Pomoc v začátcích

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od hanz393 »

Graupner MX-16 HoTT Cap 232 - 1,9m , ZDZ 40Piper 2,3m, Saito FA-100atd...
karo

#32 Příspěvek od karo »

hanz393
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od hanz393 »

hlavne zadeho akro dolnoplocha :-D ale to je ti myslim jasne :-D dneska jak sem prijizdel na letiste tak jsem z dalky videl nejakeho mladeho klucinu asi s matkou jak se sklani nad malym modrym erem,dolnoplochem..za chvili poposel o kus dal,dal plny ceres,pretahl to a poslal to k zemi..chudak maly posbiral zbytky polystyrenu,moc nadseny nebyl,ve vzduchu tak 3 vteriny a tak 3 metry nad zemi...a mati mu u auta rika,neboj to slepime :lol: ..skoda toho era...snad chlapec prijde priste s necim vhodnejsim...asi byl na letisti poprve kdyz stal na zacatku pristavacky a pobliz uz rolovalo ULL na pristani :lol: a snim to ani nehlo a vesele pobihal kolem modelu
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od darth.hokro »

jj, na tom shopu jsem ho bral i já. K tomu přikup jen dvakrát servo HXT 900 a ze dvě baterky Turnigy 2200 3S, která tam pasuje akorát :D Netřeba tolik olova. Tady máš krásný obrázkový návod jak jej slepit. Sám jsem podle něj pokračoval a za dvě hodiny nebylo co dělat :D http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/rookie
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
volente
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od volente »

Tak jsem dneska zalétl jedne Betu 1400, Lítá to vcelku v pohodě, jenže nerozbitné to není. Při prvním zapnutí jeho vysílače jsem zjistil že má špatně nastavený reverz směrovky a plynu a nefungoval motor. Vytáhl jsem regl z mého letadla a už to šlo, zapojil jsem si svůj přijímač, prolétl jsem letadlo které mě trošku překvapilo svým kluzem a namontoval zpátky jeho přijímač. Po přibližném dotrimování podle výchylek na mém vysílači s tím létal majitel sám a byl problém. Klasika vpravo je vpravo jen někdy a vysoko lítat nebudem. Takže shrnutí: Bez jakýchkoliv informací a zkušeností alespoň na simulátoru si myslím že to byl vcelku úspěch, na druhou stranu bude asi dost často opravovat pokud si nezvykne na pravá levá a letíme k sobě a je to naopak. Doufám že to nebral jako promarněný čas a že moje slova že to stejně rozbije vzal jako fakt. Já to dneska jako fakt vzít musel protože jsem si rozbil 2m větroně, příroda je nevyzpytatelná a moje ruce taky 8O
F 104 je můj sen
Borek
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Borek »

volente píše:pokud si nezvykne na pravá levá a letíme k sobě a je to naopak.

Na tohle mi hodně pomohla poučka, že když letím směrem k sobě, tak letadlo srovnám páčkou na stejnou stranu, na kterou to padá. To by mělo pomoct překonat začátky, než to člověku pořádně přejde do krve (což může dost trvat, zvlášť pokud člověk létá jednou za 14 dní).
Gartik

#37 Příspěvek od Gartik »

Hanzi docela rád bych se někdy přišel podívat a pokecat :) jen dělám ve zlíně každý den do 18:00 takže asi jen o víkendu...
Vladanmyska

#38 Příspěvek od Vladanmyska »

Volente : fakt dík za zálet a za rady pro začátečníky. Koupil jsem si 2 spojky, a celou betu jsem oblepil tou páskou se skelnými vlákny. Nezáleží mi na tom jak vypadá, hlavně že se hned nerozbije :lol: . Jinak díky moc za regulátor, vrátím po víkendu. ( pro ostatní : musel jsem reklamovat). Snad to půjde a bude to v pohodičce všechno :-))
Hitec Optic 6----------------Blade DancerEasy GliderCessna 480Beta 1400 , 6x4 APC , více lepidla než EPP :-D
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Ancistrus01 »

Argo22 píše:chlapy premyslim co za letadlo... doporucte neco :)

Dobrej je Wild Hawk zatim zkušenost nemam ale kupuju ho s elektronikou za 2000 bez vysílačky a příjímače celkem klidny ero jedno z nejvhodnejsich pro zacatecnika (samozřejmě easy star je lepší ale dražší :D :D ) ale myslim že je to hezká kopie toho easy stara.

Kdybys chtěl link na debaty staci rict :wink:
zdekar

#40 Příspěvek od zdekar »

Jo, WildHawk je dobrá varianta. Je to dost univerzální letadlo. Až by ses s ním naučil, můžeš dát silnější pohon, udělat tak z něj akrobata a v zimě startovat i ze země (ze sněhu nebo i z trávy) :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Ancistrus01 »

JOJO už se na něj těšim ale budu muset ještě chvilku počkat asi do května :cry:
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od hanz393 »

to volente: tak to je skoda toho vetrone:-( ja dneska lital ve vzduchu spolecne jeste s dvouma dvouplochama a zniceho nic slysim ranu..jakoby neco spadlo z velke vysky dolu...po chvili sem zaslechl jak se smeje jeden chlapek(kdyby se mi to stalo asi by mi nezbylo nic jineho nez se smat) vypadla mu z era asi v 50m vysce baterka z era 8O lipolka sice po smrti ale ero jakz takz v celku..no at se nam vsem nic podobneho nestava! :wink:
Naposledy upravil(a) hanz393 dne čtv 31.03.2011 21:57, celkem upraveno 1 x.
zdekar

#43 Příspěvek od zdekar »

Tak takhle nás baterkou bombardoval kamarád na předposledním létání. Asi tak ve 20m mu z něčeho jako Piper vypadla baterka a letadlo šlo houpavě neovladatelně dolu až narazilo na zem a křídlo se rozlomilo vejpůl. Naštěstí jsem v místě dopadu baterky nebyl, jelikož jsem zrovna šel sebrat letadélko z kupy hnoje, která byla při nízkém průletu blíže než jsem myslel :D
Ty baterky to chce do modelu pořádně přidělat, aby se tohle nestávalo (buď sucháčem nebo pořádně zavřít dvířka :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od hanz393 »

no docela by me zajimalo jak je mozne ze mu z tama vypadli(stali tak 100m odemne takze sem rozumnel jen hlasitejsim nadavkam a pozdej smichu),ale mel sem jeste asi 5 min. na stopkach tak sem jeste lital,a pak jak sem sedl nez sem dosel na parkoviste uz odjizdeli...no sak me vcera schodila ztrata signalu..prehozeny krystali za nove a zda se vse byt ok..sice uz to neni piper ale izolepolet ale aj tak radost z toho mam a to de :wink:
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od hanz393 »

Gartik píše:Hanzi docela rád bych se někdy přišel podívat a pokecat :) jen dělám ve zlíně každý den do 18:00 takže asi jen o víkendu...

mas odemne SZ :wink:
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“