strycArtus píše:jyrry píše:jyrry píše:....257 019 256 je primo celni oddeleni.
JSD plati jen pro firemni baliky, pro fyzicke osoby ne.
SD dava posta pro baliky z nejakeho duvodu vhozene do celniho skladu a pak je tech 96Kc (podepisu-li)
pokud pracovnik posty hodi balik z nejakeho duvodu do celniho skladu, vybere posta skladovaci poplatek, pri prekroceni ulozne doby 10 dni jeste cca 10Kc na den. Presne poplatky pani na celnim nevi, je to v ceniku posty.
Pani jeste neni nervozni, volejte pokud se chcete zeptat, bude toho mit dneska casem dost.....
To máš info z celního oddělení, ale jak se zachová pošta stejně není jasné. Pravděpodobně bude platit "pokud pracovnik posty hodi balik z nejakeho duvodu do celniho skladu" asi často a samozřejmě se oznámenky budou ze schránek ztrácet. Stejně tak jako dnes lidi běžně dostávají až druhé oznámení o zásilce, těsně před odesláním zpět k odesílateli.
Tak jsem to tady přečetl a je mi z toho ouzko.
Ptal jsem se známého co dělá celní deklarace v DHL a ten mi řekl, že SD se v ČR dle zákona musí podávat s výjimkou listovních zásilek na všechny zásilky z ostatních zemí odjinud než z EU tedy i na ty pro občany nepodnikatele. Pokud by někdo z ČP tvrdil to co zde psal jyrry pak údajně nezná zákonný postup při celním řízení.
Jak to tak vypadá tak v tom má ČP pěkný zmatek jak v informovanosti lidí tak i v tom jejich ceníku kde ty zkratky SD a JSD buď vůbec nemají být a nebo si jejich význam ČP vykládá úplně jinak než jaký ve skutečnosti mají v celním řízení.