Novinky u dovozu zboží z Činy od 2011

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
TURING

#166 Příspěvek od TURING »

No, nemyslim.
Jasne, nemusis se nechat zastupovat Ceskou postou, ale pak si budes muset celni odbaveni vyridit sam ....
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od strycArtus »

TURING píše:No, nemyslim.
Jasne, nemusis se nechat zastupovat Ceskou postou, ale pak si budes muset celni odbaveni vyridit sam ....

Tak nějak. A jestli jsem dobře pochopil v jiném vlákně, tak tě o to kilo stáhnou tak jako tak
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od koulinek »

Už někdo řešil tento měsíc balíček ze zahraničí? zajímaly by mě zkušenosti.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od JirkaA »

koulinek píše:Už někdo řešil tento měsíc balíček ze zahraničí? zajímaly by mě zkušenosti.

Dva malé do cca 20USD, normálně přišly poštou bez cla a bez poplatků.
OK2WY
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od sharkcom »

Takže budem vše objednávat po kouskách. 2 serva - balík, 2 serva - balík, 2 serva-balík..... se s toho opupínkujou !! :roll:
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od koulinek »

Jenže to se pak stejně naskládá na poštovném, sice menší sou levné, ale i tak to není řešení, holt už to nebude o tolik levnjší, ale jen o polovičku. Čekám dva balíky asi po 80 USD tak su zvědavej :D
letec_1994

#172 Příspěvek od letec_1994 »

koulinek píše:Už někdo řešil tento měsíc balíček ze zahraničí? zajímaly by mě zkušenosti.

Nedávno mi došel balíček z HK za nějakých 60$ (80 i s dopravou), tak jsem vše vyplnil a odeslal, DPH a CLO vyměřeno na 0 Kč ale za služby pošta chtěla 96Kč.
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od sharkcom »

koulinek píše:Jenže to se pak stejně naskládá na poštovném, sice menší sou levné, ale i tak to není řešení, holt už to nebude o tolik levnjší, ale jen o polovičku. Čekám dva balíky asi po 80 USD tak su zvědavej :D

Mě jde spíš o ty obštrukce okolo proclení. Už vidím jak jdu na poštu a chci s nima sepsat plnou moc. Asi jim bude chvíli trvat, tež tato ,,vymoženost,, dojde až k nám.. A ta úžasná formulace, že se zříkám případné reklamace celního řízení. Už se mi totiž stalo, že celníci popletly celní deklaraci a mě přišel balík za 100USD z 3300 clem... Tahal jsem to z nich asi 1/2 roku...
Osobně nechápu, proč to nepošlou na nejblyžsí celní úrad v místě bydliště. Proč tady tedy máte celní úřad jak hrad??
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od koulinek »

Tak sem jim tu plnou moc vyplnil tak uvidíme jak zafungujou, akorát nemam scaner tak sem to pdf musél vytisknout a za 10kc poslat poštou. Když sem ale čtl tu zprávu pošty, kolik toho chodí tak su zvědavej jak to budou stíhat toho tolí kontrolovat, si šikovně vytvořili další pracovní pozice a z těch poplatků to aj fajně zaplatíme.
Drondys

#175 Příspěvek od Drondys »

sharkcom píše:Mě jde spíš o ty obštrukce okolo proclení. Už vidím jak jdu na poštu a chci s nima sepsat plnou moc. Asi jim bude chvíli trvat, tež tato ,,vymoženost,, dojde až k nám..Osobně nechápu, proč to nepošlou na nejblyžsí celní úrad v místě bydliště. Proč tady tedy máte celní úřad jak hrad??

Přečti si důvody proč to nemohou poslat na nejbližší celní úrad v místě bydliště viz tento odkaz viz sekce Ohledně možnosti přeposílání zásilky na jiné celní úřady.

