JMalik píše:coro píše:............
Takže myslíš, že výrobci aku a nabíječů jsou idioti?
Výrobci se snaží o cenu a blbuvzdornost a to jde někdy proti rychlosti a životnosti. Já s corem souhlasím.
arda1 píše:Nic - opakuji nic nesmí do průběhu nabíjení jednotlivých článků kecat (balancer) - maximálně po dosažení max. napětí omezovat proud(limiter) - do tý doby musí nabíječ prát do baterek to co tam nastavím - prostě balancer ze špatných baterek lepší neudělá a naopak z dobrých je schopen časem udělat nepoužitelný(úplně rozházet články)-tečka(punkt)-arda1BOT
JMalik píše:coro píše:.............K tomu balancovaniu - ak je sada perfektná, balancer sa nemá čo do toho hrabať.
Ak sa hrabe, je chorý (stačí že meria každý článok inak) a mierne tomu celému aj škodí, ale hlavne to predlžuje..................
Takže myslíš, že výrobci aku a nabíječů jsou idioti?
ninja949 píše:Takže jsem včera měřil proudy z accucel 6
nabíječka vypíná při nabití 12.6 V ale na externím měráku mi to ukázalo 12.41 V.Dodávám že to bylo v modu balance.Je možný že ta čína tak kecá,nebo prostě z nějakýho důvodu za to může ten mod balance??
JMalik píše:arda1 píše:Nic - opakuji nic nesmí do průběhu nabíjení jednotlivých článků kecat (balancer) - maximálně po dosažení max. napětí omezovat proud(limiter) - do tý doby musí nabíječ prát do baterek to co tam nastavím - prostě balancer ze špatných baterek lepší neudělá a naopak z dobrých je schopen časem udělat nepoužitelný(úplně rozházet články)-tečka(punkt)-arda1BOT
Uvědomuješ si, že špičkový balancer provádí valchování?
(Jeho limitní proud dosahuje hodnoty vyrovnávacího proudu ve fázi konstantního proudu)
bub60 píše:Netvrdím, že je to nutný. Balancuji pokaždé, je to jenom jeden káblík na nacvaknutí. Je možný, že se tady bavíme o pár procentech životnosti. Podstatnější ničení aku vidím v moc velkém vybíjení vysokými proudy a popřípadě špatném dlouhodobém uskladnění.
arda1 píše:Nic - opakuji nic nesmí do průběhu nabíjení jednotlivých článků kecat (balancer) - maximálně po dosažení max. napětí omezovat proud(limiter) - do tý doby musí nabíječ prát do baterek to co tam nastavím - prostě balancer ze špatných baterek lepší neudělá a naopak z dobrých je schopen časem udělat nepoužitelný(úplně rozházet články)-tečka(punkt)-arda1BOT