Novinky u dovozu zboží z Činy od 2011

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#151 Příspěvek od Werret007 »

zdekar píše:...Prostě je to celosvětový bezpečnější způsob jak něco kupovat na internetu a navíc je zdarma.

No nevím, nevím, jak je tedy možné, že kurz dolaru je třeba 18 Kč , ale pokud si přepočítám nákup tak mi to vychází na cca 18,5 Kč.
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
Drondys

#152 Příspěvek od Drondys »

Werret007 píše:
zdekar píše:...Prostě je to celosvětový bezpečnější způsob jak něco kupovat na internetu a navíc je zdarma.

No nevím, nevím, jak je tedy možné, že kurz dolaru je třeba 18 Kč , ale pokud si přepočítám nákup tak mi to vychází na cca 18,5 Kč.

Jestli to nebude tím, že koukáš na oficiální kurz České národní banky, který ovšem není závazný pro všechny banky při zahraničních platbách. Některé banky mohou mít občas i horší kurz než PayPal a některé si zas za převod účtují různé poplatky. I když třeba zrovna u tvé banky kde máš účet je kurz výhodnější neznamená to, že je tomu tak vždy a u všech ostatních bank a zdaleka ne každý si volí svoji banku jen podle toho jak moc výhodné má kurzy vůči dolaru. :wink:
Naposledy upravil(a) Drondys dne pon 21.03.2011 19:17, celkem upraveno 1 x.
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od Werret007 »

Mám účet u České spořky. Asi to bude tím, ale člověka to nijak nezrujnuje :lol:
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
Drondys

#154 Příspěvek od Drondys »

Werret007 píše:Mám účet u České spořky. Asi to bude tím, ale člověka to nijak nezrujnuje :lol:

Pozor na skutečnost, že při platbách kartami v jiné cílové měně než CZK a EUR se obvykle platí ještě navíc tzv. crossborder fee což se ti pak může dost prodražit viz tento odkaz na informace k tomu.

Takže pokud například platíš PayPalem z účtu nabíjeného přes TOP UP a děláš si jen kontrolní výpočty dle kurzu třeba České spořitelny tak to co ti vyjde pro srovnání nemusí být ta částka, kterou bys pak v reálu zaplatil, protože v tom kurzu České spořitelny crossborder fee není zahrnuto tj. to by se případně projevilo až při přímé platbě kartou. :wink:
qq
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od qq »

Fantastické. Jako vždy mohu jen poděkovat a hluboce smeknout příčesek. Ještě jednou děkuji :wink:
SuperMUF

#156 Příspěvek od SuperMUF »

Tak a už se nám blíží ten obávaný Apríl - tedy 1.4.2011

Jak to tedy DOOPRAVDY je ? bude změněn limit ze 150€ na 22€ ? Na základě jaké právní úpravy ? kde je tato úprava k vidění ?

mluví se o tom už od podzimu ale ... pořád mi přijde že se o tom nějak moc mluví ale konkrétní informace nemá nikdo, bohužel ale ani lidi od Celní správy ... což je typické - kamaád Holanďan co v CZ podniká je z toho vždycky dost konsternovaný a říká tomu ( poprávu ) - STAV PRÁVNÍ NEJISTOTY ...

tak jak tedy ? ? ?
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Honzabr

#157 Příspěvek od Honzabr »

Drondys

#158 Příspěvek od Drondys »

SuperMUF píše:Tak a už se nám blíží ten obávaný Apríl - tedy 1.4.2011

Jak to tedy DOOPRAVDY je ?

Je to tak a na tomto serveru už to bylo mnohokrát řečeno a probráno. :wink:

SuperMUF píše:bude změněn limit ze 150€ na 22€ ?

Ano bude.

SuperMUF píše:Na základě jaké právní úpravy ? kde je tato úprava k vidění ?

Na základě novelizace zákona o DPH schválené loni v prosinci. Informace o schválení novely zákona o DPH v prosinci 2010 včetně odkazů přímo na text dotčené úpravy zákona jsou přímo viz tento odkaz. Ze stránek PSP kde jsou ty pozměňovací návrhy tam stačí kliknout nahoře na čísle 129 a máš i historii schvalovacího procesu té novely a jsou tam i odkazy na kompletní text novely.

SuperMUF píše:mluví se o tom už od podzimu ale ... pořád mi přijde že se o tom nějak moc mluví ale konkrétní informace nemá nikdo...

Takže jak vidíš informace včetně toho odkazu na novelizaci zákona o DPH přímo z kovárny aneb z PSP tady už byly dávno a jen jsi nebyl dost pilný při hledání. :wink:

Jako doplňující informaci dále doporučuji k přečtení můj příspěvek ze dne 21. března, 2011 v 18:14 viz tento odkaz.
zdekar

#159 Příspěvek od zdekar »

Werret007 píše:

Jedna věc je to, jak psal Drondys a druhá to co jsem myslel já: že neplatíš nic za správu konta. Můžeš tam mít konto třeba rok, přičemž ho nebudeš aktivně používat a nezaplatíš ani korunu narozdíl třeba od banky kde vedení účtu stojí min. 20 Kč na měsíc.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Kovboj

#160 Příspěvek od Kovboj »

zdekar píše: Můžeš tam mít konto třeba rok, přičemž ho nebudeš aktivně používat a nezaplatíš ani korunu narozdíl třeba od banky kde vedení účtu stojí min. 20 Kč na měsíc.

OT: No ono je i pár bank, kde můžeš jejich účet vesele používat a přitom za to taky neplatíš vůbec nic.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od Karas »

Kovboj píše:
zdekar píše: Můžeš tam mít konto třeba rok, přičemž ho nebudeš aktivně používat a nezaplatíš ani korunu narozdíl třeba od banky kde vedení účtu stojí min. 20 Kč na měsíc.

OT: No ono je i pár bank, kde můžeš jejich účet vesele používat a přitom za to taky neplatíš vůbec nic.

JJ, já jsem ten šťastný uživatel. :wink:
midolek
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od midolek »

18.3. jsem objednal zboží dnes je stále ve stavu "Processing". Dnes jsem vytvořil další objednávku, tak zvědavej , kdy to ti kluci "čínský" zašlou. Snad se do léta dočkám :)
Dle zkušeností jak tady čtu někdy jsem zásilka týden a někdy i dva měsíce.
TURING

#163 Příspěvek od TURING »

Ceska posta ma byt zastupce v celnim rizeni. Slysel jsem, ze za tu sluzbu si bude uctovat 180,- kacek, bude-li zasilka shledana, ze nepodleha vymereni DPH, tak jen 90,- :-O

Vite nekdo neco vic ?
TURING

#164 Příspěvek od TURING »

Tak tech 180,- je fakt ... http://ceskaposta.cz/cz/aktualne/tiskov ... i-id32855/
Pokud to bude fungovat jak je popsano, tak potes panbuh.
pp
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od pp »

V případě neudělení plné moci České poště může zákazník využít deklarantských služeb jiné společnosti, popřípadě se celního řízení osobně zúčastní na celním úřadu, kde podá celní prohlášení na předmětnou zásilku.

jestli to chápu dobře, tak se vlastně nic nemění, ne?
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“