Prepojenie Turnigy 9x a HK-T4A cez trainer port

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
Barell

Prepojenie Turnigy 9x a HK-T4A cez trainer port

#1 Příspěvek od Barell »

Zdravim,

Mam vysielacku Turnigy 9x a brat by sa chcel naucit lietat, tak by som ho chcel zaucit cez mod ucitel / ziak. Kamarat mi pozical vysielacku Hobbyking HK-T4A a chcel by som sa spytat, ci by sa tieto vysielacky dali prepojit. Na Turnigy 9x je audio jack a na nete som nasiel schemu konektora na T4A Obrázek

Viete mi pls poradit, ci sa tieto vysielacky daju prepojit?

Vdaka
Argo22
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Argo22 »

nevim jak to teda je ale kdyz sem si koupil kabel k simulatoru tak sem tam mel takovyhle redukce... s vyvodem na zdirku jacku tak jen sehnat kabel jack jack a propojit to... ale nevim jestli to bude fungovat... navic si musis prerusit usebe ve vysilacce tu drahu podle rimra aby se nemusel povytahovat VF modul...
coro

#3 Příspěvek od coro »

Ak bude 9x ako učiteľ, t.j. bude normálne vysielať, len má brať PPM z konektoru od žiaka, tak nemusí prerušovať nič.
Jack je prepnutý na vstup, keď je zapnutý vypínač vysielača. (keď sa zasunie jack konektor a je vypnutý vypínač, tak to zasunutie vysielač zapne ale vtedy je jack privedený na výstup, je vypnuté napájanie VF teda nevysiela, a tam bol ten problém so zrazenou úrovňou signálu a potreba prerušiť dráhu a vložiť rezistor).

To že ako sa prepína na žiaka a či to vôbec tam niekde je, v originál firmware - neviem lebo som ho hneď prepísal na ER9x. V ER9x je vstup od žiaka k dispozícii k priradeniu a mixovaniu, ako hociktorý iný knipel (a tam sa teda nastavuje ktorým prepínačom a ako sa to má použiť).
birky

Re: Prepojenie Turnigy 9x a HK-T4A cez trainer port

#4 Příspěvek od birky »

zdravim, a mozem pouzit ER9x s rezistorom ako ucitela a T9x s origo firmware bez rezistora ako ziaka?

Predpokladam ze ucitel s rezistorom ci bez je OK.
Ale ziak musi mat vzdy rezistor, inak nevysiela PPM cez kabel.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“