RC revue Turningy T9X
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
dokken píše:hehe, horší čínskej signál prej, to je zas výron
Označuju snad tvoje doporučování používat T9x pro modely stonásobně vyšší hodnoty za výrony?
Spolehlivost soustavy seriově řazených komponentů je dána spolehlivostí nejslabšího článku řetězce. K čemu je naroubovat bavoráka na plastový kolečka ze sekačky od Mountfieldů a čekat od toho spolehlivý projetí dálnice z Brna aspoň k Devíti Křížům??
OK2WY
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
dokken píše:Ríšo, to je ale problém vys. modulu..ano tohle je průser, to chápu, ale JirkaA rozporoval signál řídící do modulu lezoucí..
Nerozporoval jsem signál, rozporoval jsem to, co jej generuje. Když se ti v tom něco podělá, ten signál tam prostě přestane lézt a je ti pendrek platný, že máš vysílací modul třeba pozlacenej, desetkrát zálohovanej a z military-grade komponentů.
OK2WY
RiMr píše:jenom tady na tom našem malém písečku už víme o dvou případech vzájemného rušení/ovlivňování dvou T9x (v2) - pravděpodobně problém s unikátností ID.
Přijde ti to v pohodě na nějakého obra, jo?
Ale on tady snad ani nikdo netvrdil, že by T9x tak jak je implicitně dodaná s Turnigy VF modulem a origoš FW byla vhodná do něčeho jiného než EEP typu EasyStar. Pro lepší éro se musí vytunit. Takže jiný VF modul, jiné přijímače, jiný FW a pak dlouhodobě testovat na menších modelech, aby tomu konkrétnímu kusu člověk mohl více důvěřovat. 100% není nic a i ta nejdražší výbava se může kdykoli podělat. Jinak problém s unikátností ID se týká VF modulu a třeba s Jeti Duplex modulem to nehrozí.
musím se držet nebo dostanu banána..
Tobě nestačí žes už rozesral několik vláken co? máš to doma? nemáš...tak se k tomu nevyjadřuj laskavě, včetně rádobyvtipný zcela pomýlený analogie..
Pro tvou informaci, před týdnem jsem viděl na písečáku borce s Eurglí a s Freestylerem jedničkou, pokud ti to něco říká, škoda, že jsem to nevyfotil..
Tobě nestačí žes už rozesral několik vláken co? máš to doma? nemáš...tak se k tomu nevyjadřuj laskavě, včetně rádobyvtipný zcela pomýlený analogie..
Pro tvou informaci, před týdnem jsem viděl na písečáku borce s Eurglí a s Freestylerem jedničkou, pokud ti to něco říká, škoda, že jsem to nevyfotil..
Drondys píše:RiMr píše:jenom tady na tom našem malém písečku už víme o dvou případech vzájemného rušení/ovlivňování dvou T9x (v2) - pravděpodobně problém s unikátností ID.
Přijde ti to v pohodě na nějakého obra, jo?
Ale on tady snad ani nikdo netvrdil, že by T9x tak jak je implicitně dodaná s Turnigy VF modulem a origoš FW byla vhodná do něčeho jiného než EEP typu EasyStar. Pro lepší éro se musí jednak vytunit, takže jiný VF modul, jiné přijímače, jiný FW a pak dlouhodobě testovat na menších modelech, aby tomu konkrétnímu kusu člověk mohl více důvěřovat. 100% není nic a i ta nejdražší výbava se může kdykoli podělat. Jinak problém s unikátností ID se týká VF modulu a třeba s Jeti Duplex modulem to nehrozí.
Tak pozor - tvrdit že s nějákým modulem NIC nehrozí.. To bych si na triko nevzal
EDIT: špatně jsem přečetl tvůj příspěvek.. Myslel jsem že píšeš že s Jeti Duplex modulem nehrozí vůbec nic.. Tak sorry
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
dokken píše:musím se držet nebo dostanu banána..
Měl jsem to doma, docela podrobně jsem to prolezl. Poslal jsem to dál, kamarád s tím lítá EPP ozembouchy, tedy přesně to na co je to určený. Použití na cokoli potenciálně nebezpečnějšího je ztráta soudnosti dotyčného provozovatele, u nás by nebyl vpuštěn na letiště.
Nejsi ten, kdo by mi mohl přikazovat k čemu a jak se mohu vyjadřovat.
OK2WY
Klubas píše:Tak pozor - tvrdit že s nějákým modulem NIC nehrozí.. To bych si na triko nevzalJak píše Ríša na svých stránkách - NIKDY by se nemělo 100% věřit žádné vysílačce ať je to cokoli za značku a vrazil si do toho pěněz kolik chceš nikdy jí úplně nevěř
EDIT: špatně jsem přečetl tvůj příspěvek.. Myslel jsem že píšeš že s Jeti Duplex modulem nehrozí vůbec nic.. Tak sorry
Samozřejmě, že 100% není vůbec nic.
