Beta 1400 - stavba
- beranekjosef
- beranekjosef
Ty v tom videu přesvědčuješ, že by to mělo být bez komentáře, ale dyť to je na tom to nejlepší. Takových videí, na kterých je nudná atmosféra, kde jen krouží letadlo, tak je na netu hafo. To je jak kdyby člověk koukal na němého Krause.
Jen se tě zeptám, ty jsi začátečník, nebo už máš něco nalétáno na jiných strojích?
Jen se tě zeptám, ty jsi začátečník, nebo už máš něco nalétáno na jiných strojích?
Jj, začátečník samouk, možná pokročilejší samouk, ty hvězdičky nad nickname bych nejradši umazal.
Mám doma jen AXN Floater Jet, má v háji motor (i lože) a novej už se mě kupovat nechce, tož slouží jako dekorace, Betu zvládám už myslím s přehledem, Lighting už je celkem solidně rozsekanej, ale za chvíli ho čeká další let a v krabici se mě doma válí F-16C od Alfamodel, toť vše.
Mám doma jen AXN Floater Jet, má v háji motor (i lože) a novej už se mě kupovat nechce, tož slouží jako dekorace, Betu zvládám už myslím s přehledem, Lighting už je celkem solidně rozsekanej, ale za chvíli ho čeká další let a v krabici se mě doma válí F-16C od Alfamodel, toť vše.
- beranekjosef
- MODYN
- Kontaktovat uživatele:
beranekjosef píše:To je slušné vybaveníčko. Máš icq? Rád bych s tebou občas něco probral. Já jsem naprostý začátečník. Zvažuji co koupit, ale asi půjdu do Bety. Tak bych si pro ní příští týden zajel a začal jí dávat dohromady. Uvítám rady od někoho, kdo se s betou dobře zná.
Beta je parádní všestrané letadlo. i když už mám nalétáno několik hodin s pokročilejšímy letadly, vždy si rád betu od tatky půjčím
Rychlé nízké průlety jsou opravdu parádní, zvukově připomínající projetí forumle 1... určo víte o čem mluvím
Je to hodné éro co létá samo, pokud se udělá dobré těžiště nemůže beta ničím překvapit.
Určitě bych ale udělal pantíky místo těch prolisů především na křidélka, kde mají serva dost velký problém...Minimálně bych křidélka v prolisu místy prořezal.
Určo to chce zajistit křídla, která na samotné uhlíkové trubce moc nedrží...Už jsem někde četl, že se betina rozložila ve vzduchu...Dobré by na to byly magnetky, nebo i suchým zipem se to dá vyřešit...
A každopádně bych náběžku a spodek trupu polepil skelnou páskou...
Jinak Betina uveze opravdu hodně...
Běžně s ní vozíme 140g kameru takže bych klidně místo té 1300 baterky koupil 2200 baterku protože čím těžší beta samozdřejmě když se to nepřežene
Jj, já trošku spekl ty panty na křidélkách, výškovce i směrovce, olepil důkladně spodek i čumák skel. páskou, do křídel dal uhlíkový pásek pro vyztužení + 2x2 magnety na zámek kříd. a pohrál si s bzučícíma servama.
Dnes jsem se poprvé dostal do nějaké termiky, či jak se tomu nadává a měl jsem problém model v té výšce vůbec vidět, docela zážitek. Dá se s tím proti větru i pěkně balancovat na jednom místě, no nic, nabíječka hlásí FULL, tak jdu znova na to.
PS: závaží z čumáku pryč, pokud budeš používat AKU 2200mAh.
Dnes jsem se poprvé dostal do nějaké termiky, či jak se tomu nadává a měl jsem problém model v té výšce vůbec vidět, docela zážitek. Dá se s tím proti větru i pěkně balancovat na jednom místě, no nic, nabíječka hlásí FULL, tak jdu znova na to.
PS: závaží z čumáku pryč, pokud budeš používat AKU 2200mAh.
- beranekjosef
Co se týká té sklené pásky, to seženu také v modelářství?
