Nine Eagles Free Spirit - zkušenosti?

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
nunasjiri

#676 Příspěvek od nunasjiri »

Tak s těma novejma ližinama to nemůžu furt doladit,doma mám málo místa, venku fouká.Jak postupujete když ladíte? Já začal cyklikou (jde mírně dopředu),a potom jsem šteloval na přijímači že se nevrtěl a zadek neškubal.Pak jsem ho vzal ven, bez kabiny.a musím mít trimr na rotaci furt uplně napravo aby nešel furt doleva, a vůbec se mu nechce dopředu.Spíš dost couvá.Táhla mám přes H a cykliku dost vysoko.Zase když je dám vedle H tak se prý setkává se šroubkem dole.Myslíte že když jsem to zkoušel bez kabiny že to tolik kabina ovlivní?Ted když koukám na fotku tak si myslím že prodloužím délku na levém servu protože není ve středu a už nemá kam (dopředu) vychýlit. Podívejte se na poslední fotku.Popř je někdo z Prahy že by jsme to zkonzultovali?Dík
http://nunasjiri.rajce.idnes.cz/Spirit/#11032011209.jpg
Nyní: DJI Spark
Dříve: Blade McpX - Phoenix v.3, Dx6i - Toro 600, Toro 900, Blade mQX
ntpr

#677 Příspěvek od ntpr »

Jestli to máš vyvážený - oproti serii, vycvaknout drzak baterie a otocit, baterka se posune vice dopredu, pak vyzkouset vyvážení, v pripade ze je vyvazeny, tak paky na servech musi byt při 0vých trimech pokud mozno kolmo na servo, a potom nastavit táhla od cikliky tak aby ciklika byla v rovině, resp malinko nakloněnou doprava, taky je duležitý nastavit táhlama od stabilizatoru stopu listů aby byli v rovine - potom to litá jako lusk, později je dobré upravit přepákování na úponu listů dle návodu na rczone, já jsem použil páčky z walkery cb180 ale musí se mírně upravit grip, na druhou stranu to funguje parádně, další vychytávka je kovová ciklika bud z rczony nebo tam pasuje tahle:
http://www.rcking.eu/safari-cr/1257-eswcr-t02.html
jo a odlehčení stabilizatoru jsem vyřešil tak že jsem odstranil zavažíčka z tech gumovejch válečků a seřízl je tak že zbyla jen ta plná guma na konci, jsou ted o cca polovinu lehčí a vrtulníček je mnohem živější. Jinak jsem udělal další věci jako prodloužení ocasní trubky o 2cm, držák zadního motorku nahrazen držákem z kestrela a podvozek mám z walkery Walkera 53-1. Jo a mam dobrel tip na serva HEXTRONICK 5g jsou uplně stejný jako ty ze setu akorat se daj v čechách koupit za 115,-kč/kus. Jediný co je škoda že na to dodnes neni kovová hlava, ty plastový nicnevydržej a častokrat házej už z výroby a naví je prodávaj jen stou osičkou, kterou neni možný skoro ohnout resp za rok sem asi 2 ohnul ale těch prasklejch plastovejch hlav mam asi 10, lítam hodně v bytě takže sem tam o bouračku neni nouze
nunasjiri

#678 Příspěvek od nunasjiri »

Díky moc za odpověd, to s otočením baterky mne vůbec nenapadlo,asi to bude vyvážením, cykliku mám v mírně dopředu, na ty serva se podívám.Jěště mi porad jak to udělat s vyvážením listů, píšou že se maj označit (třeba fixou?), pak že se má udělat válec a nechat to škrtnout o listy, máš nějakej trik na tohle?Trubku na ocas jsi požil jakou?Koupil jsi v metráži?A když jsi tam dal tu delší trubku, čím jsi to vyvážil? Matkou 10 jak tady píšou?Díky za rady.Napíšu ti SZ a domluvíme se,ahoj
ntpr

