univerzalni vetron cca 2.5m
univerzalni vetron cca 2.5m
Ahoj!
rad bych si poridil vetrone nasledujicich parametru:
- neocekavam spickove vykonu, spise univerzalnost a robustnost (ne ze se na to krive podivam a bude v tom dira, a kazdy steblo bude na nabezce).
- primarne na termiku, ale musi zvladnout se cti i svah
- rozpeti cca 2.5m
- delene kridlo, s klapkama
- uz neco uridim - ale nemela by to bejt v letu svine
- elektrifikovany
Zatim je mym favoritem Etalon od LS v tzv. Abuove uprave (zevetsene na 2.5, separatne ovladane klapky, vyztuzene kridla.
Je to spravna volba? Pripadne byste doporucili neco jineho?
Dekuji
rad bych si poridil vetrone nasledujicich parametru:
- neocekavam spickove vykonu, spise univerzalnost a robustnost (ne ze se na to krive podivam a bude v tom dira, a kazdy steblo bude na nabezce).
- primarne na termiku, ale musi zvladnout se cti i svah
- rozpeti cca 2.5m
- delene kridlo, s klapkama
- uz neco uridim - ale nemela by to bejt v letu svine
- elektrifikovany
Zatim je mym favoritem Etalon od LS v tzv. Abuove uprave (zevetsene na 2.5, separatne ovladane klapky, vyztuzene kridla.
Je to spravna volba? Pripadne byste doporucili neco jineho?
Dekuji
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Je docela pomalej. Na svah jedine v podminkach, kdy to spis nefouka (do 4m/s max) a kdy chytas termicky bubliny. Svine to neni, je to hodnoucky.
Je to proste "lehous", prerostly hazedlo... pokud chces neco co lita vic "jako skutecnej vetron", tak to bude chtit neco tezsiho, s mene stihlym kridlem, jinym profilem (je toho spousta, treba Alegro od Azera).
Je to proste "lehous", prerostly hazedlo... pokud chces neco co lita vic "jako skutecnej vetron", tak to bude chtit neco tezsiho, s mene stihlym kridlem, jinym profilem (je toho spousta, treba Alegro od Azera).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Co futura ? kamarad ji ma a obcas litame spolu a paradni ero,
slusne toci termiku, svah umi taky ...
Vitr ji nevadi ... ja lital s velkym Wattem, kamarad s Futurou
ja se docela i zapotil treba na pristani kamos jakony se nic nedelo ...
pravda foukala obcas i desitka a nelitali sme na svahu :d
slusne toci termiku, svah umi taky ...
Vitr ji nevadi ... ja lital s velkym Wattem, kamarad s Futurou
ja se docela i zapotil treba na pristani kamos jakony se nic nedelo ...
pravda foukala obcas i desitka a nelitali sme na svahu :d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Muj vazi 980g komplet, vozim prevodovku, ext BEC a 6 serv. Viguv ma o neco malo min.
Ta Futura co pise Milan taky neni spatna, parkrat jsem ji videl ve vzduchu. Trochu starsi koncepce, ale bytelny ero. Je to ale zase na druhy strane proti Etalonovi, je to puvodne svahak, takze spis rychlejsi a tezsi.
Ta Futura co pise Milan taky neni spatna, parkrat jsem ji videl ve vzduchu. Trochu starsi koncepce, ale bytelny ero. Je to ale zase na druhy strane proti Etalonovi, je to puvodne svahak, takze spis rychlejsi a tezsi.
jj presne jak pise abu, je to takovej peknej bytelnej kousek ale zase na svah se to hodi a prave me prekvapilo jak to pekne litalo kdyz foukalo,
jinak me se etalon taky hodne libi a hlavne zacinam vas chapat,
ty 2,5 metru sou proste super
jinak nejhezci 2,5 metrovka je vdycky trimetrovka kompozitova pampeliska
ja problem nakonec resil prestavbou olitaneho J cka ...
jinak me se etalon taky hodne libi a hlavne zacinam vas chapat,
ty 2,5 metru sou proste super
jinak nejhezci 2,5 metrovka je vdycky trimetrovka kompozitova pampeliska
ja problem nakonec resil prestavbou olitaneho J cka ...
