Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Glerin

#316 Příspěvek od Glerin »

Souhlasím s tím, že beta je hodná.
Lindbergh mi jí zkontroloval, zalítnul, já pak zkusil polétat v simulátoru s gamepadem! a pak šel poprvé létat, sám.

Létal jsem asi 10 minut, naprosto bez problému, pak přistál a po kontrole baterie ještě jednou odstartoval.
Jenže pak dorazili nějaký cyklisti, já začal trošku "machrovat" a při nízkém rychlém průletu přes mojí hlavu spolu s poryvem větru jsem to poslal čumákem do pole. Takže zítra mám co lepit. Čumák jako harmonika a prdla originál trubička v křídlech.

Kdybych nebyl v*l, neutrpěla by beta při prvním letu pod mojí pilotáží ani šrám :)
beranekjosef

#317 Příspěvek od beranekjosef »

Glerin píše:Souhlasím s tím, že beta je hodná.
Lindbergh mi jí zkontroloval, zalítnul, já pak zkusil polétat v simulátoru s gamepadem! a pak šel poprvé létat, sám.

Létal jsem asi 10 minut, naprosto bez problému, pak přistál a po kontrole baterie ještě jednou odstartoval.
Jenže pak dorazili nějaký cyklisti, já začal trošku "machrovat" a při nízkém rychlém průletu přes mojí hlavu spolu s poryvem větru jsem to poslal čumákem do pole. Takže zítra mám co lepit. Čumák jako harmonika a prdla originál trubička v křídlech.

Kdybych nebyl v*l, neutrpěla by beta při prvním letu pod mojí pilotáží ani šrám :)

To už bohužel tak bývá.
chrpos

#318 Příspěvek od chrpos »

Zeptam se,to zavazi v cumaku je potreba vyndat jen pri instalaci baterek 2200 nebo i pri te originalni baterii?a dovazit pak posunutim baterie do cumaku?dik
Kovboj

#319 Příspěvek od Kovboj »

chrpos píše:Zeptam se,to zavazi v cumaku je potreba vyndat jen pri instalaci baterek 2200 nebo i pri te originalni baterii?a dovazit pak posunutim baterie do cumaku?dik

Pokud tam použiješ baterku kolem 1300mAh tak tom to závaží nech.
Glerin

#320 Příspěvek od Glerin »

Jelikož mi brzo dorazí právě 2200mAh akumulátory, docela by mne zajímalo, jak jste to závaží z čumáku dostali.
Drží tam fest a nerad bych to odstranil i s kusem EPP :)
kesi
Kontaktovat uživatele:

#321 Příspěvek od kesi »

Mě odpadlo při nechtěném kamikaze! :lol:
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#322 Příspěvek od bekmen »

...blbě, kde nepomůže síla, pomůže ještě větší síla. Zkoušel jsem to lepidlo nahřát pájkou - ale je tam málo místa. Odřezávání nožíkem je taky prd platný - nakonec zvítězila ta hrubá síla + kleště co mají dlouhé čelisti!
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
Kovboj

#323 Příspěvek od Kovboj »

Glerin píše:Jelikož mi brzo dorazí právě 2200mAh akumulátory, docela by mne zajímalo, jak jste to závaží z čumáku dostali.
Drží tam fest a nerad bych to odstranil i s kusem EPP :)

Jde normálně "utrhnout", ale je na to potřeba malá ruka a šikovné prsty.
Glerin

#324 Příspěvek od Glerin »

Super, díky za rady.
Snad po utrhnutí nebude v čumáku díra skrz :).
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#325 Příspěvek od MODYN »

Obrázek

Super tak se to povedlo... Bumpy_SK díky moc za pomoc :wink:
Naposledy upravil(a) MODYN dne pon 14.03.2011 19:37, celkem upraveno 4 x.
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#326 Příspěvek od Bumpy_SK »

