Vyber heli

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
Malagar

#31 Příspěvek od Malagar »

Takže který bude nejlepši: Solo Pro II, Blade mCX/mSR, případně Easycopter V4.5 COLIBRI? Případně nějaké porovnání proti sobě?
Howking
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Howking »

Malagar píše:Takže který bude nejlepši: Solo Pro II, Blade mCX/mSR, případně Easycopter V4.5 COLIBRI? Případně nějaké porovnání proti sobě?
- nejlepší z nich bude Blade 400 3D, T-Rex 450, Protos Mini :-) (jednou mi poděkuješ ;-) )
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Fenius »

Malagar píše:Takže který bude nejlepši: Solo Pro II, Blade mCX/mSR, případně Easycopter V4.5 COLIBRI? Případně nějaké porovnání proti sobě?

z týchto menovaných msr
demolátor

#34 Příspěvek od demolátor »

Howking píše:
- nejlepší z nich bude Blade 400 3D, T-Rex 450, Protos Mini :-) (jednou mi poděkuješ ;-) )

To nemá cenu....on tě stejně nepochopí.
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
Sefis8

#35 Příspěvek od Sefis8 »

S mSR som od začiatku veľmi spokojný. Kúp ho ako BNF + DX6i, neskôr k tomu simulátor. Myslím že nebudeš ľutovať.
T8FG, T-REX 600 ESP, T-REX 450 Sport, DX8, mCPX, mSR, Phoenix, Raytronic C60
cilek

#36 Příspěvek od cilek »

Víš, tady se ptáš lidí, kteří to myslí s létáním hodně vážně a to je tak trochu problém. Jsou ochotni obětovat tomuto koníčku dost peněz i času a často mají zkušenost, že za málo peněz je holt málo muziky. Měl by sis ujasnit, co vlastně chceš a jestli na to, co chceš, máš dost peněz, chuti, času a trpělivosti. Létání s RC modely je koníček, který se dnes dá provozovat i za poměrně malé peníze, ale za ty zázraky nečekej. A nakonec bude rozhodnutí stejně jen na tobě, co si pořídíš.
Erich001

#37 Příspěvek od Erich001 »

Malagar

naco ziadas o radu ked ju nakoniec nechces prijat a bojujes proti nazorom tych skusenejsich, ktorych si oslovil a neviem ci vobec poprosil o ich nazor a stratu volneho casu venovanemu tvojim odpovediam.

Howking mas pravdu ja som pred nedavnom zacinal a tym co pises som presiel tiez od hracky az ku Blade 400. Brusim si zubky na T-rex 450 a dufam ze si svoju zbierku coskoro o tento pokladik rozsirim.
T-rex Spektrum
paveld

#38 Příspěvek od paveld »

Stavím si modely asi 30let. Řídil jsem a stavěl leccos. V poslední době začínám celkem "zodpovědně" s heli a z výše uvedených se nejvíc ztotožňuji s názory Howkinga (snad jsem Ti tu přezdívku nezmotal). V každém případě je nutný simulátor - investice, která ušetří spoustu peněz. Pro výběr heli je asi nejlepší podívat se, s čím létají jiní, a podle toho se začít rozhodovat. Ale 3000 to určitě nespraví :? .
Mrkni na stránky helimaniacs.cz + vlákno.
Držím palce :D
cilek

#39 Příspěvek od cilek »

Kristepane proč by měl prosit? A jaká ztráta volného času? Je to veřejné diskuzní fórum a kdo chce odpoví, kdo nechce, jen si přečte. A pokud se někomui zdá, že je jeho rada jen házení hrachu na štěnu, víckrát už radit nemusí. Ale mezi námi, ta první odpověď taky nebyla nejkorektnější. Tazatel se ptal na model v určité cenové relaci a Howkoing mu vyjmenoval úplně jiné modely. Je to stejné, jako by se někdo zeptal na doporučení nového auta v cenové relaci do 250 tisíc a někdo mu odpověděl, že si má koupit Porsche, Ferrari nebo aspoň BMW, že to jsou teprve auta. Ale žádné bohužel nepatří do jeho cenové představy. A myslím, že i dvourotorový tříkanál je model vrtulníku a stejně tak šestistovka je pořád jen hračka.
Erich001