SOVA is YouR CO-pilot
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Milan - Mam oboji, jak 2.5m lehouckyho Etalona, tak 3m uhlikovy zihadlo (elektro F3F).... no a za minulou sezonu ma Etalon nalitano tak 3x - 4x vic nez Trinity. Proste jsem mel casteji naladu na klidek nez adrenalin. A taky se to rychleji smontuje, neni treba nabijet prijimacovky a to nelmuvim o tom, ze s kompozitem mam "ve vzduchu" najednou 3x vic penez.... a ted mi navic zacina zlobit servo v motejlovi, u Etalona by to byla vymena na 10 minut, tady to budu muset slozite kuchat
Zase ta moznost pustit to ze 400m dolu, proletet 200km/h nad plochou a setrvacnosti to ohnout do kolmyho stoupavyho vykrutu...
No kazdy model ma svoje pro a proti.
Jetson - VHcka delaj pekny modely... ale prijdou mi docela drahy, za cenu Absolutiona se da koupit oletany 3m celokompozit ve slusnem stavu.
Zase ta moznost pustit to ze 400m dolu, proletet 200km/h nad plochou a setrvacnosti to ohnout do kolmyho stoupavyho vykrutu...
No kazdy model ma svoje pro a proti.
Jetson - VHcka delaj pekny modely... ale prijdou mi docela drahy, za cenu Absolutiona se da koupit oletany 3m celokompozit ve slusnem stavu.
mno kdyz na to mas
ale jak pise abu za cenu era od VH muzes mit neco o dost lepsiho
srovnavat s kompozitem se proste nemuzou ...
od VH sem mel rytmuse, kvalita dobra to zas musim priznat
ale radsi mam Leose tam je jak kvalita tak cena
od Leose mam uz .... 6 letadel a vzdy max spokojenost
ale jak pise abu za cenu era od VH muzes mit neco o dost lepsiho
srovnavat s kompozitem se proste nemuzou ...
od VH sem mel rytmuse, kvalita dobra to zas musim priznat
ale radsi mam Leose tam je jak kvalita tak cena
od Leose mam uz .... 6 letadel a vzdy max spokojenost
SOVA is YouR CO-pilot
Re: univerzalni vetron cca 2.5m
Genagen píše:
Slušné univerzály za rozumnú cenu nájdeš tiež u Reicharda. Ten výber je vždy o kompromise ....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Futuru bych taky nedoporucoval, je to spis svahak, do termiky jen kdyz to opravdu nosi.
Navic osobne bych moc nedoporucoval sundavaci spicku, je tro otrava pri vymene baterky. A nebo resenou tak, ze je vymenna ale ma i nahore "kabinku" pro vymenu baterek, tak to mam na 3.8m termikovi a to je naopak velice prijemne reseni
U Reicharda bych neco doporucil klidne na svah, treba ja mam Passata a lita na svahu moc hezky a dokaze vyletat i slabe podminky, ale pokud neco elektrifikovaneho na termiku, tak hezky lita Elipsoid ale nema klapky
Mozna ze Proxima by odpovidala, ale tu jsem nikdy litat nevidel
Navic osobne bych moc nedoporucoval sundavaci spicku, je tro otrava pri vymene baterky. A nebo resenou tak, ze je vymenna ale ma i nahore "kabinku" pro vymenu baterek, tak to mam na 3.8m termikovi a to je naopak velice prijemne reseni
U Reicharda bych neco doporucil klidne na svah, treba ja mam Passata a lita na svahu moc hezky a dokaze vyletat i slabe podminky, ale pokud neco elektrifikovaneho na termiku, tak hezky lita Elipsoid ale nema klapky
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
were píše:Futuru bych taky nedoporucoval, je to spis svahak, do termiky jen kdyz to opravdu nosi.
Trebárs Mistrál.....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Etalona jako univerzála určitě neee a to ani v "Abuově
" úpravě. Je to speciál na termiku. Z levnějších univerzálů bych přemýšlel nad největší Optimou 2,2m myslím. Mám 1,7m O3 a je to geniální stroj. Pak možná nějakého Reicharda. Z dražších pak nějaký kompozit. Na trhu je to ho celkem dost, pokud nebudeš striktně trvat na 2,5m rozpětí.