Beta 1400 - stavba
pro beranekjosef:
Protože jsem pochopil,že jsi začátečník myslím,že zpevnění křídel není na škodu.Až ji budeš mít doma prohlídni jak je spojovací trubka křídel dlouhá.Kdyby bylo od jejího konce zastrčeného v křídle do začátku ohybu křídla dost místa dal bych tam uhlíkovou pásnici 3 x 1 mm nastojato.Umístil bych ji asi tak 80 mm od náběžky,ne však do místa,kde je spojovací trubka křídel.Když prořízneš rovně doopravdy ostrým nožem křídlo do hloubky asi 4 mm půjde tam pásnice zatlačit.Buď do prořezu vpravíš vhodné lepidlo nebo přelepíš křížovou lepící páskou.Pokud jde o šířku pásky zdá se mě 50 mm hodně.Já bych šel maximálně na šířku 38 mm.Je s ní lepší práce.
Protože jsem pochopil,že jsi začátečník myslím,že zpevnění křídel není na škodu.Až ji budeš mít doma prohlídni jak je spojovací trubka křídel dlouhá.Kdyby bylo od jejího konce zastrčeného v křídle do začátku ohybu křídla dost místa dal bych tam uhlíkovou pásnici 3 x 1 mm nastojato.Umístil bych ji asi tak 80 mm od náběžky,ne však do místa,kde je spojovací trubka křídel.Když prořízneš rovně doopravdy ostrým nožem křídlo do hloubky asi 4 mm půjde tam pásnice zatlačit.Buď do prořezu vpravíš vhodné lepidlo nebo přelepíš křížovou lepící páskou.Pokud jde o šířku pásky zdá se mě 50 mm hodně.Já bych šel maximálně na šířku 38 mm.Je s ní lepší práce.
- beranekjosef
kesi píše:To bych netvrdil, u mě to dopadlo takhle: http://kesi1n.galerie.cz/5003474-crash#71860878
bekmen píše:...jsou "panty" křidélek nerozhýbané předejdou možnému očesání převodů v servu při transportu. poloha těžiště je v návodu uvedena.
Chtěl jsem panty taky rozhýbat a při odmontovávání umělohmotných pacek mě každá praskla, tak jsem je hodil do koše, rozhýbal to, drobátko spekl a dopadlo to provizorně takto:
http://kesi1n.galerie.cz/5000186-beta-1400#71912369
Jen se zeptám, ty přelepy - třeba to servo, nebo křidélka, tak to je ta skená páska? Pokud by se to nepřelepilo, tak je možné, že by to při zatížení upadlo?
Přijde mi to takové, hodně jednoduché (resp. bez toho přelepu bych se bál, že by to mohlo upadnout)
Jinak zeptám se k té nehodě. K té došlo tvrdým pádem, nebo selháním něčeho. Díky
- beranekjosef
Bartn píše:pro beranekjosef:
Myslíš to udělat tak, jak to je vyfocené na první stránce tohoto fóra?
Ten pásek by měl být v jednom kuse (tedy procházet i trupem), nebo levé křídlo zvlášť a pravé také?
Jinak ten pásek bude stačit, nebo ještě by se mělo něco do křídla vložit?
Zas se mi nechce ale moc to letadlo zatěžovat.
Jinak moc se mi líbí ten nápad s magnety na křídlech. Už mi kamarád je obstarává. Akorát mám obavy ohledně nějakého případného rušení.
Moc vám všem děkuji co mi zde dáváte informace. Každá informace je pro mne moc užitečná, protože sám bych si s tím asi neporadil.
Patří vám velký DÍK.
- MODYN
- Kontaktovat uživatele:
Ano to je ta skelná páska. Serva v křídle drží pevně i bez ni a kdyby nedržela páska by jim stejnak moc nepomohla.
Ta havárie byla nejspíše způsobená špatnou uhlíkovou trubičkou v křídle, která nevydržela nejspíš utažený obrat
nebo byla už načatá třeba ze stavby.
