T-rex 550E

Opravdu větší kousky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
OPR
Kontaktovat uživatele:

#241 Příspěvek od OPR »

No ....... pokud si dobře pamatuji taka tady tenkrát proběhla s tou Paní (z toho obchodu) nějaká korespondence. V 95% korespondence jsme si nadávali a pak se to nějak zvrtlo a zachovala se velmi ale velmi korektně. Prostě fééér. :D

Tenkrát se jednalo o T600 a verzi motoru. ....... vlastně jestli správně tuším tak Ona prodávala verze T600 ještě s plechovkou. A zde ji bylo vytýkáno, že todle už je v podstatě neprodejný. Načééééš Ona slíbila, že sežene nové verze ...... Tenkrát byl po tom hlad z důvodů velmi příjemné ceny, co Pani tenkrát chtěla za ESP. Bohužel je to docela dávno a nepamatuji si jak to clé probíhalo přesně tak pokud jsem něco zvoral nebo důležitého vynechal - pardon.

Takže to, že Krtek ani netuší že je něco jinak - je možné.
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#242 Příspěvek od XB8R »

00Ja píše:Jojo, u nas v Plzni na Benovo letadylkach. V popisu na webu meli porad starsi 600M. Tohle pro me bylo prijemny prekvapeni. V manualu a vsude v dokumentaci je uvedenej MX.
Cislo kitu je KX021002

EDIT: koukam, ze maj na webu 600M jeste ted.
Zkusím se v tom obchodě informovat a případně tam T-Rexe 550 koupím.
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#243 Příspěvek od 00Ja »

Jim zavolej nebo tam napis. Jsou ochotny, urcite se ti mrknou.
Pro me je prijemny, ze je to v Plzni a navic kousek od mista, kde bydlim :-)
EduSch
Kontaktovat uživatele:

#244 Příspěvek od EduSch »

00Ja - Ja jsem kupoval 550tku pred mesicem a pul (mozna pred dvema) a mam tam 600MX. Regl tam byl RCE-BL70G

Dovoluji si vstoupit do debaty...a musím souhlasit s "00Ja" - jelikož mám také už asi dva měsíce novou 550tku a to s motorem 600MX a s reglem dle obrázku.....
Mám však takový problém - pří vysokých otáčkách (od 85%) mi v helině něco píská, ložiska na vrtulce a v převodech jsou v pořádku, také uložení kardanu je OK a hlavni ložiska na hřídeli taky vypadají v pořádku. Při letu se to nijak neprojevuje (škubání, vibrace, kmitání ocasu - nic) avšak ten zvuk není příjemný.
Goblin 700, Goblin 500 sport, Trex 600 nitro, Geprc XL5, Race 250, Tiny Whoop, Stingrey 500
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#245 Příspěvek od pkotatko »

Motor ? MX docela dost křičí.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
OPR
Kontaktovat uživatele:

#246 Příspěvek od OPR »

píšťalka a hvízadalka - toť projev align motorů ...... pokud to pištění neni uši trhající měli by být ložiska OK. pokud je to takové to nezdravé pištění mohlo by to naznačovat budoucí problém s ložisky.
EduSch
Kontaktovat uživatele:

#247 Příspěvek od EduSch »

..tak, mám dojem že budu muset dáti za pravdu OPR-kovi ohledně nezdravého pískání 550....rozhodl jsem se podívat na hlavní ložiska a ejhle - ono je to asi rozbitý - lehce drhnou, jedno více..... a to jsou nové přímo z krabice - vyměníme a uvidíme. 8) 8)
Goblin 700, Goblin 500 sport, Trex 600 nitro, Geprc XL5, Race 250, Tiny Whoop, Stingrey 500
raging

#248 Příspěvek od raging »

Které ložisko se rozsypalo?
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#249 Příspěvek od XB8R »

EduSch píše:00Ja - Ja jsem kupoval 550tku pred mesicem a pul (mozna pred dvema) a mam tam 600MX. Regl tam byl RCE-BL70G

Dovoluji si vstoupit do debaty...a musím souhlasit s "00Ja" - jelikož mám také už asi dva měsíce novou 550tku a to s motorem 600MX a s reglem dle obrázku.....
Mám však takový problém - pří vysokých otáčkách (od 85%) mi v helině něco píská, ložiska na vrtulce a v převodech jsou v pořádku, také uložení kardanu je OK a hlavni ložiska na hřídeli taky vypadají v pořádku. Při letu se to nijak neprojevuje (škubání, vibrace, kmitání ocasu - nic) avšak ten zvuk není příjemný.
A kde jsi kupoval T-Rexe 550? Někdo tvrdí, že se T-Rex 550 s novým motorem 600MX zatím nedodává, ale třeba v Plzni ho nabízejí. Teď není bohužel skladem a má být někdy na začátku května :-(
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#250 Příspěvek od 00Ja »

