Cvičný kříž

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zpráva
Autor
ciko7

#16 Příspěvek od ciko7 »

Já mám sice 450-ku, ale kříž jsem si vyrobil z 0,8cm. dřevěných tyček z OBI. Do konců jsem navrtal drátek s pingpongáčema. Zajistil proti sjetí z drátku a funguje to báječně. Nejde o to , že se heli nepřevrátí při visení, ale o to, že při dosednutí může dojít k nechtěnému převrácení heli a následné havárii. Tomu ten kříž zabrání. Já ho jako na začátek vřele doporučuji. Myslím , že uchrání nejednu korunku.. :D
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
zablabla

#17 Příspěvek od zablabla »

To snáď nemysliš vážne???????
Som zvedavý ktorý potencionálny nováčik si najprv kúpi sim za 100€,a až potom vrťas ,
a propo na sime je všetko OK no real je kat
Rasťo

To je jednoduchý,
každý kdo ten vrťas za 100 EURO (nejlépe bez cvičnýho kříže) při prvním pokusu o let za 3 vteřiny totálně rozseká, nezabalí to- a pochopí, že tudy cesta nevede.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
geriatrix

první let

#18 Příspěvek od geriatrix »

zablabla
To je jednoduchý,
každý kdo ten vrťas za 100 EURO (nejlépe bez cvičnýho kříže) při prvním pokusu o let za 3 vteřiny totálně rozseká, nezabalí to- a pochopí, že tudy cesta nevede.

3 vteřiny? hi mě to tak dlouho při mém prvním letu netrvalo, posadil jsem ho před sebe, dal plnej kolektiv a našel jsem ho v dílech až za prdelí, ještě dneska když si na to vzpomenu, tak semi sevře prdel při pomyšlení co se všechno mohlo stát 8O , ale jako zkušenost rozhodně dobrý :twisted:

PS: Jinak kříž dávám vždy, když opravím heli po pádu a jdu zkusit první let, protože člověk nikdy neví jestli při opravě na něco nezapoměl :oops:
fire

#19 Příspěvek od fire »

Rastislav píše:
To snáď nemysliš vážne???????
Som zvedavý ktorý potencionálny nováčik si najprv kúpi sim za 100€,a až potom vrťas ,
a propo na sime je všetko OK no real je kat
Rasťo

kazdy to radi. ja som to tak spravil (zacal som s free simulatormi). uz len dve hodiny na FMS ti daju aspon ake take zaklady. samozrejme je to kazdeho vec, ked je niekto geroj a kupi masinu za 200 eur a bez rozmyslu roztoci rotor nehladiac na nasledky nech to robi. ja som isiel radsej lacnejsou cestou:) teraz keby sa ma niekto spyta co mu poradim na zaciatok, tak bez naucenia sa visenia kabinkou k sebe a naucenia sa lietania do kruhu kabinkou do predu oboma smermi do vzduchu neist!!!
kure87
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od kure87 »

Tak to lítání na simu je u heli nezbytnost u letadla jde jít rovnou do vzduchu ale u heli ne. tam to většinou končí hůř než lítajícími kuličkami polystyrenu.
zablabla

Re: první let

#21 Příspěvek od zablabla »

geriatrix píše:PS: Jinak kříž dávám vždy, když opravím heli po pádu a jdu zkusit první let, protože člověk nikdy neví jestli při opravě na něco nezapoměl :oops:

to já taky :lol: :lol:
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“