Futaba bezpádlo CGY750 - tipy, triky, zkusenosti

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
boZZda

#46 Příspěvek od boZZda »

OPR píše:...... poooočkej Pavle, :D to jako že takový vidláci co maji třeba Hájtek a Auroru (já) budou v budoucnu moci pomýšlet nad CGY750? :D To by byla good špráva :D

Musíte si holt počkat... a nebo přejít konečně k pořádné značce a přiznat si, že jste udělali chybu :twisted:
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
OPR
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od OPR »

Bohužel Pavle, o žádné chybě nevím.
psena
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od psena »

No, stejne to za chvili budou mit vsichni vyrobci... nekdo holt ceka na propojeni se CGY750 jednim satelitem a nekdo ceka na telemetrii.
Nastesti jsem ani po jedne z techto vymozenosti nezatouzil :)
Az zatouzim (treba uz za rok) bude situace na trhu uplne jina.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od pkotatko »

Musíte si holt počkat... a nebo přejít konečně k pořádné značce a přiznat si, že jste udělali chybu
Jiný kraj, jiný mrav.... Tady jsem s Futabou za exota a nikdo nechápe jak s ní můžu lítat. To samé s mode 1.
Tady jede JR co by jediné slušné radio a mode 2 :wink:
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
boZZda

#50 Příspěvek od boZZda »

pkotatko píše:Musíte si holt počkat... a nebo přejít konečně k pořádné značce a přiznat si, že jste udělali chybu
Jiný kraj, jiný mrav.... Tady jsem s Futabou za exota a nikdo nechápe jak s ní můžu lítat. To samé s mode 1.
Tady jede JR co by jediné slušné radio a mode 2 :wink:

Podívej se na to video youtube, které jsem tady dal o stránku blíže. Jasně je tam vidět rozdíl mezi Futaba a JR :)
bavarianDemon 3X a 3SX
boZZda

#51 Příspěvek od boZZda »

Futaba adaptér s velkou pravděpodobností vyrábět NEBUDE!

Jedna firma v USA jej ale vyvíjí a adaptér by měl být k dispozici začátkem dubna :)
bavarianDemon 3X a 3SX
vepr

#52 Příspěvek od vepr »

boZZda píše:Futaba adaptér s velkou pravděpodobností vyrábět NEBUDE!

Jedna firma v USA jej ale vyvíjí a adaptér by měl být k dispozici začátkem dubna :)

To že Futaba nebude vyrábět adaptér aby si nemusel mít Futaba přijímač mi připadne skoro jako samozřejmost. Pokud bych byl já Futaba tak bych to tedy rozhodně znemožnil. Mimochodem si myslím že ten adaptér bude jednoduchý jako hřebík a zpráská ho kde kdo.
Kenny McCormick

#53 Příspěvek od Kenny McCormick »

preco znemoznil?
To by nebola dobra obchodna politika.
Nikoho by to neprinutilo si kvoli bezpadlu zmenit Tx a ktovie kolko Rx-ov, bezpadiel je na trhu uz vela, zakaznik si vyberie ine. Takto s adapterom preda futaba aspon viac bezpadiel :idea: aj majitelom inych Tx-ov.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
vepr

#54 Příspěvek od vepr »

Kenny McCormick píše:preco znemoznil?
To by nebola dobra obchodna politika.
Nikoho by to neprinutilo si kvoli bezpadlu zmenit Tx a ktovie kolko Rx-ov, bezpadiel je na trhu uz vela, zakaznik si vyberie ine. Takto s adapterom preda futaba aspon viac bezpadiel :idea: aj majitelom inych Tx-ov.

Kdybych byl Futaba a chtel umoznit pouziti konkurencniho prijimace, tak by firmware CGY750 jine prijimace umel hned i bez dalsiho adapteru.
Jak se skutecne Futaba zachova samozrejme nevim. Ja bych ale tem co mi nedali vydelat za celou RC soupravu zivot z nekolika duvodu neulehcoval.
" kup si muj TX, RX, serva a CGY a budes v pohode fungovat"
mrpilot

#55 Příspěvek od mrpilot »

ak dobre chápem z tejto diskusie tak CGY750 bude zatiaľ fičať len na futabackych prijimačoch čo? nebudem sa diviť keď to bude správne fungovať len s futabackymi servami na vrtulniku a bude to robiť šarapatu napr so savoxmi ako to už aj robí... :roll: :idea: to by potom asi nebola najlepšia konkurencia pre ostatne systemy.
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
boZZda

#56 Příspěvek od boZZda »

Futaba CGY750 oficiálně podporuje POUZE S.BUS. Jestli bude nějaký adaptér je čistě v režiji nadšenců.

Je to holt business a tak se Futaba snaží tlačit na to, aby jsi měl důvod koupit jejihc vysílač, přiímač apod. Prosě jsi náš zákazník = užívej si výhod našich produktů. Nejsi náš zákazník? Co ti brání se jím stát? Je to o tom mít důvody proč si koupit Futabu a ne Auroru apod.
bavarianDemon 3X a 3SX
krtek2k

#57 Příspěvek od krtek2k »

Taková politika spíš zákazníka odpuzuje , než přitahuje.
Ještě , že je na trhu hromada lepších bezpádel.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
OPR
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od OPR »

krtek2k píše:Taková politika spíš zákazníka odpuzuje , než přitahuje.
Ještě , že je na trhu hromada lepších bezpádel.

Z celé té věci mám podobný, neli uplně ten samý pocit.

:arrow: boZZda
Tuhle strategii bych hledal u výrobků kde kvalitou a jedinečností nelze nikomu konkurovat…... Bohužel, Futaba mi pořád do toho pomyslného žebříčku výjimečnosti nějak ne a ne zapadnout. Byť nemám osobně proti Futabě nic ....
Takovouhle strategii si může dovolit třeba z automobilového průmyslu JEN Rolls-Royce. A víš proč? ....... protože ve své kategorii nemá konkurenta. Dalším kdo mu může konkurovat je luxusní jachta nebo soukromý vrtulník / soukromé tryskové letadlo. Ale nikdy to nebude auto. Bavíme se o té pomyslné laťce. A Futaba, si evidentně začala hrát "na svém" pískovišti. A hádej, co z toho vyplívá ..... :)
boZZda

#59 Příspěvek od boZZda »

Vyplívá z toho, že by si každý měl pořídit Futabu :twisted:

Já nejsem ani zástupce značky, ani prodejce a tak je mi to celkem jedno. Jen říkám jak to aktuálně na trhu je. Asi proto mají nějaký důvod a buďme upřimní, tak Futaba je "lepší" značkou. To už se snad za ta léta potvrdilo, nebo snad ne?

Hele hádáme se nad něčím co stejně nevyřešíme a prostě to tak je. Asi pro to mají nějaké důvody a pořádně si to promysleli. Ostatně jinak by to byla pěkná hloupost, kdyby nevěděli co dělají. Mě osobně to taky nepřijde jako úplně nejvstřícnější řešení.
bavarianDemon 3X a 3SX
OPR
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od OPR »

Mne je to taky konec konců šumák ..... vždyť ty sám moc dobře víš jaký stabilizační systém já preferuji :lol:
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“