Proxima II

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
Rapeman
Kontaktovat uživatele:

Jaké používáte panty na křídlech. Tu originál izolepu?

#631 Příspěvek od Rapeman »

Jaké používáte panty na křídlech. Tu originál izolepu? Nějak se to odlepuje. A na směrovku mám umělé (černé) s kovovým pantem od MP JET. Jinak postrádám rámeček pro servo výškovky. Jak jste to řešili Vy?
helioland
Kontaktovat uživatele:

#632 Příspěvek od helioland »

originál izolepa celkem drží bez problémů, takže tu :), panty na směrovku taky původní, ještě jsem s nimi neměl problém, no a rámeček na servo výškovky jsem si vyřešil tak, že jsem tam epoxidem vlepil 3 dřevěný hranolky, mezi ně oboustrannou lepící pásku, na ní přilíp servo, a zajistil plíškem, kterej jsem přišrouboval do těch hranolků
---------------------
a bude hůř
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#633 Příspěvek od slavoo »

helioland píše:originál izolepa celkem drží bez problémů, takže tu :), panty na směrovku taky původní, ještě jsem s nimi neměl problém

Takisto po dvoch sezonach drzi naprosto perfektne vsetko a zaciname pomalu dalsiu.. :wink:
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#634 Příspěvek od L.Bily »

slavoo píše:
helioland píše:originál izolepa celkem drží bez problémů, takže tu :), panty na směrovku taky původní, ještě jsem s nimi neměl problém

Takisto po dvoch sezonach drzi naprosto perfektne vsetko a zaciname pomalu dalsiu.. :wink:

tych 10 startou za sezonu ........ :D
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#635 Příspěvek od slavoo »

L.Bily píše:
slavoo píše:

ale na hodiny som bol viac vo vzduchu ako ty dokopy z akrobatmi
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#636 Příspěvek od L.Bily »

:D :D :D jedine na vzduchu ako vo vzduchu
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
m2
Kontaktovat uživatele:

#637 Příspěvek od m2 »

L.Bily píše:
slavoo píše:

pôvodné izolepové pánty mi vydržali vyše 700 letov bez najmenšej známky opotrebenia.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Rapeman
Kontaktovat uživatele:

díky za odpověď

#638 Příspěvek od Rapeman »

to Helioland: Díky za odpověď. A co vyosení motoru? Výrobce píše:
"Vlepte čelní přepážku tak, aby osa motoru směřovala při pohledu zezadu cca 2° dolů a 2° doprava. Nejlépe si sklon zkontrolujete pomocí dlouhého šroubu upevněného na přepážce. Sklon směrem dolů si zkontrolujete podle spodní hrany kabinky - osa sklonu by měla být rovnoběžná s hranou kabinky. Vyosení doprava o cca 2° nastavíte podle úhloměru."

Spojení serva VOP táhlem a do PA trubičky, jak píše výrobce, nebo to máte jinak?
A co páky směrovky a křidélek z pertynaxu? použili jste je?
m2
Kontaktovat uživatele:

Re: díky za odpověď

#639 Příspěvek od m2 »

Rapeman píše:"Vlepte čelní přepážku tak, aby osa motoru směřovala při pohledu zezadu cca 2° dolů a 2° doprava. Nejlépe si sklon zkontrolujete pomocí dlouhého šroubu upevněného na přepážce. Sklon směrem dolů si zkontrolujete podle spodní hrany kabinky - osa sklonu by měla být rovnoběžná s hranou kabinky. Vyosení doprava o cca 2° nastavíte podle úhloměru."

Tak som to urobil, a bolo to uplne zle. Rozdiel oproti korektnemu veriklalnemu vyoseniu bol 5mm na 40mm (zrataj si akustangens sam, aby si to mal v stupnoch)
Rapeman
Kontaktovat uživatele:

#640 Příspěvek od Rapeman »

tak to ti vůbec nerozumím
helioland
Kontaktovat uživatele:

#641 Příspěvek od helioland »

já jsem vyosoval okometricky ( kousek doprava, a větší kousek dolu )
dolů cosela dost, a stejně je to málo

nedělej si s tím hlavu, prostě to trochu vyos, a ono to i tak poletí. Maximálně bude trochu na plnej plyn táhnout čumák nahoru. pokud tam nebudeš dávat nějaký kilowaty, tak to nemá význam moc řešit, prostě to na tu chviličku budeš kompenzovat výškovkou. U větroně to taková tragédie není.
---------------------
a bude hůř
Rapeman
Kontaktovat uživatele:

#642 Příspěvek od Rapeman »

díky, už jsem v klidu. Dolů to dám trochu víc než 2°
m2
Kontaktovat uživatele:

#643 Příspěvek od m2 »

Rapeman píše:tak to ti vůbec nerozumím

arctg(5mm/40mm) = 7 oblukovych stupnov ... oproti rovnobeznej osi so spodnou hranou kabinky. Tolko som to mal ja, a lietalo to rovno ako po kolajniciach.

Keď sa pozrieš na fotky:
http://rcalbum.com/photoView.php?id=191&nr=1
http://rcalbum.com/photoView.php?id=191&nr=3

tak vidíš, že rovnobežne so spodnou hranou kabínky to nie je ani náhodou.
michalv

#644 Příspěvek od michalv »

Ahoj, tak jsem si koupil taky Proximu 2, už jsem byl asi 10x létat. Zjistil jsem při záletu, že je třeba podložit výškovku asi o 2,5mm ve předu na potlačeno. Teď už vypadá, že je to ok. Mluvil jsem s Reichardem ale ten říkal, že o ničem neví. Potřeboval bych ještě poradit, někdy se stane, že při minimální rychlosti má snahu přepadnout na jedno nebo druhé křídlo. Trochu pomáhá zvednutí křidélek asi o 2mm. Jak jste na tom vy? Nezkoušel někdo turbulátory na náběžce?
Jinak Proxima mi váží 2Kg, obě křídla byla stejně těžká. Mám tam Phasora 30/3, vrtule 11x5,5, aku Hyperion 3s3300mAh, regulátor TMM 44A, odběr motoru 41A.
Protože používám Duplex, mám tam vario,Mui 75, teploměr na motoru a regulátoru
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#645 Příspěvek od slavoo »

michalv píše:Potřeboval bych ještě poradit, někdy se stane, že při minimální rychlosti má snahu přepadnout na jedno nebo druhé křídlo. Trochu pomáhá zvednutí křidélek asi o 2mm.

Mal som takisto tento problem ale ukazalo sa ze som ho mal lahky na predok potom sa to vyriesilo castocne. Inak to je samozrejme ze pri uplnom natiahnuti padne po kridle insie sa ani neda cakat.. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“