#679 Příspěvek od ntpr »

listy se označej fixou, každej jinak a když se roztočí rotor tak je z boku vidět jestli jsou v rovině, když ne tak je vidět podle označení, kterej je vejš a kterj níž a nastaví se dle potřeby táhla od stabilizátoru tak aby v rovině byly. Tu trubku je asi nejlepší koupit v modelářství, já byl línej tak sem si s dílama objednal z BladeaCP, kterou jsem skrátil na požadovanou délku, potom je to potřeba ještě dovážit, ten rámeček pro baterku se dá nacvaknout ještě víc dopředu, sou tam na to další díry, ale je potřeba proříznout zespoda kabinu. Teď mě napadá že je asi lepší tu baterku rovnou posunout a potom vyvážení doladit délkou tý ocasní roury, vyjde to cca o 2 - 2,5cm delší než origo
nunasjiri

#680 Příspěvek od nunasjiri »

Zkoušel jsem držák baterky otočit ale v těch předních dírách mám pásky na přichycení předního držáku ližin, tak jsem dal nějáký závažíčko do čumáku, zlepšilo se to.Už tak nějak visím ale vůbec to nechce doleva, a škube mu ocas, tak si budu muset pohrát s potenciometrama.Akorát furt tápu jestli tu cykliku dát níž, protože se mi při letu max dopředu zachytává o šroubek nahoře.Nemůžeš mi třeba vyfotit zezadu jak ji máš vysoko?Dík
ntpr

#681 Příspěvek od ntpr »

Obrázek
nunasjiri

#682 Příspěvek od nunasjiri »

Díky moc za foto, máš to krásně kolmo (serva) a ty ližiny z Walkery jsou luxusní, jsou širší než ty moje.Prosím tě jak vkládáš fotky
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) nunasjiri dne pon 14.03.2011 19:07, celkem upraveno 10 x.
ntpr

#683 Příspěvek od ntpr »

nunasjiri

#684 Příspěvek od nunasjiri »

Ty listy označíš na hraně?jsem to zkusil ale v tom fofru jsem neviděl nic, kterej je vejš.Ty fotky jsem zkoušel ale nedaří se.Asi jsem blbej :D
ntpr

#685 Příspěvek od ntpr »

stačí jeden nebo oba (každej jinou barvou) označit u konce, roztočit na cca 60% a kouknout se v rovině listů (doporučujou se ochrané brýle) a z určitýho úhlu je krásně vidět to označení, resp že jsou nebo nejsou v rovině je vidět hned
ntpr

#686 Příspěvek od ntpr »

Neznáte někdo nějakýho šikulu, kterej by dokázal na tento model vyrobit kovovou hlavu, možná by se i našlo víc zájemců...
nunasjiri

#687 Příspěvek od nunasjiri »

taky bych se hlásil..... možná jednoho zkusím, třeba se dá ukecat
Pro ntpr: ještě jsem nezkoušel ty vrtule erovnat,jsem nějakej death, a bez chuti se na to vy...t!!!ozvu se
ntpr

#688 Příspěvek od ntpr »

To by bylo fajn, já bych si vzal určitě 2ks...

Jinak dávám sem fotku původně 3kanálový Lamy, který mi bylo líto, tak dlouho jsem přemýšlel co s ní až mě napadlo jí přestavět na "klasickou" koncepci, vyhodil jsem tedy zadní motor s vnitřní hřídelí a horním rotorem, zkrátil vnější hřídel a naimplementoval hlavu s ciklikou z FreeSpirita, serva s táhlama jsem použil z vraku Walkery HM52, kterej se mi válel doma. Držáky na serva jsem si vyrobil z plastové krabičky a přilepil je na boky hlavního rámu, který jsem důkladně prolepil sekundovým lepidlem aby se nekroutil, ocas sem vezpod vyztužil starou ocasní trubkou také z FS a přidělal motůrek, listy jsou z Walkery CB180 jsou delší než u FS a podvozek z walkery 53-1. Vysílačku a 4in1 jednotku jsem použil z vraku kestrela, který jsem kvůli tomu koupil. Nakonec jsem upravil hlavu jako u mého Spirita viz přízpěvek výše. No je na tom vidět že co se týká vzhledu moc jsem se s tím nebabral, padl na to půlka loctitu ale ve vzduchu to vypadá dobře a hlavně to celkem pěkně lítá.

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

Obrázek

Obrázek

Jetson
Kontaktovat uživatele:

#689 Příspěvek od Jetson »

Včera jsem prodával vrak Kestrela. Je to on? Jestli jo, tak to byl fofr a každopádně hezký výsledek.
ntpr

#690 Příspěvek od ntpr »

Jj to je on, nakonec jsem použil i oba motorky od vas, ještě jednou díky :)
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“