Výměna ozubení serva

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Rudy

Výměna ozubení serva

#1 Příspěvek od Rudy »

Včera jste mi radili, jak na výměnu ozubení HS 55. Hned beru auto a jedu do HK koupit nové ozubení.Stálo 80 Kč a 40 km cesta. Doma vyndám servo z křídla a rozebírám.Kolečka rovnám na křídlo podle pořadí. Nesu si kafe, všechno shodím a dobu hledám.Pak narovnám kolečka jak si myslím že mají být a zkouším. Trochu to drhne,znova rozebírám ale spadlo na zem to nejmenší kolečko a dobu ho hledám.Když ho najdu, spadla mi na zem ta mrňavá hřídelka a tu jsem nenašel. Když k tomu připočítám že na ty ňiňatý věci skoro nevidím - už nikdy to nebudu dělat. Beru auto a jedu koupit nová celá serva. Všechny zdraví Ruda
Joker
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Joker »

Zdravím, tak to je fakt smůla!! :D :(
bub60

Re: Výměna ozubení serva

#3 Příspěvek od bub60 »

Rudy píše:Včera jste mi radili, jak na výměnu ozubení HS 55. Hned beru auto a jedu do HK koupit nové ozubení.Stálo 80 Kč a 40 km cesta. Doma vyndám servo z křídla a rozebírám.Kolečka rovnám na křídlo podle pořadí. Nesu si kafe, všechno shodím a dobu hledám.Pak narovnám kolečka jak si myslím že mají být a zkouším. Trochu to drhne,znova rozebírám ale spadlo na zem to nejmenší kolečko a dobu ho hledám.Když ho najdu, spadla mi na zem ta mrňavá hřídelka a tu jsem nenašel. Když k tomu připočítám že na ty ňiňatý věci skoro nevidím - už nikdy to nebudu dělat. Beru auto a jedu koupit nová celá serva. Všechny zdraví Ruda

Na to se dá říct jediný. Nepij Kafe. :D JJ to znám, nejraději bych tím mrsknul o zeď. Ale zase když se povede, tak ten pocit je dobrý. :)
Rudy

#4 Příspěvek od Rudy »

No dobrý pocit rozhodně nemám, když já spíš opravoval převodovky do aut.
silcom

Re: Výměna ozubení serva

#5 Příspěvek od silcom »

Rudy píše:Včera jste mi radili, jak na výměnu ozubení HS 55. Hned beru auto a jedu do HK koupit nové ozubení.Stálo 80 Kč a 40 km cesta. Doma vyndám servo z křídla a rozebírám.Kolečka rovnám na křídlo podle pořadí. Nesu si kafe, všechno shodím a dobu hledám.Pak narovnám kolečka jak si myslím že mají být a zkouším. Trochu to drhne,znova rozebírám ale spadlo na zem to nejmenší kolečko a dobu ho hledám.Když ho najdu, spadla mi na zem ta mrňavá hřídelka a tu jsem nenašel. Když k tomu připočítám že na ty ňiňatý věci skoro nevidím - už nikdy to nebudu dělat. Beru auto a jedu koupit nová celá serva. Všechny zdraví Ruda

Viem, že by som to nemal hovoriť, ale zasmial som sa dobre - hlavne keď si to predstavujem - a hlavne vidím seba, celý ja niekedy. Ono sa to dobre číta, ale viem si predstaviť, ako si musel peniť.. :)
bub60

#6 Příspěvek od bub60 »

Rudy píše:No dobrý pocit rozhodně nemám, když já spíš opravoval převodovky do aut.

To taky nemůžeš, když se ti to nepovedlo. Já bych zase neposkládal převodovku.
Jo a prý správnýmu automechanikovi zůstane po poskládání několik součástek: :D
Rudy

#7 Příspěvek od Rudy »

Ano, stává se mi to.
megadacan
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od megadacan »

Ahoj Rudy, před 2 minutama jsem pročetl poslední příspěvek k tématu "Pro zasmání" a nic.
No, pak jsem si přečetl tuhle Tvoji lapálii s výměnou převodů a moc jsi mě tím pobavil. Fakt jsem se moc dobře zasmál. A rozhodně to nebylo zlomyslně - někdy při práci postupuju úplně stejně. :D
Takže dík za vylepšení nálady.
http://buzzinec.blogspot.com/
http://www.youtube.com/user/megadacan
zdekar

#9 Příspěvek od zdekar »

Ty jsi expert jak já :D Tuhle jsem dával variabilní koncovky na páku serva (takové ty co se jistí ségrovkou). Asi 5x jsem zbíral tu koncovku ze země, v ruce se mi furt nějak natáčela a do páky serva nechtěla nalízt. Pak jsem dával ségrovku... Jednou rukou jsem držel variabilku, aby zas nevypadla a druhou zkoušel nasadit pojistku... v tom frnk a jen jsem slyšel jak zazvonila o dveře, tak jsem vzal druhou a frnk přes celou místnost zalítla do kouta. Ještě že mám takovou tu teleskopickou tužku s magnetem z HC, takže jsem je nakonec našel a nasadil, ale pěkně jsem se u toho zapotil :D
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
DAF
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od DAF »

Vím, že tě to neuklidní, ale povím ti (podobnou) historku. Chodil jsem kdysi do Svazarmu. Kolega tam jezdil na Manetovi (skútr). Nějak se mu cestou večer domů kousek od letiště porouchal, tak se to jal opravovat. Ten wuhl si nevšiml, že kousek pod ním je kanál. Nemusím snad pokračovat, prostě po složení toho, co zůstalo, to dotlačil nahoru na letiště a při další návštěvě dovezl potřebné díly, hlavně různé šroubky, matičky atd.
No, abys neřekl, že neporadím. Vzpomeň na starou dobrou Magdalenu Dobromilu, která říkala "vezmi čisté plátenko (hrnec)...". Tak nemusí to být pláténko, ale třeba jen kus papíru. Jo, je to rada jak noha, už se mi stalo také něco podobného, tak už to dělám takhle. A přídavné oči už také potřebuju. Prostě lepší to už nebude :lol: .
Hitec Aurora 9X
Chucky

#11 Příspěvek od Chucky »

Teda závidím. Taky bych chtěl mít do HobbyKingu 40 km :-)
Rudy

#12 Příspěvek od Rudy »

Dafe z Maneta jsem kdysi dělal zahradní frézu.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od DAF »

to Rudy, předpokládám ovšem, že to nebylo nad kanálem, a pokud ano, tak tím garážovým, který pak naštěstí nefunguje jako Bermudský trojúhelník (jako v kolegově případě :lol: ). U Maneta mě fascinovalo označení motoru "dvoupístový jednoválec".
Hitec Aurora 9X
jag42

#14 Příspěvek od jag42 »

Jó to dělaj trpajzlíci. Mám jich plnej barák a stále mi něco vyrážejí z rukou, schovávají věci , lámou nezlomitelné a pod. Nevíte co na ty mrchy platí? 8)
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Celeron »

jag42 píše:Jó to dělaj trpajzlíci. Mám jich plnej barák a stále mi něco vyrážejí z rukou, schovávají věci , lámou nezlomitelné a pod. Nevíte co na ty mrchy platí? 8)

A nejhorsi je, kdyz do toho jeste prijde na navstevu ten Nemec, jak von se sakra jmenuje?? Adenaur nebo Ajthajmr, ci tak nejak. To pak nemuzu nalyzt uz vubec nic. :lol:
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“