#40 Příspěvek od Erich001 »

cilek

BMW porsche a ani ferari niesu komercne nauta su to predrazene elektronicke stale sa kaziace krabice napchane kabelazou na ktoru by bol hrdy aj raketoplan.
T-rex Spektrum
Howking
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Howking »

cilek píše:Je to stejné, jako by se někdo zeptal na doporučení nového auta v cenové relaci do 250 tisíc a někdo mu odpověděl, že si má koupit Porsche, Ferrari nebo aspoň BMW, že to jsou teprve auta. Ale žádné bohužel nepatří do jeho cenové představy.
- nene, to nesouhlasím - když použiji tvou alegorii, tak se tazatel ptal, jestli je lepši koupit šlapací autíčko od toho, či jiného výrobce hraček aby si mohl vyzkoušet, zda ho bude bavit jezdit autem v silničním provozu - já mu doporučil v pořadí Feldu, Golfa a Audi A6 - podle toho, na co se cítí finančně. Pak mu to někteří radili Trabanta z HK, se kterým na silnici taky může, ale už si to tak neužije. Tazatel však nadále trval na tom, že přeci jen není dobré sedat do auta, bez průpravy v šlapacím autíčku.
Naposledy upravil(a) Howking dne čtv 17.03.2011 20:59, celkem upraveno 1 x.
youtube.com/heyingosl
Erich001

#42 Příspěvek od Erich001 »

Trabant je obojzivelnik na cestu aj do vzduchu. preto sa nesmie tahat na lane - lietal by ako sarkan (drak)

to je moja srdcovka.
T-rex Spektrum
Malagar

#43 Příspěvek od Malagar »

Howking: Pozor na to. Já se jen zeptal, který z UVEDENÝCH modelů, by jste doporučili. Případně alternativy v dané cenové relaci. Vrtulník jsem nikdy neměl a rád bych si to zkusil. Ale PROČ bych do toho měl z fleku sypal 10 litrů? Není to trochu kravina? Když se budu chtít naučit na snowboardu, koupím si set za nějakých cca 7 tisíc, nebo půjdu do obchodu a koupím značkové prkno i s vybavením za 20? Nevím jak ty, ale normální člověk takto neuvažuje. K takovým věcem se musíš propracovat, musí tě začít bavit. Což zcela evidentně půlka osazenstva zcela nepochopila. Neberte si to špatně, byli mi nabídnuty rady a je se jimi řídím, koupím si nějaké mini z výše uvedených.

Tohle je obecně problém ptát se nadšenců. Já se pohybuju v oblasti IT. Sám mám relativně drahý a kvalitní notebook - a jiný bych si nekoupil - pač tomu rozumím. Ale i tak musím lidem radit, jaký noťas koupit za 15 tisíc. Pač to chtěji na multimédia atd a né na práci. Kdybych všem radil, ať koupí co chtějí, že jsou to stejně jenom plečky (a že většinou jsou), tak by asi moc spokojení nebyli.

I při nízké ceně jsou některé modely přecejen o něco lepší - a to byl onen důvod mého dotazu.

Tak mne prosím neurážejte, že jsem snad hlupák, že hned neběžím do obchodu pro mašinu za 10 tisíc nebo že snad okázale ignoruji vaše rady.

Děkuji.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Howking »

Malagar píše:Když se budu chtít naučit na snowboardu, koupím si set za nějakých cca 7 tisíc, nebo půjdu do obchodu a koupím značkové prkno i s vybavením za 20?
-to ne - já ti taky nenabídl Novu R5 - to mas komplet tak za 50 :-) A je to stale 450-tka. Ty jsi ale nedal na výběr z levných snowboardu, ale drahých desek na krájení cibule, víš. To je jako za tebou příjde někdo s tím že chce 10" eee Asus aby si vyzkoušel zda ho bude bavit stříhání HD videa a 3D rendering.
youtube.com/heyingosl
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od JirkaA »

Malagare nečil se. Tady se ti lidi, kteří s tím mají docela zkušenosti, snaží sdělit, že tvoje představa o vstupu do světa RC helikoptér není reálná. Za trojku nic lítatelnýho nepořídíš, kdyby sis prst v zadnici zalomil.

První a vypíchnutý vlákno diskuse o vrtulnících jsi četl?
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“