Jak se znám, tak si rači to kilčo připlatím, než stát frontu. Nemluvě o tom, že většina těch věcí ani není pro mě. Tak buď si kucí půjdou tu frontu vystát, nebo si zaplatí kilčo (navrch)
Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Nemysli si, mám to na Poštu 120 skoro jak do Zlína...
Jak se znám, tak si rači to kilčo připlatím, než stát frontu. Nemluvě o tom, že většina těch věcí ani není pro mě. Tak buď si kucí půjdou tu frontu vystát, nebo si zaplatí kilčo (navrch)
A budu platit tech 90,-Kc za kazdy balik co mi pak prijde at uz budu platit clo a dph, nebo bude pod 22E a bude s razitkem "bez cla" ?
O to mi jde. Pokud baliky pod 22E a uznane "bez cla" budou prochazet bez nejakeho zdrzeni nebo uradovani a dalsich penez, pak nebudu poste cpat penize navic a pro baliky dosle v jednom tydnu (objednam to tak, aby toho slo co nejvic pohromade, tedy vlastne skoro obracene nez doted...) si do toho Praglu zajedu. Nebo dam plnou moc kolegovi co tam jezdi cenne do prace. Ten mi baliky zadrzene a obtezkane clem a dph vyridi.
Jeste jednou
1. prijde mi balik do 22E a celnik nebude mit podezreni, ze v nem je za vic. Da stempl "bez cla" a prijde mi to postou normalne, bez upozornovacich dopisu a dalsiho placeni poste?
2. prijde mi balik s cenou nad 22E a nedostane se do nahodneho vyberu a tudiz projde taky bez cla a dph - prijde mi to postou normalne, bez upozornovacich dopisu a dalsiho placeni poste?
3. prijde mi balik s cenou do 22E a bude podezrely, nebo s cenou nad 22E a dostane se do nahodneho vyberu. Bude zahajeno celni rizeni. Dozvim se o tom vyzvou od posty a muzu tam poslat zmocnence nebo sam sebe k vyrizeni. Jest tak?
RiMr píše:Nemysli si, mám to na Poštu 120 skoro jak do Zlína...Jak se znám, tak si rači to kilčo připlatím, než stát frontu. Nemluvě o tom, že většina těch věcí ani není pro mě. Tak buď si kucí půjdou tu frontu vystát, nebo si zaplatí kilčo (navrch)
Jasný chápu, psychedelická vzdálenost způsobená odporem vůči frontám.
Jinak v reálu:
Praha 9, Vinoř -> Plzeňská 139, Praha 5 (tj. pošta P120) = cca 4km
Praha 9, Vinoř -> Zlín centrum = cca 316 km
To by chtělo sehnat nějakýho celníka modeláře co maká přímo na tom detašovaném pracovišti PRAHA 120, že by jsme mu tady všichni podepsali plnou moc a on by to vždycky když by měl šichtu za nás vyřídil za nějaký levnější peníz než Česká pošta.
Naposledy upravil(a) Drondys dne úte 29.03.2011 16:29, celkem upraveno 1 x.
jyrry píše:A budu platit tech 90,-Kc za kazdy balik co mi pak prijde at uz budu platit clo a dph, nebo bude pod 22E a bude s razitkem "bez cla" ? O to mi jde. Pokud baliky pod 22E a uznane "bez cla" budou prochazet bez nejakeho zdrzeni nebo uradovani a dalsich penez, pak nebudu poste cpat penize navic a pro baliky dosle v jednom tydnu (objednam to tak, aby toho slo co nejvic pohromade, tedy vlastne skoro obracene nez doted...) si do toho Praglu zajedu. Nebo dam plnou moc kolegovi co tam jezdi cenne do prace. Ten mi baliky zadrzene a obtezkane clem a dph vyridi.
Jeste jednou
1. prijde mi balik do 22E a celnik nebude mit podezreni, ze v nem je za vic. Da stempl "bez cla" a prijde mi to postou normalne, bez upozornovacich dopisu a dalsiho placeni poste?
2. prijde mi balik s cenou nad 22E a nedostane se do nahodneho vyberu a tudiz projde taky bez cla a dph - prijde mi to postou normalne, bez upozornovacich dopisu a dalsiho placeni poste?
Ano, pokud budeš mít podepsanou plnou moc jinak totéž co v bodě 3.
3. prijde mi balik s cenou do 22E a bude podezrely, nebo s cenou nad 22E a dostane se do nahodneho vyberu. Bude zahajeno celni rizeni. Dozvim se o tom vyzvou od posty a muzu tam poslat zmocnence nebo sam sebe k vyrizeni. Jest tak?
ad 1. a 2. Ano, pokud budeš mít podepsanou plnou moc jinak výzva od pošty jako v bodě 3.
ad 3. Ano.
