RC Heliholics Ostrava 1
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
- karlosmikos
začátečník
Zdravím pánové, snažím se rozkoukat na fórech o vrtulnících, ale jsem čím dál víc v pasti:-)
Takže potřeboval bych poradit, chtěl bych si koupit něco na učení(bez
3D + Phoenix. To něco by nemělo být dražší než cca 6000k s vysílačkou takže nějaký RTF set.
Vím že tou cenou jsem hooooodně z Vás pobavil ale všim jsem si, že někteří z vás mají v popisech nějaké ty Blady a Belty apod.
Zároveň Vás musím upozornit že kdo mi poradí nejlíp ten už se mně nezbaví a bude mi muset radit s každou prkotinou popř zalítáním a nastavením
Uvažoval jsem o BELT CPX nebo HB3
Předem díky jinak jsem od Bílovce a v OV makám, takže není problém dorazit na konzultaci. Michal
Takže potřeboval bych poradit, chtěl bych si koupit něco na učení(bez
3D + Phoenix. To něco by nemělo být dražší než cca 6000k s vysílačkou takže nějaký RTF set.
Vím že tou cenou jsem hooooodně z Vás pobavil ale všim jsem si, že někteří z vás mají v popisech nějaké ty Blady a Belty apod.
Zároveň Vás musím upozornit že kdo mi poradí nejlíp ten už se mně nezbaví a bude mi muset radit s každou prkotinou popř zalítáním a nastavením
Uvažoval jsem o BELT CPX nebo HB3
Předem díky jinak jsem od Bílovce a v OV makám, takže není problém dorazit na konzultaci. Michal
Ahoj , dam Ti radu. mám Belta,u bych do něj neel. Řeil jsem na začátku ten stejný problém,jako ty....co si koupit za málo peněz. sim kazdopádně, moná někdo poradí jiné RTF,ale Belta uřčitě neber. Bude se s tím trápit, patně se nastavuje a díly mají velké vule,co pusobí docela problém.
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
Re: začátečník
karlosmikos píše:Zdravím pánové, snažím se rozkoukat na fórech o vrtulnících, ale jsem čím dál víc v pasti:-)
Ahoj, ja jsem sice taky začátečník a moc radit nemůžu.Tak ti napíšu jen názor a pár poznatků.Většina co začíná smýšlí stejně,za málo peněz,něco s čím se dá učit.Nastává otázka co si ochoten vše podstoupit ty.Pokud chceš investovat málo,počítej že musíš být trošku zručnější,jelikož budeš muset často laborovat,vůle, nepřesnosti,třeba i vadné díly,měnit je a to zabere i někdy víc času než samotné polítání.Pokud si šikovný dá se s tím bojovat,ale musí tě to bavit.Ovšem jestli chceš se věnovat jen učení se lítat,měl bys investovat do značkového.Sice jsem ještě žáden takový neměl,ale určitě za mnohem delší dobu tam ty vůle nastanou také.A druhá stránka je díly které budou odcházet vinou treningu a nechtěných střetů s čimkoli.Hodně často náchylné ze začátku se dají kupovat levné,prostě záleží na tvé finanční stránce a možností do tohoto koníčku investovat a veř,že investice budou a pokud tě to nepustí vyšplhají se hodně vysoko.Já měl první Walkeru37HM ať někteří lidé ji odsuzovali postupem času zjišťuji že trpěla na vůle a nepřesnosti mnohem méně než nynější mé HK 450.Určitě zkušení ti poradí víc.Je to jen můj názor
MiniProtos Microbeast V3
HK-450v2 Spirit
Spektrum DX7 mode 2
HK-450v2 Spirit
Spektrum DX7 mode 2
Tak jsem včera neodolal,vzal helinu ( HK 450 ) a el jsem ji v pracovní době trochu provětrat. Venku sice foukalo,ale dalo se to překonat. Bohuel,při jednom větím poryvu mi s helinou seklo o zem. Natěstí to odnesla jen jedna zlomená lyina a hlavní hřídel rotoru.
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
- karlosmikos
No taky bych nejraději něco značkového, před týdnem mi na bazaru o jeden den utekl Trex250 od borce z Ol za super cenu. To je taky možnost kterou bych asi nejradši, koupit něco staršího zalítaného, potuněného. Kdyby někdo z Vás o něčem věděl ???