Podle mého je výměna uhlíkové trubičky na zvážení, i když co chodím létat ve Dvoře králové, tak 2 lidem vydržela a jeden ji zlomil při střemhlavém seznámení se zemí pod plným plynem.
Jinak křídla jsou dost pevná a nevidím na škodu, že se při případném poryvu větru, nebo při přitaženém obratu zavlní.
By jste potřebovali vidět mého foxe jak mává křídly
)
Ta havárie byla nejspíše způsobená špatnou uhlíkovou trubičkou v křídle, která nevydržela nejspíš utažený obrat
Podle mého je výměna uhlíkové trubičky na zvážení, i když co chodím létat ve Dvoře králové, tak 2 lidem vydržela a jeden ji zlomil při střemhlavém seznámení se zemí pod plným plynem.
Jinak křídla jsou dost pevná a nevidím na škodu, že se při případném poryvu větru, nebo při přitaženém obratu zavlní.
By jste potřebovali vidět mého foxe jak mává křídly
- MODYN
- Kontaktovat uživatele:
beranekjosef píše:Bartn píše:pro beranekjosef:
Ten pásek by měl být v jednom kuse (tedy procházet i trupem), nebo levé křídlo zvlášť a pravé také?
Jinak moc se mi líbí ten nápad s magnety na křídlech. Už mi kamarád je obstarává. Akorát mám obavy ohledně nějakého případného rušení.
Moc vám všem děkuji co mi zde dáváte informace. Každá informace je pro mne moc užitečná, protože sám bych si s tím asi neporadil.
Patří vám velký DÍK.
Vyměn uhlíkovou trubičku třeba za uhlíkovou kulatinu at máš klid na duši a na uhlíkový pásek se vyprdni.Stejnak při případném nárazu křídla zůstanou ok a odnese to čumák, který bych preventivně dost zpevnil skelnou páskou.
No ano, je to ta skelná páska, přelepy na křidélkách a ostatně na všech ovládacích plochách, byly "nutné" až po nehodě s prasklou spojkou křídla a následném pádu střemhlav. Serva na křidélkách jsem přelepil jen tak pro sichr a taky proto, že to tu několik lidí taky dělá, tak to snad k něčemu bude.
To druhé přelepení kouskem pásky vedle serva je proto, že jsem vyřezával kus polystyrénu, bych se dostal ke šroubku páky serva a následně páku serva srovnal, číňan na to občas dlabe. Tož jsem to tam jen tak ze srandy přelepil.
To druhé přelepení kouskem pásky vedle serva je proto, že jsem vyřezával kus polystyrénu, bych se dostal ke šroubku páky serva a následně páku serva srovnal, číňan na to občas dlabe. Tož jsem to tam jen tak ze srandy přelepil.
- beranekjosef
MODYN píše:beranekjosef píše:Bartn píše:pro beranekjosef:
Patří vám velký DÍK.
Vyměn uhlíkovou trubičku třeba za uhlíkovou kulatinu at máš klid na duši a na uhlíkový pásek se vyprdni.Stejnak při případném nárazu křídla zůstanou ok a odnese to čumák, který bych preventivně dost zpevnil skelnou páskou.
No jde mi o to, abych se pak nesnažil létat celouhlíkový stroj.
Jaká tam je v tom trupu trubička (jaký proměr)? Abych už rovnou koupil už tu tyčku.
Já se obávám toho, že pády budou hodně časté.
- beranekjosef
Tak
a na ty křidélka jak jsem psal žádná páska není nutná! Prostě drapni křídlo (až to budeš mít doma) a pořádně rozhýbej panty, to stačí.
Edit: to spečení je popsáno zde ve druhém příspěvku: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=34858 , to sem dávám jen proto, aby jsi věděl, o co jde. U tohohle éra to není v žádném případě nutné! Dá se to pořešit i takto: http://picasaweb.google.com/RiMr71/Floa ... 3424058626 , též to uvádím jen jako "tuning" již zkušeného modeláře.
