam nepodíval. Nicméně znova a zřejmě né naposled, Drondysi, děkuji. Ještě dotázek, jak rychle jsou celníci schopní to všechno vyřešit (nemyslím, jak nejdýl ze zákona atp, ale naopak jak nejrychlej, v ideálním případě), když by na to došlo. Myslím vyrozumět mě, ověřit vše a dát mi balík...? Děkuji a omlouvám se za možná hloupé, nebo samozřejmé věci, na které se ptám.
qq píše:Tak jsem zase ňouma, že jsem se tam nepodíval. Nicméně znova a zřejmě né naposled, Drondysi, děkuji. Ještě dotázek, jak rychle jsou celníci schopní to všechno vyřešit (nemyslím, jak nejdýl ze zákona atp, ale naopak jak nejrychlej, v ideálním případě), když by na to došlo. Myslím vyrozumět mě, ověřit vše a dát mi balík...? Děkuji a omlouvám se za možná hloupé, nebo samozřejmé věci, na které se ptám.
Pokud nežádají o doplňující informace tak to může být ještě ten samý den kdy je to na poště Praha 120 (proclívací pošta) předloženo pracovníky pošty k proclení. Pokud žádají o doplňující informace pak může trvat pár dnů než se od nich k tobě dostane doporučený dopis a pak to záleží jak rychle jim pak ty informace pošleš a následně to třeba během dne nebo do pár dnů vyřídí a pošta ti pak během dalších pár dnů zásilku doručí.
11.2 jsem si objednával letadlo a nějaký věcičky k tomu. Všechno bylo skladem. Zaplatil jsem a čekal. Čekám doteď. Všechny věci mám ve stavu reserved. Objednávku ve stavu Processing. Číňani to ještě ani nezabalili. Trvá jim to už pomalu měsíc. Kde je problém? Jinej balíček, kterej jsem si objednával 1.3 už je na cestě.
pajoo píše:Dotaz jsem jim psal minulé uterý, odpověď zatím nikde. Asi toho maj moc. Jak se dělá storno objednávky? Nebudu platit těm šmejdům celnickejm ani korunu.
Limit DPH bude snížený na 22 Euro až od 1.4.2011 a do té doby ti to ještě může dorazit domů a i když to přesáhne limit tak není jisté jestli budeš platit, protože to je pouze namátková záležitost tj. pokud si tvůj balík celnící namátkou nevyberou tak neplatíš DPH ani když cena přesahuje limit. Storno si domluv přes email cs@hobbyking.com nebo přes jejich chat na Hobbykingu viz odkaz na info k tomu.