Vyber heli

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
Malagar

Vyber heli

#1 Příspěvek od Malagar »

Dobrý den, rád bych se zeptal zkušenějších uživatelů na výběr "správné" heli. Hodlám investovat okolo 2-3 tisíc. Na prodejně mi poradili heli Esky HUNTER http://www.rcking.eu/esky/4048-esky-hun ... z-rtf.html (s PC simulatorem a kufrem za 3300kč). Dále jsem našel podobný model V4 od esky http://www.blokovano.cz/vrtulniky/4ch/2g4eskylamav4.html (resp. je to ten samý, akorát vypadá prostě trochu jinak)

Jsou dané modely vhodné? Případně kde koupit? Ten první seženu za 3300kč. Ten druhý pouze za 2300 + na tom webu mají akci, při nákupu nad 2500kč přidají jestě Alacrity 819 http://www.blokovano.cz/akce/alacrity.html uplne zdarma. Nevím co je to zač a jestli za něco stojí (?).

Případně jak je to s PC simulátory? Co jsem tak koukal, tak jdou stáhnout i z netu zdarma. Potřebuji jen propojovací kabel do ovladače (počítám, že není součástí balení, ale snad se dá koupit za nějakou rozumnou cenu)

Děkuji za odpovědi.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Howking »

Jestli chceš šetřit tak Blade 400 3D a budeš ho mít i se slušnou vysílačkou. Jestli chceš střední proud tak T-Rex 450 a jestli chceš skvělou heliu tak Protos 450. Nic z toho ale není v tvé cenové relaci. Pokud se chceš ale trápit a stejně se nic nenaučit a vyhodit peníze a po čase stejně koupit něco z mnou vyjmenovaného, tak si kup cokoli z toho co jsi jmenoval - je to defakto jedno. Na tebou jmenované heliny simulátor nepotřebuješ - visí to samo. O lítání už ale mluvit nejde.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
ninja949

#3 Příspěvek od ninja949 »

Dá se taky velmi dobře sehnat vrtas z druhé ruky a ještě když to bude z číny,vyjde to na pár kaček a je to už pro začátečníka dobré na naučení.Jen k tomu musíš ještě přičíst vysílač a nějaké drobnosti
Malagar

#4 Příspěvek od Malagar »

Howking: Vidím, že jsi mě zcela jistě nepochopil. Jinak by jsi těžko začátečníkovy doporučoval 1 rotorový vrtulník za 9 tisíc :roll:
Howking
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Howking »

Malagar píše:Howking: Vidím, že jsi mě zcela jistě nepochopil. Jinak by jsi těžko začátečníkovy doporučoval 1 rotorový vrtulník za 9 tisíc :roll:
- já začínal na Blejdovi 400 3D - předtím jsem žádnou dvourotorovou hračku neměl a letadla před dvaceti lety. Ano můžeš si koupit co jsi jmenoval, ale to je na hraní, ne na začínání - ty ses označil jako začátečník - tedy někdo kdo chce pokračovat a vyvíjet se. Tyhle hračky ti ale nic nedají a až se pustíš to opravdických helin, tak budeš na stejném začátku jako teď. Pokud tedy chceš hračky - hrej si. Pokud chceš rc model vrtulníku a vyvíjet se - budeš s těma hračkama jen ztrácet čas.
youtube.com/heyingosl
FrenkyL

#6 Příspěvek od FrenkyL »

Malagar píše:Howking: Vidím, že jsi mě zcela jistě nepochopil. Jinak by jsi těžko začátečníkovy doporučoval 1 rotorový vrtulník za 9 tisíc :roll:

Spíš než Howking, Tě nepochopili v Rckingu, jestli jsi jim řekl, že chceš něco na začátek a doporučili Ti to, co Ti doporučili. Bohužel nejde brát jako "Berná mince", že každý obchodník je i odborník :wink: . Tím nemyslím nic špatnýho proti Rckingu, ale jestli počítáš, že se vrtulníkům budeš alespoň trochu věnovat, tak to, co Ti doporučili je hovadina na začátek.
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Fenius »

Ale má pravdu, s krížom a simulátorom sa to v pohode dá.
Malagar

#8 Příspěvek od Malagar »

Howking píše:
- já začínal na Blejdovi 400 3D - předtím jsem žádnou dvourotorovou hračku neměl a letadla před dvaceti lety. Ano můžeš si koupit co jsi jmenoval, ale to je na hraní, ne na začínání - ty ses označil jako začátečník - tedy někdo kdo chce pokračovat a vyvíjet se. Tyhle hračky ti ale nic nedají a až se pustíš to opravdických helin, tak budeš na stejném začátku jako teď. Pokud tedy chceš hračky - hrej si. Pokud chceš rc model vrtulníku a vyvíjet se - budeš s těma hračkama jen ztrácet čas.