Kód: Vybrat vše

[img]https://lh4.googleusercontent.com/_ooQr6Tk6FO8/TXp0IUj8xGI/AAAAAAAAADA/V370zow9acE/s912/PICT0320.JPG[/img]

na konci musi byt .xxx (.jpg v tomto pripade) tj v picase si daj pravym tlacitkom mysi kopirovat adresu obrazku[/img]
joe_tlach

#327 Příspěvek od joe_tlach »

Letu ZDAR!! jsem začátečník a vybral jsem si po delším hledání model Beta 1400. 16.3.2011 mi dojde celá RTF sestava, tak se psychicky připravuji, trénuji na FMS simulátoru. Přiobjednal jsem si ještě jeden akumulátor a snad kvalitní nabíječku RAYTRONIC C12, abych se pěkně staral o lipolky ze sítě :-). Co mi ještě není jasné, jsou akumulátory ve vysílačce. V setu baterie asi nebudou. za a) můžu použít 8x obyč 1,5V nějaký základ, pak ale 12V?? b)nebo musejí být 8x 1,2V to je těch 9,6V? c) můžu použít 9V baterii (dříve byly v ovladačích na tesla TV) později určitě dokoupím akumulátor 9.6V 1100mAh TUBA KAN. d) vejde se akumulátor do vysílačky? e) je tu někdo z okolí Velkých Pavlovic? Jižní Morava kdo by mi pomohl zalétnout toto letadlo?
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#328 Příspěvek od MODYN »

joe_tlach píše:Letu ZDAR!! jsem začátečník a vybral jsem si po delším hledání model Beta 1400. 16.3.2011 mi dojde celá RTF sestava, tak se psychicky připravuji, trénuji na FMS simulátoru. Přiobjednal jsem si ještě jeden akumulátor a snad kvalitní nabíječku RAYTRONIC C12, abych se pěkně staral o lipolky ze sítě :-). Co mi ještě není jasné, jsou akumulátory ve vysílačce. V setu baterie asi nebudou. za a) můžu použít 8x obyč 1,5V nějaký základ, pak ale 12V?? b)nebo musejí být 8x 1,2V to je těch 9,6V? c) můžu použít 9V baterii (dříve byly v ovladačích na tesla TV) později určitě dokoupím akumulátor 9.6V 1100mAh TUBA KAN. d) vejde se akumulátor do vysílačky? e) je tu někdo z okolí Velkých Pavlovic? Jižní Morava kdo by mi pomohl zalétnout toto letadlo?

Ahoj, ve vysílačce baterie nebudou. Je potřeba 8 AA baterií(tužkových)
Je na tobě, jestli nabíjecích, nebo 1,5V...Přecejenom po pár hodinách se ti ty nabíječky zaplatí, místo kupování 1,5V AA baterek.
Jinak do vysílačky Cadet jiné baterky než tužkovky nenarveš.
(vysílačka nemá vyndávací košík na baterky)
Borek
Kontaktovat uživatele:

Video

#329 Příspěvek od Borek »

BTW, další video s Betynou: http://www.youtube.com/watch?v=QgfkkncGQBc. V druhé polovině je i pár loopingů a překrutů (nebo jak se tomu říká).

Jinak moje milá Beta při posledním lítání utrpěla amputaci čumáku -- lítal jsem v příliš silném větru. Dvakrát to vyšlo a podařilo se mi ji ukočírovat a bezpečně přistát, po třetí byl vítr tak silný, že jsem se prostě nedokázal proti němu udržet, takže jsem to radši zapíchnul do země než to nechat uletět z dohledu/dosahu.
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#330 Příspěvek od Martin104 »

ahoj nic si z toho nedělej vyfénovat zborcené díly, malinko lepidla, skelné pásky a budeš zase létat jak vítr. Já měl něco podobného :lol: http://martin104b.galerie.cz/5131717-beta-1400#74083879
http://martin104b.galerie.cz/
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“