Že ses opravil, tak ti to odpouštím.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
dokken píše:Nebyl vpuštěn na letiště..tak to je mazec...tak to jste kabrňáci.
Ani kdyby si vzal tričko Futaba? ))
Lidi, čtete to? Je tohle vůbec možný?
Jasně, máme provozní řád letiště nastaven tak, aby se uživatelé nemuseli obávat o svoje zdraví a majetek kvůli nesoudnosti některých expertů na úspory za každou cenu. Co je na tom zvláštního?
OK2WY
dokken píše:Nebyl vpuštěn na letiště..tak to je mazec...tak to jste kabrňáci. Ani kdyby si vzal tričko Futaba? )) Lidi, čtete to? Je tohle vůbec možný?
To chce klídek. Je to o pocitech, zásadách atd. a i dnes pořád existují místa kde by nebyl vpuštěn černoch a kdo by si ho tam snad vpustit dovolil by byl taktéž považován za osobu s naprostou ztrátou soudnosti. Někde to dokonce mají i veřejně napsané ve stylu "Zákaz vstupu barevným" apod. je to obdoba provozního řádu taktéž s čistě solidních důvodů, aby se tzv. "nebarevní" návštěvníci nemuseli obávat o svoje zdraví a majetek, protože podobně jako všechna větší éra by musela zásadně pouze havarovat pokud by byla řízena T9X tak i všichni černí by museli způsobovat jen problémy pokud by byli vpuštěni.
Naposledy upravil(a) Drondys dne pon 04.04.2011 21:53, celkem upraveno 2 x.
No, jde o to, CO s tím chce provozovat, s EasyGliderem by nad ním asi přimhouřili oko, ale s rychlým těžkým modelem bych se nedivil, kdyby ho poslali někam jinam.....
Apropo na zahraničních (nejen) akcích obvykle probíhá technická přejímka, která je zaměřena HLAVNĚ na minimalizaci rizik a bezpečnost při provozování modelů při veřejné produkci s účastí publika a ta kriteria bývají dosti přísná (a nákladná), např. zdvojení napájení, přijímačů atd. nemluvě už o případném přezkoušení pilotních dovedností jim neznámého uchazeče ne z důvodů, aby mu dali vyžrat, co je za pako, ale aby ochránili sebe, jiné a možná i jeho samotného.....
Apropo na zahraničních (nejen) akcích obvykle probíhá technická přejímka, která je zaměřena HLAVNĚ na minimalizaci rizik a bezpečnost při provozování modelů při veřejné produkci s účastí publika a ta kriteria bývají dosti přísná (a nákladná), např. zdvojení napájení, přijímačů atd. nemluvě už o případném přezkoušení pilotních dovedností jim neznámého uchazeče ne z důvodů, aby mu dali vyžrat, co je za pako, ale aby ochránili sebe, jiné a možná i jeho samotného.....
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Vždyť to píšu - nemáme jedinej problém, když u nás bude někdo prohánět easystara s T9x, ostatně tam pár členů používajících rádia téhle třídy máme. Něco jinýho by bylo, kdyby tam někdo lezl s třímetrovým benzíňákem řízeným touhle hračkou. Naštěstí lidi co u nás lítají mají všech pět pohromadě a taková eufemisticky řečeno neuváženost by nikoho z nich ani nenapadla.
OK2WY
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Jirko, a s Dx6i byste ho tam pustili?
EDIT: Sorry, napsali jsme to současně, takže mi odpověděls předem.
EDIT: Sorry, napsali jsme to současně, takže mi odpověděls předem.
Surgical píše:Apropo na zahraničních (nejen) akcích obvykle probíhá technická přejímka, která je zaměřena HLAVNĚ na minimalizaci rizik a bezpečnost při provozování modelů při veřejné produkci s účastí publika a ta kriteria bývají dosti přísná (a nákladná), např. zdvojení napájení, přijímačů atd. nemluvě už o případném přezkoušení pilotních dovedností jim neznámého uchazeče ne z důvodů, aby mu dali vyžrat, co je za pako, ale aby ochránili sebe, jiné a možná i jeho samotného.....
Přesto všechno je bezkonkurenčně nejvíc smrťáků způsobených modely za posledních zhruba 10 let právě na takovýchto akcích. 100% není vůbec nic jak psal Drondys. Selhat může i top výbava nebo lidský faktor ať už pilot nebo někdo z pořadatelů a ani na těch akcích nedokážou různým selháním 100% zabránit.