RCF YAK 55 s odnímatelným křídlem

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Andrews
Kontaktovat uživatele:

RCF YAK 55 s odnímatelným křídlem

#1 Příspěvek od Andrews »

Plánuju přestavět Yak55 od RCFactory :) Nemám, ale praktické zkušenosti se stavbou letadel a tak si chci nechat vynadat od zkušenějších jestli je to nesmysl :roll: . Viz obrázky.

Křídlo se bude vyndávat jako celek včetně části procházející trupem - světle šedivé se vyndá (délka 1m nevadí) .
Uhlíkové výztuže jsou zeleně. Yak má jednu vedenou bokem, která bude muset být přerušena a proto přidám jednu do trupu. Oranžové úchyty budu z plastu a nylonové šrouby. Servo křidélek v trupu a přímo na křídélko.

Je to reálné? Ano vím, že Telink má Yak s odnímatelným křídlem...

Obrázek a
Obrázek
baisy

#2 Příspěvek od baisy »

Trup bych nechal tak jak je , jen bych asi vymyslel nasouvání polovin křídel na trubky jako na velkých akrobatech.
To zůžení trupu by bylo asi už moc.
Proč to půlíš?

Baisy
moje hračky
http://baisy.rajce.idnes.cz/letadla/
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Speedy »

Nedělal bych to. Pokud s ním chceš lítat to, na co je konstruovaný, tak snížení tuhosti i nárust hmotnosti dost poznáš. Radši si na cestování pořiď jiné a skladnější letadlo. Jinak to , co navrhuješ je asi proveditelný. Nasouváním křídla na trubky bys ztratil míň tuhosti a hmotnostně by to bylo zhruba stejný.
bee_free
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od bee_free »

Souhlasím se Speedym, mám Flashe a tuhost konstrukce je velmi důležitá, hlavně když s tím pak plácněš, tak se ti všechny udělátka navíc vytrhají a letadlo bude na vyhození. Buď to postav tak jak je to navržené, nebo si kup něco jiného...
Ulimate 1000, Mustang P-51, OMEI, Flash, X-treme, Volcano 50, Katana 2m MH
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Celeron »

Ja po zkusenostech s kroucenim trupu u Zooma jsem na svyho Yaka prilepil na hrbet a spodek uhlikovou pasnici 10x0.3. Taky jsem pridal V vzpery z 1.5 uhli tycky zespoda mezi trup a vyskovku, 45 stupnu. No a na rady zde jsem pridal zespoda kridla tycku na 45 st mezi trupem a uhli nosnikem kridla. Tak jako to mas namalovany, ale dozadu. Ero je ted o dost betelnejsi a pridalo to jen 4 deka.
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“