HK 500 GT

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#886 Příspěvek od L.Bily »

Kenny McCormick píše:
L.Bily píše:toto tema je celkom dlhe tak sa na mna nehnevajte ked polozim zjavne velmi krat prebiranu temu setup do HK-500CMT, prosim ak by bol niekto tak ochotny a mohol mi napisat nejaky osveceny setup z HK dakujem. alebo mam ist radsej do original t-rexa 450? Chcem zacat s heli
ked zacinas, chod do originalu.
Takto nebudes vediet identifikovat, co je od vyroby na HK zle a treba to vymenit este pred vzletom.
Alebo si precitaj cele vlakno.
A chod do originalu... :wink: :lol:

to hej, ale ked financne mam bud na original t-rex 450 alebo hk 500, co radsej kupit?
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
Kenny McCormick

#887 Příspěvek od Kenny McCormick »

original
Budes ovela menej padat na techniku, na prsty rovnako /niekto bude namietat ze menej lebo 500 je stabilnejsia/ a prevadzkove naklady budu nizsie. Nie vsak male.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
dafson

#888 Příspěvek od dafson »

je to uplne jedno co vemes ve finale na tom budes stejne kdyz koupis Hk500 za chvili z nej stejne budes mit t-rexe pokud budes kupovat origo dily ja na nem zacal a na techniku sem teda rozhode nepadal vzdycky kvuli rukoum....
dac
Kontaktovat uživatele:

#889 Příspěvek od dac »

A stejně budeš za nějaký měsíc brečet že jsi nevzal 500ku.
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#890 Příspěvek od L.Bily »

dac píše:A stejně budeš za nějaký měsíc brečet že jsi nevzal 500ku.

ja vim ze najlepsi riesenie je t-trex 500 ale take vim ze stym asi vela krat buchnem tak preto rozmyslam pre zaciatok nad niecim lacnejsim ale zasa aby sa stym aj nieco dalo naucit, lebo nejaku mrdku zasa kupovat je zbitocne
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#891 Příspěvek od Gattor »

Kenny McCormick píše:
L.Bily píše:toto tema je celkom dlhe tak sa na mna nehnevajte ked polozim zjavne velmi krat prebiranu temu setup do HK-500CMT, prosim ak by bol niekto tak ochotny a mohol mi napisat nejaky osveceny setup z HK dakujem. alebo mam ist radsej do original t-rexa 450? Chcem zacat s heli
ked zacinas, chod do originalu.
Takto nebudes vediet identifikovat, co je od vyroby na HK zle a treba to vymenit este pred vzletom.
Alebo si precitaj cele vlakno.
A chod do originalu... :wink: :lol:

souhlasim, pro HK to uz chce neco vedet, napr. z jineho vrtulniku, neco znat o mechanice.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#892 Příspěvek od Gattor »

L.Bily píše:
dac píše:A stejně budeš za nějaký měsíc brečet že jsi nevzal 500ku.

ja vim ze najlepsi riesenie je t-trex 500 ale take vim ze stym asi vela krat buchnem tak preto rozmyslam pre zaciatok nad niecim lacnejsim ale zasa aby sa stym aj nieco dalo naucit, lebo nejaku mrdku zasa kupovat je zbitocne

to vis, ze petikilo je lepsi. ve vsech smerech. a ani tolik nevadi, ze to je HK, HK lita taky dobre. ale nektere technicke veci budes muset dodelat. dat original hridele a poradit si s moznejma nedodelkama (u HK500CMT jsem musel udelat radu uprav, abych to dostal do vzduchu). to bez zkusenosti nedas. navic petikilo je o dost drazsi nez 450tka.

ale pokud mas okolo sebe nekoho, kdo tomu rozumi a mas pripraveny penize na 2x petikilo, kup ho.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Gattor
Kontaktovat uživatele:

Re: HK500GT

#893 Příspěvek od Gattor »

starik píše:Zdravím.Tak jsem dnes vážil vrtůlník HK500GT bater.2200mAh a navážil
jsem 1,9kg. má to někdo těší,dovažoval jsem to olovem.