Tím mám tedy polepit spodek trupu a náběhy křídel? Jaké by měl mít parametry ten uhlíkový pásek? To se dává do křídel? Je zajímavé, že výrobce už to nepřipraví, protože já pokud bych se nezajímal o tuto diskuzi, tak bych s tím prakticky nic nedělal. A ještě, jak mám pořešit ty panty na křidélkách? Mohl by mi prosím zaslat fotky těch míst, které zpevnit a provedení toho zpevnění. Mail.: beranekjosef@seznam.cz
Děkuji za pomoc
Tím mám tedy polepit spodek trupu a náběhy křídel? Jaké by měl mít parametry ten uhlíkový pásek? To se dává do křídel? Je zajímavé, že výrobce už to nepřipraví, protože já pokud bych se nezajímal o tuto diskuzi, tak bych s tím prakticky nic nedělal. A ještě, jak mám pořešit ty panty na křidélkách? Mohl by mi prosím zaslat fotky těch míst, které zpevnit a provedení toho zpevnění. Mail.: beranekjosef@seznam.cz
Děkuji za pomoc
- bekmen
- Kontaktovat uživatele:
Skelná páska na spodek trupu určitě ano, na náběžku křídel bych jí dával jen pokud budeš lítat na "bodlákové" louce - jinak je to zbytečné. Seženeš jí v modelářském obchodě, ale myslím že jí mají i v Baumaxech atd. Zpevňování křídel uhlíkem u Bety považuji také za zbytečné. Křídla jsou dostatečně pevná - což zcela neplatí o originální spojce křídel - ta si výměnu zaslouží - to už je ale v tomto fóru několikrát popsáno. Křidélka předně potřebují rozhýbat - dodělávat panty bych viděl taky jako zbytečnost, protože když ta křidélka rozhýbeš, tak budou spolehlivě fungovat...
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
- beranekjosef
bekmen píše:Skelná páska na spodek trupu určitě ano, na náběžku křídel bych jí dával jen pokud budeš lítat na "bodlákové" louce - jinak je to zbytečné. Seženeš jí v modelářském obchodě, ale myslím že jí mají i v Baumaxech atd. Zpevňování křídel uhlíkem u Bety považuji také za zbytečné. Křídla jsou dostatečně pevná - což zcela neplatí o originální spojce křídel - ta si výměnu zaslouží - to už je ale v tomto fóru několikrát popsáno. Křidélka předně potřebují rozhýbat - dodělávat panty bych viděl taky jako zbytečnost, protože když ta křidélka rozhýbeš, tak budou spolehlivě fungovat...
Takže jde hlavně o to, manuálně s těmi křidelkami hýbat. Tak to zpevňování budu řešit, až zu betu budu mít, těžku takhle říct, když jsem jí nikdy live neviděl. Doufám, že bude někde v manuálu popsáno, kde by měla mít beta těžiště.
- bekmen
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, rozhýbání stačí - oni to klucí čínský dodávají už s nainstalovaným táhlem od serva k páce křidélka - a tím že jsou "panty" křidélek nerozhýbané předejdou možnému očesání převodů v servu při transportu. poloha těžiště je v návodu uvedena.
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
- MODYN
- Kontaktovat uživatele:
Další uhlík bych do křídel také nedával. Už jsem viděl dost utažených přemetů ve vysoké rychlosti s původní trubičkou a Beta pokaždé vydržela...
Skelnou pásku na spodek trupu např tuto: http://www.jino.cz/skelna-paska-sire-50 ... -2716.html
Když si s tím vyhraješ tak celkem slušně to vypadá i s elektrikářskou páskou, kterou prodávají i v bílé barvě.
Skelnou pásku na spodek trupu např tuto: http://www.jino.cz/skelna-paska-sire-50 ... -2716.html
Když si s tím vyhraješ tak celkem slušně to vypadá i s elektrikářskou páskou, kterou prodávají i v bílé barvě.
To bych netvrdil, u mě to dopadlo takhle: http://kesi1n.galerie.cz/5003474-crash#71860878
Chtěl jsem panty taky rozhýbat a při odmontovávání umělohmotných pacek mě každá praskla, tak jsem je hodil do koše, rozhýbal to, drobátko spekl a dopadlo to provizorně takto:
http://kesi1n.galerie.cz/5000186-beta-1400#71912369
bekmen píše:...jsou "panty" křidélek nerozhýbané předejdou možnému očesání převodů v servu při transportu. poloha těžiště je v návodu uvedena.
Chtěl jsem panty taky rozhýbat a při odmontovávání umělohmotných pacek mě každá praskla, tak jsem je hodil do koše, rozhýbal to, drobátko spekl a dopadlo to provizorně takto:
http://kesi1n.galerie.cz/5000186-beta-1400#71912369
Naposledy upravil(a) kesi dne sob 12.03.2011 21:18, celkem upraveno 1 x.