A na co ty máš heli, když ne na hrani? :D
mravecm1

#9 Příspěvek od mravecm1 »

V tomto musim s Howkingom suhlasit. Jeho odporucanie jednorotoroveho vrtulniku vobec nebolo tak odveci, ako si asi myslis ;) pretoze si nenapisal, ci to chces len na hranie, alebo chces neskor aj seriozne lietat
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
Howking
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Howking »

Malagar píše:A na co ty máš heli, když ne na hrani? :D
- tak jistě že na hraní, ale taky jako sport. dvourotoráky jsou na hraní jako třeba dřevěný vláček, nebo panenka. To co jsem napsal je na hraní, jako tenisová raketa, motorka, lyže.
youtube.com/heyingosl
Kovboj

Re: Vyber heli

#11 Příspěvek od Kovboj »

Pokud chceš něco na seznámení na začátek tak buď dvourotorák Blade mCX / mCX2 nebo pokud máš odvahu tak jednorotor Blade mSR. Jsou to spolehlivé a fungující vrtulníky, navíc až časem přejdeš na nějaký větší vrtulník (třeba ten Blade 400 v setu s vysílačem Spektrum DX6i) tak je tím novým "velkým" vysílačem Spektrum budeš moci i nadále tyhle malé vrtulníky ovládat. Ty původně odkazované modely jsou fakt víc hračky do vitrínky než létající vrtulníky.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Nakadah »

Jak je to mozne, ze jste mu jeste nikdo nedoporucili SIMULATOR??!!! :evil: Nak
Sefis8

#13 Příspěvek od Sefis8 »

Blade mCX RTF (heli, ovládač, baterka, nabíjačka), cca 100 eur. Pri troche zručnosti a opatrnosti sa naučíš základné manévre, nič nezničíš + budeš mať pocit, že si nad tým zvíťazil.

Keď Ťa to chytí, skús Blade mSR BNF (len helina, ovládač použiješ čo máš), cca 100 eur. Opäť je veľká šanca, že To nezničíš + urobíš ďalší pokrok v sebavedomí.

Ďalšie napredovanie bude o peniazoch. Ak Ťa to chytí, doporučujem kúpiť simulátor Phoenix + ovládač z 2. ruky (napr. DX6i), čo je ďalších 150 eur. Ak by Ťa to prestalo baviť, tipujem, že to všetko predáš za 200-250 eur. Ak Ťa to chytí, predáš len mCX aj so setovou ovládačkou a mSR budeš ďalej pilotovať už s DX6i. Zároveň začneš pokukovať po nejakej väčšej heli. Aj tú budeš zo začiatku pilotovať s tou DX6i.

Podobný postup je zároveň aj moja osobná skúsenosť akurát namiesto DX6i mám DX8. Zatiaľ to prinieslo veľa zábavy a aj všetko prežilo. mCX je predaný, mSR ešte mám a pomaly zalietavam T-Rex 450 :wink:.

Letu zdar!
T8FG, T-REX 600 ESP, T-REX 450 Sport, DX8, mCPX, mSR, Phoenix, Raytronic C60
Kovboj

#14 Příspěvek od Kovboj »

Nakadah píše:Jak je to mozne, ze jste mu jeste nikdo nedoporucili SIMULATOR??!!! :evil: Nak

Protože kdo chce "hned létat za 3 tisíce" většinou nechce investovat minimálně stejnou částku jen do Phoenixe a vysílače aby mohl trénovat na počítači a přitom stále nemít žádný reálný vrtulník :-(
Prostě simulátor je samozřejmě nejlepší volba jak začít s vrtulníky, ale většinou ne pro někoho kdo zvažuje Lamu a podobné.
Malagar

#15 Příspěvek od Malagar »

Kovboj: A v čem je ten tvůj 2-rotorak lepsi? Ja myslil, ze vrtulniky od esky jsou celkem kvalitni.. A na ten 1 rotorak nevim, slysel jsem, ze je to lepsi az s nejakyma zkusenostima.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“