HK500CMT s 3000mAh a jsem lehce pres 2 kila.
nut

#894 Příspěvek od nut »

L.Bily píše:
to hej, ale ked financne mam bud na original t-rex 450 alebo hk 500, co radsej kupit?

Mozem sa s tebou podelit o moju cerstvu skusenost. Tiez som mal podobnu dilemu pred par mesiacmi. Ist do 450 T-rex alebo HK 500. Rozhodol som sa pre HK 500 CMT. Podotykam ze skusenosti s RC modelmi su skoro ziadne ak neratam maly blade mSR. Zlozit HK nebol vacsi problem, ale zlozit to tak aby to bolo aj funkcne bol celkom oriesok(prva helina, ziadny skuseny pilot poruke, informacie len z netu). hned prva vec bolo skratenie chvostovej trubky(2mm) a tiahla zadnej vrtulky(10mm). Pri prvom roztoceni vrtule mi odletelo vrchne tiahlo z hlavy rotora. Zistil som ze srobiky v capoch su kratke a lahko sa vytrhavaju - vymena za dlhsie. Dalsie roztocenie rotora - zadna vrtulka sa mi ohla do hora - na zadnej casti chybal proste cuplik co by pasoval do dierky na chvostovej trubke, - vyriesene prevrtanim dierky a zasrobovanim srobika s matkou. Pri dalsom roztoceni sa mi podarilo uz aj chvilku visiet a tu bum ... srobik drziaci uchyt chvostovej vrtulky sa zlomil, polka vrtule preletela asi pol metra odo mna - vyriesene kupov original Align TT(komplet zadna cast). Dalsia vec na vymenu - ozubene koliesko autorotacie nebolo kruhove ale oval, sposobovalo to strhanie zubov na prevode, keby som si to vsimol skor, par euro usetrim za nahradne diely co sa tym znicili. To su vsetky problemy co som z HK 500 CMT mal. Od poslednej vymeny kolesa autorotacie uz bolo asi 20 startov a vsetko vyzera byt v poriadku. Moj subjektivny pocit je ze to lieta skoro ako simulator, ale okrem kruhov a osmiciek si viacej netrufam tak neviem posudit ako by sa spraval pri 3D lietani a ci je toho vobec schopny :) Napipanie do ovladaca nebol ziaden problem podla navodou na nete. Ked to teraz hodnotim, asi by som siel cestou smer T-rex500. t-rex 450 si planujem postavit neskor ked sa naucim lietat, ale som rad ze som na zaciatok zvolil 500 velkost .. aj napriek problemom co som mal... Jedine do coho som "zainvestoval" bolo gyro Futaba GY520 a servo Futaba S9254, ostatne veci su komponenty z HK. Nic ine okrem dorazov som na gyre nenastavoval a chvost drzi perfektne.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#895 Příspěvek od Gattor »

super odpoved. pridavam sve upravy HK500-CMT:

1/ ocasni trubka o 3 mm delsi : zkracena pilkou na zelezo a pilnikem
2/ o 2 cm delsi tahlo vrtuky : zakoupeno original
3/ krive a vyssi hlavni kolo : pokus o narovnani a zvetseni prostoru pilnikem pro hlavni kolo v bocnicich - nakonec zakoupen original
4/ jeden list je o 0.5 mm vyssi v miste upinani do gripu - zakoupeny jine listy
5/ pro jistotu vymeneny hridele (hlavni, pricna) a reminek za original - pak mi to padlo ze 3 metru, takze prechod na kardan

ted to sice pri roztaceni vibruje a ja uz vymenil uplne vse a nevim cim to je, ale predpokladam, ze za to mohou sirsi listy u korene - pri roztoceni bez vibraci.

no a je to. ted lita dobre. ale kdybych predtim nevedel jak to ma fungovat z 250tky, tak bych mel velky problem.
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#896 Příspěvek od L.Bily »

nut píše:
L.Bily píše:

Mozem sa s tebou podelit o moju cerstvu skusenost.

