Proxima II
Ještě bych se chtěl zeptat, jak máte vyřešené spojení křídel. Dle p.Kostky je lepší spoj křídla a trupu přelepit izolepou, než použít stahovací gumový kroužek. Je to prý starý způsob. Izolepa to prý spolehlivě udrží a v případě menší havárie na křídlo izolepa povolí a tím ochrání model před destrukcí.
Jak to máte vyřešeno Vy?
Jak to máte vyřešeno Vy?
jj, křídlo lepím izolepou.
že by to mělo nějakou bezpečnostní funkci to si nemyslim. podle mě se při havárii na křídlo první odporoučí samotný křídlo. ze spojky to křídlo musí něco vyviklat, nebo přímo vytáhnout, a takový síly moc při haváriích nepůsobí.
já jsem dokonce čas lítal bez pojištění křídel, (ale u mě jen nasazení křídel je čtvrthodina sakrování, a sundání to samý, jak je to na fest)
jinak zajímavej způsob pojištění má kolega na blaníku. jak má proxima druhej nosník ( ten 3mm bazmek ) tak ten má obráceně, tyčka čumí z každýho křídla, a v trupu je zaepoxidovanej jeden vnitřek z elektrikéřský čokolády, a na vrchu trupu malinkej otvor akorát na pidišroubovák. takže vždycky nasadí křídla, utáhne červika a hotovo
že by to mělo nějakou bezpečnostní funkci to si nemyslim. podle mě se při havárii na křídlo první odporoučí samotný křídlo. ze spojky to křídlo musí něco vyviklat, nebo přímo vytáhnout, a takový síly moc při haváriích nepůsobí.
já jsem dokonce čas lítal bez pojištění křídel, (ale u mě jen nasazení křídel je čtvrthodina sakrování, a sundání to samý, jak je to na fest)
jinak zajímavej způsob pojištění má kolega na blaníku. jak má proxima druhej nosník ( ten 3mm bazmek ) tak ten má obráceně, tyčka čumí z každýho křídla, a v trupu je zaepoxidovanej jeden vnitřek z elektrikéřský čokolády, a na vrchu trupu malinkej otvor akorát na pidišroubovák. takže vždycky nasadí křídla, utáhne červika a hotovo
---------------------
a bude hůř
a bude hůř
helioland píše:jj, křídlo lepím izolepou.
díky za info
Naposledy upravil(a) Rapeman dne pát 15.04.2011 10:38, celkem upraveno 1 x.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Bezpecnostni funkci izolepy jsem si overil 2x (teda ani jednou u Proximy, tu nemam, ale u lehkeho 1.6m termicaku a u 3m 3kg kompozitu). Pokazde to byla slusna rana do zeme, izolepa praskla a kridlo se na spojkach povysunulo.
Ale nejvic se mi na te izolepe libi to, ze to aerodynamicky zakryje mezeru. A nejmene se mi libi, ze to nechava zbytky lepidla na modelu (nektere typy izolepy mene, jine vice).
Ale nejvic se mi na te izolepe libi to, ze to aerodynamicky zakryje mezeru. A nejmene se mi libi, ze to nechava zbytky lepidla na modelu (nektere typy izolepy mene, jine vice).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Abu píše:Bezpecnostni funkci izolepy jsem si overil 2x (teda ani jednou u Proximy, tu nemam, ale u lehkeho 1.6m termicaku a u 3m 3kg kompozitu). Pokazde to byla slusna rana do zeme, izolepa praskla a kridlo se na spojkach povysunulo.
A jakou izolepu používáte Vy? Která je nejlepší?
Já používám Pritt "už nikdy nůžky", je na okraji zoubkovaná, takže se v příčném směru opravdu lehce odtrhne (nemusím vyndavat nůžky nebo nůž), dobře přilne a drží a přitom se poměrně snadno dá zase strhnout bez poškození povrchu, na který se lepí. Při odlepování ji vždy nejprve odděluju na trupu, který bývá proti vrypu nehtem vždy malounko odolnější, než povrch křídla.....
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Snazim se kupovat nejakou aspon trosku znacku - 3M, Scotch... ale namam k tomu moc "vedecky pristup" a konkretni typ vzdycky zapomenu (za ten rok co mi vetsinou vystaci)..
Jen vim, ze ta co mam ted je blba, nechava hrozne moc lepidla na modelu, priste musim koupit jinou (a podivat se co za typ je tahle).
Jen vim, ze ta co mam ted je blba, nechava hrozne moc lepidla na modelu, priste musim koupit jinou (a podivat se co za typ je tahle).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Surgical píše:Já používám Pritt "už nikdy nůžky", je na okraji zoubkovaná, takže se v příčném směru opravdu lehce odtrhne (nemusím vyndavat nůžky nebo nůž), dobře přilne a drží a přitom se poměrně snadno dá zase strhnout bez poškození povrchu, na který se lepí. Při odlepování ji vždy nejprve odděluju na trupu, který bývá proti vrypu nehtem vždy malounko odolnější, než povrch křídla.....
A její šířka?
Bezpecnostni funkci izolepy jsem si overil 2x (teda ani jednou u Proximy, tu nemam, ale u lehkeho 1.6m termicaku a u 3m 3kg kompozitu). Pokazde to byla slusna rana do zeme, izolepa praskla a kridlo se na spojkach povysunulo.
jednu havárku proximy mám za sebou, dopadlo to tak, že se ohnula ta 8mm tyč, a z křídla se vylomilo usazení nosníku .... a taky se rozštíplo křídlo.4
takže izolepa sice povolila, ale imho až potom,co povolilo křídlo.
Nafoceno nemám, skoro jsem brečel, takže jsem nějak neměl náladu. Chudák proxima spadla na rušení mezi hlavou a kniplama.
---------------------
a bude hůř
a bude hůř
Rapeman píše:dá se naprogramovat "Buterfly" na 6-ti kanále? Nebo jen používat klapky samostatně. Jakou máte nastavenou výchylku na klapkách ve stupních?
Možnosti nastavenia mechanizácie sú dané SW rádia (a schopnosťou operátora ofintiť limity výrobcu Tx), nie počtom jeho kanálov. Takže závisí na konkrétnom modeli rádia a spôsobe použitia.
Výchlylky mám popísané tu, pre úvod Ti to musí stačiť: http://www.rcalbum.com/index.php?action ... de=&id=191
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72