Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení
- blackberry
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Se divíte?
Pokud jste nezaregistrovali:
http://voyo.nova.cz//multimedia/televiz ... -2011.html
14tá minuta.
Pokud jste nezaregistrovali:
http://voyo.nova.cz//multimedia/televiz ... -2011.html
14tá minuta.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
-
midolek
- Kontaktovat uživatele:
Po dlouhém 14ti denním sledování zásilky na stránkách české pošty, kde se mi přesně k dnešnímu datu (14 dnů) zobrazuje hláška "Zásilka dne 31.03.2011 předána k celnímu řízení" mi to nedalo a po marných pokusech dovolat se na celní poštu jsem se rozhodl vydat jakožto Pražák osobně na celní poštu.
Celnící mě po půl hodině čekání přijali, pak hned poslali k výdeji zásilek a tam mi řekli, že po devíti dnech co to tam leží to ani neprošlo jakousi rentgenovací místností. Po 1. dubnu prý maj toho tolik, že prý budu čekat přibližně cca 3 týdny a možná i víc. Dotyčná paní u přepážky mi řekla, že dřív sek proclení brali balíky nahodile,ale teď se musí danit všechny nad 22 EUR (prý nařízení z vrchu-vypadá to že stát chce skasírovat plně všechny). Jinak se musí platit DPH od 22 EUR výš a clo od 150 EUR nahoru.
Ještě mi stihly na poště sdělit že k DPH + clu budu muset zaplatit poště poplatek za "zvýšenou pracnost " dalších 180,- Kč.
Je opravdu smutné, že zásilka, která putuje přes půl světa cca týden pak "hnije" na české poště další měsíc (možná víc). Ke všemu nově DPH + clo + poplatek za kvalitu české poště.
oficiální informace z české pošty viz :
odkaz
Trošku mě rozesmálo jak česká pošta zde tvrdí "Za kvalitu se platí" !!
Celnící mě po půl hodině čekání přijali, pak hned poslali k výdeji zásilek a tam mi řekli, že po devíti dnech co to tam leží to ani neprošlo jakousi rentgenovací místností. Po 1. dubnu prý maj toho tolik, že prý budu čekat přibližně cca 3 týdny a možná i víc. Dotyčná paní u přepážky mi řekla, že dřív sek proclení brali balíky nahodile,ale teď se musí danit všechny nad 22 EUR (prý nařízení z vrchu-vypadá to že stát chce skasírovat plně všechny). Jinak se musí platit DPH od 22 EUR výš a clo od 150 EUR nahoru.
Ještě mi stihly na poště sdělit že k DPH + clu budu muset zaplatit poště poplatek za "zvýšenou pracnost " dalších 180,- Kč.
Je opravdu smutné, že zásilka, která putuje přes půl světa cca týden pak "hnije" na české poště další měsíc (možná víc). Ke všemu nově DPH + clo + poplatek za kvalitu české poště.
oficiální informace z české pošty viz :
odkaz
Trošku mě rozesmálo jak česká pošta zde tvrdí "Za kvalitu se platí" !!
Trošku mě rozesmálo jak česká pošta zde tvrdí "Za kvalitu se platí" !![/quote]
Tak konečně po XXX emailech mi odepsali a vidím to tka opravdu do vánoc,,,,doporučuji asi nic neposílat, jelikžo se zboží nedočkáme!!!Toto je citace co mi napsali:
Dobrý den
Vámi dodané podklady byly předány k celnímu odbavení.
Po celním odbavení a propuštění vaší zásilky , bude odeslána na vaši adresu.
Vzhledem k nedostatečnému deklarovanému zboží u velkého množství poštovních zásilek je celní odbavení časově velmi náročné.Proto nedokážeme v tuto chvíli určit konkrétní termín doručení Vaší zásilky.
s pozdravem pošta 120
Nevím co mají náročné, ale o kvalitě služeb nelze hovořit!!
Tak konečně po XXX emailech mi odepsali a vidím to tka opravdu do vánoc,,,,doporučuji asi nic neposílat, jelikžo se zboží nedočkáme!!!Toto je citace co mi napsali:
Dobrý den
Vámi dodané podklady byly předány k celnímu odbavení.
Po celním odbavení a propuštění vaší zásilky , bude odeslána na vaši adresu.
Vzhledem k nedostatečnému deklarovanému zboží u velkého množství poštovních zásilek je celní odbavení časově velmi náročné.Proto nedokážeme v tuto chvíli určit konkrétní termín doručení Vaší zásilky.
s pozdravem pošta 120
Nevím co mají náročné, ale o kvalitě služeb nelze hovořit!!
