Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
Lubor

Re: dotaz na kabely

#871 Příspěvek od Lubor »

JuraS. píše:dotaz...jaké kabely (tloušťka, odpor atd..) je třeba na připojení programátoru na plošňák T9x ? napadlo mě vzít nějaký počítačový kabel kterých mám doma hafo a ten použít..napadá mě prodlužovačka na ps2 klávesnici nebo myš..na jedný straně zásuvka a na druhé konektor..6 drátků..do obalu T9x jen vyvrtat kulatou díru a tam vlepit tu zásuvku bude lepší než dokola rozšroubovávat obal T9x..počítám, že mixy a další věci budu nastavovat cestou eepe a posílat to do vysílače a tak nepotřebuji aby se mi za chvíli vykloktaly samo-řezné šroubky...

No přesně. Použij klidně kablíčky z datového kabelu pro PC. Co je dobré pro PC, bude dobré pro T9X. Já to mám uděláno z rozebraného paralelního kabelu (ten měl 25 fousů). Klidně zlikviduj tu vnější zásuvku na napájení T9X a do toho můžeš šoupnout PS2 pájecí konektor. Kulatou díru to už má, jen ji trochu zvětšíš, aby tam ten PS2 šel dobře zasunout. Funguje to skvěle.
sicco
Kontaktovat uživatele:

#872 Příspěvek od sicco »

No já jsem o PS2 taky přemýšlel a když jsem koukal na internetu na jiná řešení, tak dle mého to PS2 kabely a konektor v pohodě zvládne. Lidi používají nejčastěji asi RS232. Na jedné fotce tam právě u RS232 byly asi ještě menší drátečky než jsou u počítačové myši a taky to prý funogovalo. Ono tam tečou opravdu malé proudy a při napětí do 5V je to pohoda. Ale je to jen teorie... V praxi jsem to nezkoušel. Přehrával jsem soft jen jednou a nějak nemám potřebu to dělat častěji... PS: Jak chceš nastavovat mixy v eepe? To jde?
Edit: Pozdě :D
můj blog o RC: http://bahamo.cz
dokken

#873 Příspěvek od dokken »

Nemáte někdo tušení proč, když flashnu poslední stable verzi ER9X, která je podle eraze 330, na displeji mám pak ve skutečnosti verzi 326?

Asi tam vrazím poslední možnou (344 z 19.3.2011) a bude to...
mijou

#874 Příspěvek od mijou »

Ja mam to iste s er9x-frsky v 330. Zobrazuje 326.
JuraS.

#875 Příspěvek od JuraS. »

sicco píše:... PS: Jak chceš nastavovat mixy v eepe? To jde?
Edit: Pozdě :D

no jistě..na nějakým slovenským webu je o tom článeček..konkrátně se koukni do eepe a podívaje se na nastavení modelu..tam v položce najdeš mixy..na co to dělat páčkami když to jde "naklikat" a do tx poslat kabelem ?
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#876 Příspěvek od RiMr »

JuraS. píše:...na co to dělat páčkami když to jde "naklikat" a do tx poslat kabelem ?

Třeba proto že v počítači "v simulaci" naklikáš větší počet mixů než v T9x v reálu jde a po přesunutí takového modelu do T9x ti buď T9x zatuhne, nebo ti bez varování ořeže "přebytečné" mixy.
Tak třeba proto :wink:

#877 Příspěvek od JuraS. »

aha díky..jen teoretizuji a pro moje potřeby snad tyhle možnosti budou stačit..pro jaký typ letadla potřeba složité mixy ? počítám, že 4 motorový 4 metrový model liberátoru s odhazováním bonbónů třeba...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#878 Příspěvek od RiMr »

JuraS. píše:aha díky..jen teoretizuji a pro moje potřeby snad tyhle možnosti budou stačit..pro jaký typ letadla potřeba složité mixy ? počítám, že 4 motorový 4 metrový model liberátoru s odhazováním bonbónů třeba...

třeba pro házedlo F3K... Nebo pro loďku nebo náklaďák. Nebo pro EGeho se vztlakama, čtyřservovým křídlem a letovými režimy. Nebo pro "obyčejného" EPO ASW28 s řízenou odtokovkou... Atd. atd.
A neteoretizuji...

#879 Příspěvek od JuraS. »

aha..bude složitý mix který potřebuji ???? :
2 motorové cokoliv..2 samostatné aku, 2 samostatné regy (v počátku jednosměrné)..řízení směru otáčkami motorů...tzn že páka plynu bude dávat proud do obou a páka pro směr bude přiškrcovat jednotlivé rady a v budoucnu (s obousměrnými regy) by měla i dávat obrácený směr otáček motoru tak, aby se TO otočilo na místě...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#880 Příspěvek od RiMr »

JuraS. píše:aha..bude složitý mix který potřebuji ???? :
2 motorové cokoliv..2 samostatné aku, 2 samostatné regy (v počátku jednosměrné)..řízení směru otáčkami motorů...tzn že páka plynu bude dávat proud do obou a páka pro směr bude přiškrcovat jednotlivé rady a v budoucnu (s obousměrnými regy) by měla i dávat obrácený směr otáček motoru tak, aby se TO otočilo na místě...

Otázka je co to je složitý... Tohle zas tak složité není. Limity jsou hlavně v počtu mixů. A tady toto se k limitům nepřiblíží. Ale když k tomu přidáš nějakou práci s křídlem, letové režimy, přimixovanou výškovky ke kde čemu a jen někdy... :)
Najednou je člověk na konci a ani neví jak :) Pak je dobré používat "podprogramy" na kanálech 9-16 a jejich výstupy používat jako vstupy...
Když ti to nepůjde tak se ozvi, napípáme to. :)

#881 Příspěvek od JuraS. »

zatím mám jen tupýho hiteca optic..čekám na t9x...
Ryko
Kontaktovat uživatele:

zkoromný dotaz

#882 Příspěvek od Ryko »

poraďte mi, koupil jsem si http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=12663
a mám er9X jaký bych si tam měl dát mix ?
Dosud jsem lítal jen s cvičným modelem.
michal.valis
Kontaktovat uživatele:

Re: zkoromný dotaz

#883 Příspěvek od michal.valis »

Ryko píše:poraďte mi, koupil jsem si http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=12663

CH1 100% ELE + 100% AIL
CH2 100% ELE + -100% AIL
Takto jsem to měl na Toru, takže jestli to má jen dvě serva na křidélka, tak by to mělo být stejné.
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#884 Příspěvek od Ryko »

dík
coro

Re: zkoromný dotaz

#885 Příspěvek od coro »

michal.valis píše:
Ryko píše:poraďte mi, koupil jsem si http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=12663

CH1 100% ELE + 100% AIL
CH2 100% ELE + -100% AIL
Takto jsem to měl na Toru, takže jestli to má jen dvě serva na křidélka, tak by to mělo být stejné.

Fakt 100 percent? Čo to urobí pri plnej výchylke krídeliek s reakciou na výškovku?
Ja som nastavil 60perent na AIL (krídelká) a len 40 percent ELE (výškovka). Ale dal som si tam aj 10percent RUD (smerovka, na knipli s výškovkou, aby to trochu reagovalo aj na riadenie jedným kniplom napríklad tesne po odhodení alebo keď si zapaľujem...)
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“