Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

#286 Příspěvek od Drondys »

blackberry píše:Drondys
a vy jste platil CLO A DPH?
NEBO JEN DPH?
já mam baliky fakturovány na 170 a 210 dolarů...

Ne měl jsem to bez cla a bez DPH s cenou okolo 25 dolarů.
Drondys

#287 Příspěvek od Drondys »

blackberry píše:Já fakt nepochopím, když chcou doklady, hned je tam pošlu.
Proč jako to tam leží týden.
Copak to nemůžou hned vyčíslit - DPH ... popř CLO a hned to poslat?
Nechápu proč to tam sakra leží tyden a NIC !!!!!!!!!!!!!!

Pláčeš sice hezky, ale na naprosto nesprávném hrobě. Ptej se u nich viz to telefonní číslo.
Naposledy upravil(a) Drondys dne pát 08.04.2011 18:30, celkem upraveno 1 x.
Drondys

#288 Příspěvek od Drondys »

Michal Matějka píše:No jenže přesně tam jsem se ptal a odpověd byla, že má počkat, že to bude každou chvíli.

Nesmíš se nechat jen tak odbít a musíš je otravovat víckrát a když tam budeš volat třeba potřetí a pořád to nebude tak chtít podobné vysvětlení a napsat stížnost jak na celní úřad tak i na poštu a i když to třeba nepomůže, aspoň budou mít víc práce s jejím vyřizováním. :wink:
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#289 Příspěvek od Ancistrus01 »

Drondys je mstitel :D :D :D :D (bez urážky myslim to v dobru)
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#290 Příspěvek od koulinek »

Jo tak jestli by se toho pár lidí chytlo tak zachvílu to číslo budou muset nasměrovat na nějaký callcentrum a to by si pak zachvílu rozmysleli estli se jim oplatí štourat se v každém balíčku z číny :D
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
bitovod

#291 Příspěvek od bitovod »

koulinek píše:Jo tak jestli by se toho pár lidí chytlo tak zachvílu to číslo budou muset nasměrovat na nějaký callcentrum a to by si pak zachvílu rozmysleli estli se jim oplatí štourat se v každém balíčku z číny :D

Špatná úvaha. Oni pak to číslo zruší a místo toho zavedou linku 900 se zpoplatněním 60Kč za minutu. A pak si rozmyslíš ty, jestli je budeš otravovat kvůli každému balíčku z Číny :)
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
blackberry

#292 Příspěvek od blackberry »

Drondys píše:
blackberry píše:Já fakt nepochopím, když chcou doklady, hned je tam pošlu.
Proč jako to tam leží týden.
Copak to nemůžou hned vyčíslit - DPH ... popř CLO a hned to poslat?
Nechápu proč to tam sakra leží tyden a NIC !!!!!!!!!!!!!!

Pláčeš sice hezky, ale na naprosto nesprávném hrobě. Ptej se u nich viz to telefonní číslo.

VOLALA JSEM TAM, A ŘÍKALA PANÍ, ŽE MAJI ŠÍLENĚ MOC BALÍKŮ... TAK PROTO NESTIHAJI
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#293 Příspěvek od koulinek »

bitovod> To je taky možný scénář :) Zkoušet to nehodlám, když mám čas, tak objednám z usa nebo číny, když bych to rád urychlil tak se porozhlédnu po lokálních možnostech.
Drondys

#294 Příspěvek od Drondys »

bitovod píše:Špatná úvaha. Oni pak to číslo zruší a místo toho zavedou linku 900 se zpoplatněním 60Kč za minutu. A pak si rozmyslíš ty, jestli je budeš otravovat kvůli každému balíčku z Číny :)

Pak nebudou lidi volat, budou víc psát stížnosti a když bude pošta i celnice zavalena stížnostma tak s tím budou muset něco dělat. :wink:

Mimochodem už teď se pošta implicitně snaží navrhovat k propuštění do volného oběhu bez DPH a bez cla prakticky všechny zásilky bez ohledu na jejich deklarovanou celní hodnotu. Je na celním úředníkovi jestli se rozhodne prudit a nebo nerozhodne a teprve když to celník nepustí tak nastupuje zdržení.

Nemyslím si, že by si celníci na sebe sami pletli bič takže na to budou dříve či později zase házet bobek jako házeli i doposud a v řadě případů oštemplujou zásilku bez DHP i bez CLA, a to bez ohledu na její cenu. Tu a tam. aby se neřeklo, že nic nedělaj si nějakou zásilku namátkově vyberou a zkontrolují, tu a tam na nějakou zásilku vystaví DPH a clo, ale nečekej, že se nějak přetrhnou.

Podle mého názoru nehrozí, že budou podrobně kontrolovat všechny zásilky a nehrozí ani to, že budou stanovovat DPH na všechny zásilky jejichž hodnota bude vyšší než DPH limit. Prostě nebudou, protože by to totálně nestíhali a doby čekání by se nakonec protáhly třeba i na roky což je naprosto nepřijatelné a způsobilo by to totální kolaps doručování ze zemí mimo EU.

Teď po zahájení platnosti nového limitu pro DPH to trošku mohou celní úředníci brzdit, ale dříve či později to zase pojede podobně jako ve starých kolejích, protože velmi brzy zjistí, že to totálně nestíhají a nic jiného jim nezbude než minimalizovat počet kontrolovaných zásilek a maximalizovat počet propuštěných bez ohledu na cenu. :wink:
jag42

#295 Příspěvek od jag42 »

Drondys má pravdu.
Takže objednávejme co nejvíc. Čím víc balíků bude na celnici, tím menší šance , že ten můj bude vybrán. Celníci se rozkrájet nemohou a na zvýšení jejich počtu nikdo peníze nedá a zadržovat to neúměrně dlouho jim taky neprojde.
bitovod

#296 Příspěvek od bitovod »

Technická - existuje nějaký zákonný limit ve kterém to celníci musí odbavit? Většina "ouřadů" má na svoje (ne)jednání 30 dnů, jak je to u celníků? Aby se nestalo, že zahlásí "nestíháme, počkejte si čtyři měsíce, to na vás tak akorát vyjde řada".
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#297 Příspěvek od RiMr »

NO, myslím že u svojí poslední zásilky trhnu svůj rekord...
Můj Canadair:
- 22. 3. zakoupen, zaplacen (byl skladem)
- 31. 3. podán na poštu
tam od té doby leží a teprve 10.4. má opustit HK.
Tady bude ležet jak dlouho...? Dva tři týdny?

Sakra, to už se pomalu dostávám na termíny na jaké jsem byl zvyklý u českých prodejců... :D

#298 Příspěvek od Drondys »

Ohledně problematiky zdržení zásilek i oficiálních lhůtách při celním odbavení jsem poslal dotaz na právní oddělení ČP. Až budu mít odpověď uvedu zde k tomu informace.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#299 Příspěvek od koulinek »

RiMr> Lepčí tam přihodit nějaké lipolky ať to de swisspostem, ti reagujou rychlejc jak HK post. Jináč čekám už čtyři balíky tak su zvědavej jak prolezou přes celnici :D
RadovanH
Kontaktovat uživatele:

#300 Příspěvek od RadovanH »

Mě už 5 tejdnů někde bloumá balíček z Ready heli. Normálně to tady vždycky bylo za 14-17 dnů. Track nechodí, na celnici se mi dokonce 3x podařilo dovolat a prý to u nich není a ani to ještě nedorazilo do čech :cry: . A to jsem si říkal že to do 1. 4. proběhne v pohodě.
Psal jsem odesílateli a mám počkat do středy a pak to budou řešit přes US post.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“