Prosím objasněte mi jednu věc. Zásilka dne 28.03.2011 předána k celnímu řízení. cena byla do 150 USD tudíš měla normálně bez problému projít. Pokud mi řeknou ( jestli se k tomu někdy dostanou) abych zaplatil DPH mohu se s nimi hádat, že zásilka přišla na jejich úřad ještě před změnou zákona (1,4,2011) nebo mě pošlou do oněch míst a ja budu muset držet H-U-B-U a ŠOUPAT NOHAMA ?
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
sergio píše:Prosím objasněte mi jednu věc. Zásilka dne 28.03.2011 předána k celnímu řízení. cena byla do 150 USD tudíš měla normálně bez problému projít. Pokud mi řeknou ( jestli se k tomu někdy dostanou) abych zaplatil DPH mohu se s nimi hádat, že zásilka přišla na jejich úřad ještě před změnou zákona (1,4,2011) nebo mě pošlou do oněch míst a ja budu muset držet H-U-B-U a ŠOUPAT NOHAMA ?
Tak tady bych si nebyla tak jistá je otázkou zda platí, kdy jde zboží do oběhu, nebo zda platí účinnost zákona........... ale asi podle našich legislativ to vidím tu variantu 1 do oběhu, což mě DPH také nemine a žádná větší zásilka než se to uklidní neprojde, pořebují nahrabat prachy.......!!!
- blackberry
Michal Matějka píše:Já to mám takto a stále čekám...........
Zásilka dne 25.03.2011 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 28.03.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka dne 28.03.2011 předána k celnímu řízení.
Zásilka dne 29.03.2011 uložena ve skladu vyclívací pošty 220 00 - pošta Praha 120.
Celní řízení dne 31.03.2011 přerušeno. Adresát vyzván k součinnosti.
ja to mam taky dobry :
Zásilka podána dne 14.03.2011.
Zásilka dne 15.03.2011 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 21.03.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka dne 22.03.2011 uložena ve skladu vyclívací pošty 220 00 - pošta Praha 120.
Celní řízení dne 23.03.2011 přerušeno. Adresát vyzván k součinnosti.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Tak je to normální. Tak to bylo i dřív.
Akorát teď se ten taneček bude tančit i s přídavkem...
Akorát teď se ten taneček bude tančit i s přídavkem...
Malé balíčky zatím procházejí dobře? Taky jsem se do tohohle pekla dobrovolně přidal, ale mám balík (zatím leží ještě v HC) za $20 ($27) s poštovným do 300g, tak doufám že profrčí pak celnicí bez většího zdržení a komplikací.
Baterky se vyplatí brát z DE skladu. Je to sice trochu dražší, ale je to do týdne doma
Baterky se vyplatí brát z DE skladu. Je to sice trochu dražší, ale je to do týdne doma
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
LV píše: :lol: :lol: :lol: Ten bol dobrý. Na vymýšľanie je predsa vláda a parlament :wink:
Tak si delej pr.el, kdyz u vas uz to je zabehle a funguje to...
Posli mi adresu, ja si to necham posilat k tobe a az k nam pojedes na akce nebo si jen tak zalitat, budes mi to brat s sebou. Dam ti 50% co bych dal poste, jo???????
:-D :-D
Takže pánové, v mém případě je proces celkem rychlý, dnes jsem obdržel obálku s kopií faktury, "výzvou" k předložení dokladů a "plnou mocí".
Píšou, že je třeba doložit hodnotu zboží dokladem včetně specifikace obsahu zásilky.
Tak jsem koukal na výpis paypalu a nějaký výpis jsem našel, umožňuje paypal nějak tento výpis uložit (pdf, jpg...)?
Jo a co udělat s plnou mocí, vypsat a poslat poštou? Neboli další náklad a zdržení? No paráda, a to ještě zaplatím i za zboží, které jsem po zaplacení vyškrtl z objednávky...ještě, že je to jenom 10 doláčů.
Píšou, že je třeba doložit hodnotu zboží dokladem včetně specifikace obsahu zásilky.
Tak jsem koukal na výpis paypalu a nějaký výpis jsem našel, umožňuje paypal nějak tento výpis uložit (pdf, jpg...)?
Jo a co udělat s plnou mocí, vypsat a poslat poštou? Neboli další náklad a zdržení? No paráda, a to ještě zaplatím i za zboží, které jsem po zaplacení vyškrtl z objednávky...ještě, že je to jenom 10 doláčů.
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
zebra píše:Tak tady bych si nebyla tak jistá je otázkou zda platí, kdy jde zboží do oběhu, nebo zda platí účinnost zákona........... ale asi podle našich legislativ to vidím tu variantu 1 do oběhu, což mě DPH také nemine a žádná větší zásilka než se to uklidní neprojde, pořebují nahrabat prachy.......!!!
Přečti si o pár témat výš a budeš mít jasno. Platí kdy jde zboží do oběhu.