Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
xpertvis

#841 Příspěvek od xpertvis »

v skole nas ucili ze pri navrhu treba uvazovat s kondenzatorom, ktory je stavany na o 30 percent vacsie napatia, ako sa bude v obvode s kondenzatorom pouzivat... tak zrejme kazdy ma na to iny nazor :?
Drondys

#842 Příspěvek od Drondys »

xpertvis píše:v skole nas ucili ze pri navrhu treba uvazovat s kondenzatorom, ktory je stavany na o 30 percent vacsie napatia, ako sa bude v obvode s kondenzatorom pouzivat... tak zrejme kazdy ma na to iny nazor :?

Jenže není kondenzátor jako kondenzátor. Tantaly mají jiné vlastnosti než jiné typy eletrolytů. :wink:
RcAF
Kontaktovat uživatele:

#843 Příspěvek od RcAF »

Drondys píše:Není podstatné, že používáš jen 2S, ale jaký tam máš ty kondenzátor, protože u různých lidí jsou tam kondenzátory na různé napětí a dělají se i kondenzátory na menší napětí než dává 2S tak, aby ses pak nedivil. :wink: :P :P :P

mno moj kondik ma 226c 913k5, co by malo byt 22uF 16V, spravne? Takze na 2s snad vpohode :D
[color=blue]TGY 9x + RadioClone + FrSky telemetry [/color]
[color=green]lietajuci izolacny material[/color]
[b][url]http://rcairfoam.creathinq.com/?lang=sk[/url][/b]
Drondys

#844 Příspěvek od Drondys »

RcAF píše:mno moj kondik ma 226c 913k5, co by malo byt 22uF 16V, spravne? Takze na 2s snad vpohode :D

Ale nesmíš ji nabíjet víc jak na 8V. :wink: Jen si dělám srandu. :P :P :P

V mojí T9X je ten kondík 10uF na 20V. Takže při plně nabité 3S lipolce je dimenzovaný jen na napětí o 37% navíc. :D
Lubor

Re: Kondík

#845 Příspěvek od Lubor »

RadekZ píše:Tak ten tvůj je 10uF na 20V to K je tolerance +-10% to poslední číslo je jen výrobní kód

já tam mám

10
20U

takže odhaduji také 10uF na 20V avšak s jinou tolerancí ...
dokken

#846 Příspěvek od dokken »

hlasim uspesnej flash na ER9X, zaroven v soucinnosti pri osobnim flashi cca 5 panaku Jack Daniels (oslava navratu).. :)
boboland
Kontaktovat uživatele:

#847 Příspěvek od boboland »

dokken píše:hlasim uspesnej flash na ER9X, zaroven v soucinnosti pri osobnim flashi cca 5 panaku Jack Daniels (oslava navratu).. :)

ešte že tak :D
Džek Daniels, Džim Bim a Džony Volker boli vždy dobrí pomocníci.
Čo sme sa mi spolu nachodili a narobili :D staré zlaté časy.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#848 Příspěvek od RiMr »

No jo, vy ste makali v cizině...
Ale my tady jsme museli makat s maďarem Barackem a majorem Borovičkou... I když u nás na Moravě nebyl problém nechat si občas něco namalovat do hlavy od Jiřího Trnky... :D

#849 Příspěvek od olisoft »

Tak pre zaujimavost pridavam par fotiek podsvietka z HK...

Dioda nie je jedna, ale dve, su spojene paralelne. Odpor je pripojeny pod zmrstovackou na konektor.
Nahradit modre za biele tak bude pomerne lahke.

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
RadekZ

Podsvit

#850 Příspěvek od RadekZ »

Tak tohle jsem nerozebíral, protože by mě nenapadlo že nějaký tupoun je schopen zapojovat LED paralelně. Je to pěkná prasárna. Pokud se v tom budeš opravdu vrtat, pečlivě zvaž jestli to nepřepojit do série (2xbílá cca 6.6V).
Radek
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: Podsvit

#851 Příspěvek od JirkaA »

RadekZ píše:Tak tohle jsem nerozebíral, protože by mě nenapadlo že nějaký tupoun je schopen zapojovat LED paralelně. Je to pěkná prasárna. Pokud se v tom budeš opravdu vrtat, pečlivě zvaž jestli to nepřepojit do série (2xbílá cca 6.6V).
Radek

Když se podíváš na ten tišťák, je docela jasně vidět že jsou zapojeny v sérii. Takže je to správně.
OK2WY
dokken

Re: Podsvit

#852 Příspěvek od dokken »

JirkaA píše:
RadekZ píše:Tak tohle jsem nerozebíral, protože by mě nenapadlo že nějaký tupoun je schopen zapojovat LED paralelně. Je to pěkná prasárna. Pokud se v tom budeš opravdu vrtat, pečlivě zvaž jestli to nepřepojit do série (2xbílá cca 6.6V).
Radek

Když se podíváš na ten tišťák, je docela jasně vidět že jsou zapojeny v sérii. Takže je to správně.

..pravdu má předseda :)

Ono nejde ani tak o ty diody, ale myslím, že to rovnoměrný podsvícení dělají právě ty folie, dumám jak tohle pořešit taky. Z něčeho to vypreparovat...tak jak to je z fabriky na ten display nevidím ..nic
Naposledy upravil(a) dokken dne čtv 31.03.2011 11:29, celkem upraveno 1 x.
RadekZ

#853 Příspěvek od RadekZ »

Tak já vidím paralelní zapojení a navíc jsem se při vlastním měření Ufwd doměřil 3.8V což rozhodně nesedí na 2 modré LED v sérii. Na tom PCB je ta měď to tmavší ne to bílé. Radek
RadekZ

Podsvit

#854 Příspěvek od RadekZ »

Ty fólie tomu hodně pomáhají ale ze zkušenosti vím větší problém je udělat ten prolis pro diody tak aby se světlo správně lámalo. Podobný problém ladila Mikroelektronika Vysoké Mýto poměrně dlouho u těch jejich podsvícených šipek na označovacích strojcích na jízdenky MHD.
olisoft

#855 Příspěvek od olisoft »

No neviem, co kto vidi, ale ked maju diody spojene podla toho plosaciku + s + a - s -, tak do serie urcite nie su...

Prepojenie zvazim, vyzera, ze tie ledky maju cca rovnake parametre (alebo dostatocne pribuzne), tak ak ich nebudem menit nie je dovod to prepojit, aj ked ja osobne davam radsej odpor ku kazdej led.

Tento kusok mozno pojde do kamaratovej T9x, takze zalezi od neho, ci chce modre, alebo nejake ine podsvietenie.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“