Tak po vcerejsku mam 550tku nemocnou. Pozoroval jsem takovy divny neklidny chovani, hlavne ocasku. Heli dokonce takovejma pidi skubancema stacela cumak doprava. Namontoval jsem kamerku a bylo to jasny- objevily se mi vibrace. Az je najdu, dam vedet co to bylo, zatim jsem na to nekoukal.

Mam ale jinou otazku, kterou jsem se rozhodnul napsat sem. Zitra mi dorazi novy radio- Futaba T8FG.
Do ted jsem nijak zvlast neresil, jak spravne nastavit kolektiv. Co je lepsi?
1) krivku nechat 0 az 100 (nebo co tam bude za hodnoty, proste z kraje do kraje) a maximalni pozadovany uhly nastavit pres SWASH
2) nechat SWASH SWASHem (kdyz jeho rozsah staci) a uhly nastavit krivkou

Do ted jsem to resil vzdycky krivkou (treba 23 az 87), ale s novym radiem me napadlo, jestli treba z hlediska rozliseni radia neni lepsi mit krivku 0-100. Nebo je to jedno?
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#251 Příspěvek od pkotatko »

Dělám to tak ( u pádlovky ), že si nastavím v ATV koncové body v max výchylce abych měl desku stále kolmo. Ve Swash mixu si nastavím max. kolektiv co hodlám používat. Třeba 12° a pokud potřebuji, tak si donastavím konečné úhly a průběhy na křivkách které už jsou součástí letových režimů.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
krtek2k

#252 Příspěvek od krtek2k »

Křivku kolektivu mít vždy -100 +100 , od toho je swash abys nastavil rozsah působnosti.
Samozřejmě pokud chceš mít režim(IDLE), kde nepotřebuješ plný úhly kolektivu , tak tam si křivku klidně omez. Ale v v IDLE kde máš všechno na plný kule, měj křivku -100 +100 a k tomu správnou hodnotu ve swashi.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#253 Příspěvek od 00Ja »

Jasan, dik za odpovedi.
Do ted jsem to delal opacne :)
OPR
Kontaktovat uživatele:

#254 Příspěvek od OPR »

00Ja píše:.........Mam ale jinou otazku, kterou jsem se rozhodnul napsat sem. Zitra mi dorazi novy radio- Futaba T8FG.
Do ted jsem nijak zvlast neresil, jak spravne nastavit kolektiv. Co je lepsi?
1) krivku nechat 0 az 100 (nebo co tam bude za hodnoty, proste z kraje do kraje) a maximalni pozadovany uhly nastavit pres SWASH
2) nechat SWASH SWASHem (kdyz jeho rozsah staci) a uhly nastavit krivkou

Do ted jsem to resil vzdycky krivkou (treba 23 az 87), ale s novym radiem me napadlo, jestli treba z hlediska rozliseni radia neni lepsi mit krivku 0-100. Nebo je to jedno?

No...... nemalý podíl na rozhodování má i to, co chceš lítat a kolik předvoleb pro letové režimy budeš vyžadovat.

PS:

Jinak povětšinou platí to, že swashmix ti určuje limity volného chodu celé mechaniky (nebo tvůj max požadovaný rozsah cyklického a kolektivního řízení ve °) a křivkou upravuješ dle letové předvolby - její požadovanou "vizáž" - v praxi to pak vypadá tak že máš třeba 5 letových režimů a jen při jednom z nich se rozshem křivek přibližuješ limitům (nebo Tvému max požadavku rozsahu chodu) mechaniky. Zbytek je upravený k tvé libosti a dokonalosti mechaniky a požadované přesnosti ovládání. Tedy velmi specificky vůči Tobě a Tvým pocitům při letu a řízení.
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#255 Příspěvek od 00Ja »

Chapu, dik.
Nastavovani jako takovy je mi jasny, o to nic, jen jsem to do ted delal vsechno pres krivku, SWASHE jsem si moc nevsimal. Letovy rezimy atd. chapu, pouzivam, ruzny prubehy krivek mam...
Je to asi logicky, do ted jsem mel -12 az +12 treba jako 23 az 87. Takze jsem se obral o nejaky to rozliseni krivky.
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“