Edit: to spečení je popsáno zde ve druhém příspěvku: http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=34858 , to sem dávám jen proto, aby jsi věděl, o co jde. U tohohle éra to není v žádném případě nutné! Dá se to pořešit i takto: http://picasaweb.google.com/RiMr71/Floa ... 3424058626 , též to uvádím jen jako "tuning" již zkušeného modeláře.
Ahoj mě prdla origoš spojka křídla při prvním ostřejším pádu. Místo origoš 6milimetrové slabostěné jsem dal 6ti milimetrovou uhlíkovou krubku silnostěnou, kterou koupíš všude v modelářství a zařínul jsem ji na požadovanou délku. Nedávno jsem s betou při letu na zádech fláknul o zem na čumák a spojka přežila http://martin104b.galerie.cz/5131717-beta-1400#74083879 . Na spojích křídel v trupu mám suchý zip a taky dobrý. Rozhýbání křidélek , výškovky a směrovky je samozřejmě nutností. Taky jsem začátečník a hltám informace tady na mánii
.
http://martin104b.galerie.cz/
- beranekjosef
kesi píše:Taka na ty křidélka jak jsem psal žádná páska není nutná! Prostě drapni křídlo (až to budeš mít doma) a pořádně rozhýbej panty, to stačí.
Ahoj, pokud tomu tedy rozumím správně, tak to zažehlení je vyhlazení a spojení. Takže pokud by došlo k něčemu třeba na křidélkách, tak pouze zažehlím trhlinu do hladka a pak přidélka mohu přilepit tou skelnou páskou.
Takže jediné co udělám, až přinesu Betu domu, tak rozhýbu křidélka, pro jistotu přelepím serva a spodek trupu skelnou páskou. V křídlech vyměním uhlíkovou trubičku za uhlíkovou tyč (6mm). A pokud nebudu mít dobrý pocit z konstrukce, tak do křídel vlepím také uhlíkový pásek.
Do křídel proti rozpojení přidám ještě HDD magnety, nebo suchý zip.
jasný jak přineseš domů betu rozhýbeš výškovku, křidélka( na křidélkách prořízneš samolepku co je nalepena z vrchu křídla) a směrovku. Pak přilepíš zadek dle návodu . Pak ty magnety nebo sucháč na spoj hlavních křídel a dej tam místo spojky origoš tu 6mm trubku silnostěnou ( je o trochu lehčí a levnější než plná uhlíková tyč ). Serva přelepovat nemusíš držej tam vcelku slušně. Přelep si čumák a spodek někde asi k těžišti. Trochu se tím spevní a nebude tak trpět spodek při přistávání. Pak už jen nabít baterku a hurá do vzduchu 
http://martin104b.galerie.cz/
beranekjosef píše:...že při rozhýbávání to bude první co u Bety na stane. Že všechno utrhnu
Nic neutrhneš! Vůbec se toho neboj!
beranekjosef píše:Ahoj, pokud tomu tedy rozumím správně, tak to zažehlení je vyhlazení a spojení. Takže pokud by došlo k něčemu třeba na křidélkách, tak pouze zažehlím trhlinu do hladka a pak křidélka mohu přilepit tou skelnou páskou.
Přežehlením (spečením) po celé délce pantu ovládací plochy ho pouze více zeslabíš a tím bude lépe ohebný.
Pokud se ti např. při nehodě utrhne křidélko, pak stačí jen skelná páska, nebo koupit nějakej ten závěs, bo pant v jakékoli RC prodejně: http://www.rcshop.eu/bizuterie-zavesy-c ... 8_944.html (s tím ovšem nemám žádnou zkušenost, mě na tyhle éra stačí ta páska).
Zalítání
Samozřejmě nejlevnější variantou na začátek je najít si někoho kdo ti model zalítá, vytrimuje a bude připravenej si od tebe vzít vysílačku když se dostaneš do nějáký krizovky. Beta je jinak hodná a pro začátečníka který má někoho k sobě je úplně super! Držím palce a potom napiš jak to dopadlo 
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //