Zacatecnik - Heli

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Baggio

#16 Příspěvek od Baggio »

woboss píše:sry sem v tomto vazne lama

mozna proto sem prisel sem na forum a napsal do sekce zacatecnik....

Zdravím ťa, som tiež začiatočník a riešil som totéž problém čo ty, akurát že už mám celkom zvládnutý prvý vrťas blade mSR (nebola to sranda,stál 150€ a za 3mesiace som dal ďalších 100€ na náhr. diely). Teraz sa mi pritrafila celkom dobrá kúpa(aspom dúfam) už spomínaný mini Titan E325 SE. Zatial som ho len pookukoval a mám ho zatial celý na poličke. V sobotu idem aj so známym (inštruktor hely, ktorý ho skladal a zalietaval) do telocvične a prvý x ho zodvihnem zo zeme . A ešte jedna vec, spolu s titanom som si kúpil aj sim. Phoenix, a môžem ti povedať, že len visenie oproti mSRku je niečo uplne iné. Kým som ho udržal aspom 30 sekund vo vise, tak som zdemoloval min 30 vrťasou, takže pokial to je aspom trocha podla skutočnosti, tak to bude vysoká škola :o . V sobotu dám vedieť ako som dopadol.
Blade mSR, mini TITAN E325 SE , Futaba T7C, RAYtronic C14, Phoenix - začiatočnííík
woboss

#17 Příspěvek od woboss »

baggio: cus, vsak ja sem taky nevedel jestli vetsi (rex, HK) nebo to mSR, chtel sem poradit. Simulator pravdepodobne poridim, ale prvne chci mit doma vrtulnik s zkusit si to...pokud ot nepujde, prejdu k simulaci...ale vrazit penize do vysilace a simulatoru a nemit doma opravdovy letadlo...kdyz chci litat...to by me nebavilo.
Ted premejslim taky nad tim titanem e325, tak dej pak vedet ;)

A jeste k tomu HK, brouzdal sem si po netu a nasel tohle...prijdou mi ty ceny neuveritelne maly o proti cenam jinejch vrtulniku v ruznejch eshopech, je to tou znackou nebo je "figl" v necem jinym ?

viz. http://www.emotors.cz/elsa/eshop/7-1-RC ... stavebnice
matlak

#18 Příspěvek od matlak »

zdzd

#19 Příspěvek od zdzd »

woboss píše:Simulator pravdepodobne poridim, ale prvne chci mit doma vrtulnik s zkusit si to...pokud ot nepujde, prejdu k simulaci...ale vrazit penize do vysilace a simulatoru a nemit doma opravdovy letadlo.

To je špatný postup. Vůbec nemáš představu, jak se helina řídí. Podle tvého postupu se ti to rychle prodraží o pár tisíc. Simulátor nejsou vyhozené peníze. Simulátor je spousta ušetřených peněz. Popřemýšlej o tom ještě.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od koulinek »

Řeknu tak, od vánoc je moje HK-450 rozestavěná ve skleníku a na phoenixu mám nějakejch 40 hodin a tak nějak to uvisim, kromě čumáku k sobě to je ještě problem. Neustále sbírám informace co a jak udělat nejlépe. Dnes už vím že při příštím začátku bych volil rovnou Align, protože u 450 nějakou dobu zůstanu. Rozhodnutí pro HK padlo hlavně z důvodu že jsem jej chtěl na naučení a pak přejít na něco většího od Align, například T-REX 550E.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Baggio

#21 Příspěvek od Baggio »

A jeste k tomu HK, brouzdal sem si po netu a nasel tohle...prijdou mi ty ceny neuveritelne maly o proti cenam jinejch vrtulniku v ruznejch eshopech, je to tou znackou nebo je "figl" v necem jinym ?

viz. http://www.emotors.cz/elsa/eshop/7-1-RC ... stavebnice[/quote]

Nie som v tom nejak moc zbehlí ,ale je to Hely bez akejkolvek elektroniky. Pripočítaj si ešte toto -střídavý motor
-serva
-gyro
-přijímač
-regulátor ESC
-Lipoly baterie (2200mAh 3S) a jasne ak nemáš vysielač tak aj ten.

A ešte sa prikláňam k rade od ZDZD. Ako som už písal,mam aj mSRko a potreboval som veľaveľa náhradných dielov, pretože dostať ho do ruky bez toho aby si ako tak vedel kniplovať,mal cit , to sa asi bez predošlého nácviku na sim. nedá, ale pokial si na tom finančne dobrý, tak sa to dá riešiť aj tak ako hovoríš. Tri dni sa trápim na sime, no ešte stále sa ho neodvážim zodvihnúť naživo. Ináč tiež som si nedal poradiť,ked som kupoval mSRko, myslel som si že to zvládnem, no opak bol pravdou. Dnes by som sa už zachoval ináč . Skus sa z niekym dohodnúť čo má sim. a skusiť si to u neho. Takže tak. A ešte jedna vec, ten vrťas čo máš doma ,tomu sa nedá povedať že hely, takisto aj mSR má od toho ešte ďaleko. :)
Blade mSR, mini TITAN E325 SE , Futaba T7C, RAYtronic C14, Phoenix - začiatočnííík
Angusss

#22 Příspěvek od Angusss »

Jak jsem Ti psal na icq, bez simulátoru je to možné (taky jsem začínal), ale je to těžší, pomalejší a většinou dražší. Navíc až zvládneš visení a přesuny tak já osobně si nedovedu představit létání osmiček, souvratů atd. bez simulátoru.

Dneska koupíš na bazaru DX6i za 2500,- a k tomu simulator Phoenix za tu samou cenu (nový). Pokud tě to nechytne, můžeš to skoro za tu samou cenu prodat a bude tě to stát max pár stokorun. Je to lenější postup než koupit MiniTitana a švihnout s ním při prvním visu. Nevím jak velký máš přehled v cenách ND, ale při každé ráně počítej tak 500-2000kč :)

Létání s vrtulníkama je o kázni a odpírání :) Já jsem také začal bez simu a můj první vis trval 5sekund (seřízeno správně, ruce na nic).

"Ideální" řešení jak uspokojit chtíč je koupit všechno naráz. Mezitím co se budeš šroubkovat s Titanem a učit nastavovat Gyro, ESC atd. tak budeš létat na simu a osaháš si ovládání... pak je to ale risk, zda-li tě to chytne a nebudeš vše prodávat. (nicméně tahle pravděpodobnost bývá mizivá :) )
Naposledy upravil(a) Angusss dne čtv 10.03.2011 8:15, celkem upraveno 1 x.
paveld

#23 Příspěvek od paveld »

Souhlasím, bez simulátoru se učení strašně prodraží.
Co se týče výběru modelu: možná by Ti hodně pomohlo, podívat se, jak a s čím létají ostatní. Helimaniacs chodí létat každý pátek do haly sokola
na Kounicové a zatím nepravidelně v prostoru Slatiny. S lepšícím se počasím se předpokládá každodení létání u firmy Daido metal na Slatině.
Přijď se podívat a uvidíš všechny uvedené modely na vlastní oči létat.
Poradíš se a sám se rozhodneš, co by ti vyhovovalo. Držím palce. :D
Angusss

#24 Příspěvek od Angusss »

paveld píše:Souhlasím, bez simulátoru se učení strašně prodraží.
Co se týče výběru modelu: možná by Ti hodně pomohlo, podívat se, jak a s čím létají ostatní. Helimaniacs chodí létat každý pátek do haly sokola
na Kounicové a zatím nepravidelně v prostoru Slatiny. S lepšícím se počasím se předpokládá každodení létání u firmy Daido metal na Slatině.
Přijď se podívat a uvidíš všechny uvedené modely na vlastní oči létat.
Poradíš se a sám se rozhodneš, co by ti vyhovovalo. Držím palce. :D

Ideální možnost, uvidíš jak se s tím létá, co to obnáší, co všechno se musí seřídit a zblázníš se do toho :) Určitě sedni do auta a jet na to mrknout
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od koulinek »

Jo. viděl a pokecat s kolegy je hodně přínosné. Pro tohle mohu z vlastní zkušenosti doporučit navštívit nějakou heliakci, kde uvidíš kdo s čím létá, jaké používá osazení elektrikou a taky se dozvíš případné záludnosti se serizováním. Jinak na vyplnění prostoru mezi simulátorovými lekcemi se mi osvědčilo studování menuálů k TX, a elektrice: gyro, regulátor a postupné pokračování se stavbou. Pro mě je rozhodně přínosnější se tím takhle prokousat, neboť pak aspoň vim jak něco rozebrat, vyměnit, přenastavit. A další co se mi odvědčilo je začít v zimě když je hnusně, nenutí to tolik kvaltovat se stavbou a přípravou. Smířit se s tím že je tohle náročná modelářská disciplína :)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
OPR
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od OPR »

Huráááá
woboss

#27 Příspěvek od woboss »

Dobra tedy :) sehnal sem si simulator...k ty vysilacce...sla by treba tahle ? DX6i DSM2 Spektrum Air-Heli AR6200
OPR
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od OPR »

Co máš za simulítor? Dx6i je plně vyhovující :wink:
Baggio

#29 Příspěvek od Baggio »

A hlavne si treba vybrať správny mód vysielačky!!!
Mimochodom hoši, podla vás je aký mód najlepší. Ja tiež len začínam, a že vraj je ideálne ked je cyklika na jednom kniply, teda mod 2 al. 3, ak sa nemýlim. MSRko som mal mod 1 a teraz ma známi nahovára aby som prešiel na mód 3(na mojom vysielači sa to dá meniť).
woboss

#30 Příspěvek od woboss »

phoenixe v3 , jeste sem ho neinstaloval, nemam na nem s cim litat.

a k tomu modu, sem pravak a musim mit plyn na levy ruce, nedokazu si to predstavit naopak...levym palcem bych neuridil ani auticko :D
takze mod 2, pokud se nepletu ?
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“