Som rad se si sa podel ale najprv som z tvojho textu citil ako kebyze hk nikdy a k zavare to vyzeralo opacne, takze co si vybrat, ja problem s 3 d akrobaciu u lietadiel nejako nemam a v klube mame chalanou co s heli lietaju, ty co lietaju dobre hovoria original a ty co sa ucia nedaju dopustit na hk kvoli lacnym nakladom pri zaciatocnickych prvych letoch.
FlyBear

#897 Příspěvek od FlyBear »

L.Bily píše:...ty co lietaju dobre hovoria original a ty co sa ucia nedaju dopustit na hk kvoli lacnym nakladom pri zaciatocnickych prvych letoch.

Chceš být začátečník nekonečně dlouhou dobu? Pak si kup HK. Ale pokud chceš nějakým, byť pomalým, způsobem postupovat vpřed - pak si hodně rozvaž, co říkají tví kluboví kolegové, kteří umí létat.

Ber 450 originál.

Na druhou stranu - já jsem vloni začal s 600 originálem poté, co jsem si přečetl rady na zahraničních fórech. Bohužel pro naše ČSSR kraje, ti zahraničníci obvykle neřeší až tak moc na hraně pořizovací náklady.
nut

#898 Příspěvek od nut »

L.Bily píše:Som rad se si sa podel ale najprv som z tvojho textu citil ako kebyze hk nikdy a k zavare to vyzeralo opacne, takze co si vybrat, ja problem s 3 d akrobaciu u lietadiel nejako nemam a v klube mame chalanou co s heli lietaju, ty co lietaju dobre hovoria original a ty co sa ucia nedaju dopustit na hk kvoli lacnym nakladom pri zaciatocnickych prvych letoch.

Ak mam byt uprimny tak po prvych nezdaroch som nebol z HK velmi nateseny a rozmyslal som vyhodit to dakam a radsej priplatit a kupit original(este stale si brusim zuby na protosa). Ale ... Stavba HK mi dala cenne skusenosti co sa tyka heliny od skladania az po nastavenie, takze v konecnom dosledku to nelutujem. A ten pocit ked to prvykrat vzlietne a vsetko funguje ako ma je na nezaplatenie. A k tvojej otazke co si vybrat .. Ak mas nejakeho skusenejsieho pilota pri sebe co ti moze zo stavbou a nastavenim pomoct, HK urcite nebude zla volba, ja som rad ze som nesiel do 450tky uz len koli velkosti heliny. Na druhej strane, ako som pisal, da sa to poskladat a nastavit aj bez pomoci, akurat pri tom mozno osedivies a ostarnes o par rokov ako ja, ale vysledok ta bude o to viacej tesit :)

Co sa tyka financii, tak ma to uz stalo viacej ako T-rex 450, ale len koli tomu, ze lacnemu gyru a vrtulkovemu servu z HK som neveril a radsej som tam kupil kvalitnu Futabu. Treba mysliet aj nato ze baterky su cca 2x drahsie ako do 450. Zvaz si pre a proti, zrataj financie a rozhodnutie uz je len na tebe.

Ber to ako nazor zacinajuceho modelara bez skusenosti, ktory inu helinu nikdy nepilotoval ale podobnym rozhodovanim si presiel pred par mesiacmi...
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#899 Příspěvek od L.Bily »

baterky mam aj do 450 tky aj do 500 nanotechy 6s 3000 takze to mi je jedno
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#900 Příspěvek od ZeXx86 »

Mas 3 volby:
1. koupit si trex 450, slozit a letat
2. koupit hk500 a levnou elektroniku a resit prip. problemy a nakonec poletovat po obloze.
3. koupit hk500 s dobrou elektronikou a resit prip. problemy a nakonec delat i nejake 3D.
---
3. moznost prevysi nakonec cenu trexe 500, nabudes ale spoustu zkusenosti, pricemz to pak mozna poleti jako trex.
Jinak trex 450 zvladne vpohode i piroflip, delat se s tim da to co se 700vkou, pouze s mensi stabilitou.
Spirit System
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“