Plnou moc stačí stáhnout ze serveru ČP viz tento odkaz a potom vytisknout, vyplnit, podepsat, naskenovat do PDF (buď doma pokud máš skener nebo v práci nebo u známého nebo v nějaké kopírovací službě kde ti to naskenujou do PDFka za pár kaček) a pak poslat na emailovou adresu sklad.praha120@cpost.cz a poté plná moc platí až do odvolání na všechny zásilky co ti budou chodit ze zemí mimo EU přes ČP.

Pokud se rozhodneš plnou moc odvolat není to žádný problém a postup je popsán i se vzorem odvolání viz tento odkaz.
Naposledy upravil(a) Drondys dne stř 06.04.2011 17:37, celkem upraveno 2 x.
Drondys

#176 Příspěvek od Drondys »

koulinek píše:Tak sem jim tu plnou moc vyplnil tak uvidíme jak zafungujou, akorát nemam scaner tak sem to pdf musél vytisknout a za 10kc poslat poštou. Když sem ale čtl tu zprávu pošty, kolik toho chodí tak su zvědavej jak to budou stíhat toho tolí kontrolovat, si šikovně vytvořili další pracovní pozice a z těch poplatků to aj fajně zaplatíme.

Je vidět , že jsi nečetl Závěrečné shrnutí viz tento odkaz. ČP implicitně nic nekontroluje, protože na to nemají čas. Prostě vše bez ohledu na cenu a bez ohledu na plnou moc implicitně navrhují k propuštění do volného oběhu bez DPH a bez cla. Je na celním úředníkovi jestli se rozhodne prudit a nebo nerozhodne a teprve když to celník nepustí tak nastupujou ty nové mechanismy ČP.

Nemyslím si, že by si celníci na sebe sami pletli bič takže na to budou házet bobek jako házeli i doposud a v řadě případů oštemplujou zásilku bez DHP i bez CLA, a to bez ohledu na její cenu. Tu a tam. aby se neřeklo, že nic nedělaj si nějakou zásilku namátkově vyberou a zkontrolují, tu a tam na nějakou zásilku vystaví DPH a clo, ale nečekej, že se nějak přetrhnou.

Takže podle mého názoru nehrozí, že budou podrobně kontrolovat všechny zásilky a nehrozí ani to, že budou stanovovat DPH na všechny zásilky jejichž hodnota bude vyšší než DPH limit. Prostě nebudou, protože by to nestíhali a tak bude stejně řada zásilek bez problému i nadále procházet bez DPH a bez cla tak jako tomu bylo i doposud. :wink:
Jimik

#177 Příspěvek od Jimik »

To by mě zajímalo jak budou postupovat u reklamací. Pokud z ciziny mimo EU pošlou nové zboží z důvodu závady na starém, a celník to ocení na víc jak 22EUR, bude vyměřena DPH dvakrát?
TURING

#178 Příspěvek od TURING »

To je zajimava otazka. "Kdysi" se pri vyvozu na opravu k dodavateli delal takzvany celni zaznam a pri dovozu zpet se vracene zbozi z tohoto celniho zaznamu posupne odepisovalo a neplatilo se z nej clo ani DPH.

Coz by ale ted znamenalo nechavat si vratky celne odbavovat. :-(
Jimik

#179 Příspěvek od Jimik »

TURING píše:To je zajimava otazka. "Kdysi" se pri vyvozu na opravu k dodavateli delal takzvany celni zaznam a pri dovozu zpet se vracene zbozi z tohoto celniho zaznamu posupne odepisovalo a neplatilo se z nej clo ani DPH.

Coz by ale ted znamenalo nechavat si vratky celne odbavovat. :-(

No to by asi šlo. (potvrdit vývoz z EU - dostat DPH zpět, a pak ho zase zaplatit). Ale často prodejce ani nepožaduje zaslání zboží zpět a raději pošle rovnou nové zboží.
TURING

#180 Příspěvek od TURING »

Mnoooo, nemyslim, si, ze ti DPH nekdo vrati ;-) Nejspis nejsi platce
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“