Stručně řečeno pokud podepíšeš plnou moc Česká poště budou tě pak dál otravovat jen v případech dle bodu 3. Pokud ne pak ti budou chodit výzvy i v těch ostatních zmíněných případech. Je to vyčůrané a pošta díky tomu, že je to tak v souladu se zákonem, vlastně řadu lidí nakonec dotlačí k tomu, že jí tu plnou moc ještě rádi podepíšou, protože zdaleka ne každý bude mít někoho jiného kdo to za něj zařídí jako třeba za tebe a zjišťovat možnosti jiných firem (deklarantů) taky řada lidí nebude a prostě jak se říká podepíše.
oscar píše:Tak mi na celnici uz tyden visi balik, drzi to tam asi na termin az budou moct zacit otravovat s DPH.
Dneska dopoledne mi GLS doručilo balík (cca 3Kg, za cca $116 včetně poštovného) dle objednávky zaplacené ve čtvrtek 24.3.2011 na HobbyKingu přes německý sklad, protože z Hongkongu už jsem to hlavně kvůli těm nadcházejícím patálím neriskoval. Normálně to obvykle trvá dva pracovní dny, ale přes víkend nefachčej a tak se to trošku protáhlo.
jyrry píše:Drondys píše:ad 1. a 2. Ano, pokud budeš mít podepsanou plnou moc jinak výzva od pošty jako v bodě 3.
ad 3. Ano.
Takze kdyz 1. nebo 2., pak prijde vyzva (nepodepisu-li). A v tu chvili musim ja nebo zplnomocnenec na celni postu pro i ten pod22Eckovy nepodezrely balik. Jo?
Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
Ano a nebo podepsat tu plnou moc co bude přiložena k té výzvě.
-
strycArtus
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:Drondys píše:ad 1. a 2. Ano, pokud budeš mít podepsanou plnou moc jinak výzva od pošty jako v bodě 3.
ad 3. Ano.
Takze kdyz 1. nebo 2., pak prijde vyzva (nepodepisu-li). A v tu chvili musim ja nebo zplnomocnenec na celni postu pro i ten pod22Eckovy nepodezrely balik. Jo?
prostě pošta se bude chovat jako mobilní operátoři na počátku 90. let. Tam taky platily oba konce "drátu"
strycArtus píše:prostě pošta se bude chovat jako mobilní operátoři na počátku 90. let. Tam taky platily oba konce "drátu"
To dělá nejen pošta, ale i další dopravci. Ne všechny služby poskytované ostatními dopravci mají už v ceně zahrnuté i celní odbavení a tak v případě volby některých služeb, kde to zahrnuto není, si to v takovém případě dopravce vybírá od adresáta při doručování. Není to tedy zdaleka jen záležitost pošty.
- KarelSkala
robotmz píše:Za chvíľu sa to aj tak celé zmení, pretože to bude neúnosné vzhľadom na náročnosť skladov u colnej správy a pôšt a hlavne ľudia /väčšina/ nemajú toľko prachov aby tolerovali toto šikanovanie...
Tomu nevěř. Pošta v ČR jak se něčeho chytne, tak se toho jen tak nepustí. Spíš mám obavy, že až to začne tak to tady budem mít naoko dočasně, ale v reálu na spoustu let jako rusáky po 68.
Drondys píše:jyrry píše:Drondys píše:ad 1. a 2. Ano, pokud budeš mít podepsanou plnou moc jinak výzva od pošty jako v bodě 3.
ad 3. Ano.
Ano a nebo podepsat tu plnou moc co bude přiložena k té výzvě.
Asi si sedím na vedení, ale - tu plnou moc podepíšu jen jednou a poplatek poště za zastupování zaplatím taky jen jednou? Nebo budu poště platit za každej balík?
Naposledy upravil(a) jirkati dne úte 29.03.2011 18:52, celkem upraveno 1 x.
robotmz píše:Za chvíľu sa to aj tak celé zmení, pretože to bude neúnosné vzhľadom na náročnosť skladov u colnej správy a pôšt a hlavne ľudia /väčšina/ nemajú toľko prachov aby tolerovali toto šikanovanie...
Nebyl bych tak naivní - spíš očekávám, že v důsledku větší (byť umělé) zaměstnanosti pošťáků i celníků dojde k náboru nových zaměstnanců do obou těchto složek. A pak samozřejmě prohlásí, že cena se ještě navýší, protože museli postavit nové sklady a přijmout nové lidi...
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...