Jinak naprosto chápu ty z vás kteří jednoznačně volí kvalitu bez kompromisů, ale já na to fakt nemám 15k.
Jinak naprosto chápu ty z vás kteří jednoznačně volí kvalitu bez kompromisů, ale já na to fakt nemám 15k.
Nak... k tomu posezení, možná by nebylo od věci udělat nějaký RC BEER. Sejít se,popovídat a předat zkušenosti. Tak lidičky tady ze skupiny RC heliholics Ostava a okolí, kdo by měl zájem na nějakém takovém srazu, napište. Podle zájmu by se něco zorganizovalo.
- karlosmikos
JJ dáme 6 piv a hurá do vzduchu:-) no počkám s nákupem až po srazu
))
Ne na sraz nepůjdu, už vidím jak všichni řeší provozní problémy a já tiše závidím:-( ale kdyby někdo uspořádal srazík pilotů rád se přijdu podívat
ad Nakadah: dík za nabídku, určitě bych tvou nabídku využil, nejlíp asi až se počasí trošku umoudří tak se můžem sejít.
Ještě jednou nastíním svůj plán:
1. koupit si nějaký RTF set s vysílačkou připojitelnou k Relaxu
2. koupit si relax a trénovat(zatím trénuju na x-heli s analog páčkama z alfy:-)
3. při výměně náhradních dílů na RTF setu se zdokonalovat v problematice mechaniky heli
4. někdy v horizontu do 2 let pořídít něco na pořádné lítání, buď stavebnici nebo nějaký hotový na bazaru
Ne na sraz nepůjdu, už vidím jak všichni řeší provozní problémy a já tiše závidím:-( ale kdyby někdo uspořádal srazík pilotů rád se přijdu podívat
ad Nakadah: dík za nabídku, určitě bych tvou nabídku využil, nejlíp asi až se počasí trošku umoudří tak se můžem sejít.
Ještě jednou nastíním svůj plán:
1. koupit si nějaký RTF set s vysílačkou připojitelnou k Relaxu
2. koupit si relax a trénovat(zatím trénuju na x-heli s analog páčkama z alfy:-)
3. při výměně náhradních dílů na RTF setu se zdokonalovat v problematice mechaniky heli
4. někdy v horizontu do 2 let pořídít něco na pořádné lítání, buď stavebnici nebo nějaký hotový na bazaru
Dlouhodobe plany jsou k nicemu... vsechno se to meni pomerne rychle. Ja jsem taky rikal "Rex 500 az po dvou letech". Do nekolika mesicu jsem prodaval Belta a kupoval Rexe 500. RTF sety jsou pekne, ale casem zjistis ze je to onicem a budes uvazovat o koupi tolik oblibeneho vysilace Spektrum DX6i a nejakeho pekneho kitu. Jednak proto ze vysilace z RTF setu se pomerne spatne nastavujou, aby spravne fungovaly na simu a taky vetsina nema moznost detailniho nastavovani. Pokud se s nekym z nas hodlas sejit doporcuju probrat moznost poskladani heli z HK. Nejakou 450ku. Pokud mas tenhle limit je to nejlevnejsi reseni a heliny z HK na nauceni bohate staci. Klidne si muzes nejdriv koupit vysilac a zacit trenovat na simulatoru. Pokud bys mel zajem nekde bych mel svuj stary simulator reflex XTR, ktery uz dlouho nepouzivam, ale doporucuju nejaky lepsi. Kdybych ti mel do zacatku poradit tak si hned kup treba tu zminenou DX6i at jsem bvsichni pekne kompatibilni
. Bez prijimace te vyjde na cca na 3000,-. Pak bych zkusil vybrat nejakou heli + nezbytne prislusenstvi z HK. To by te nemelo stat vice jak 3-4000,-. No a pak v horizontu 2 let uz budes litat s Rexem 700 
Po 16h hodine nestiham. To teprve slusni pracujici konci v praci
V nedeli je Lamíkap na Dinoletisti v Orlove (nebo tam nekde v te dupe
), toz i tam by se dalo sejit a pokecat. Pravda pro skalni vrtulnikare to asi bude nuda. Ale ja tu svoji mrchu vemu i s letadly.
karlosmikos> co se bojis, nasaval bys informace jak houba
akorat ze me dostanes spis technicke informace. Me bavi ta mechanika a serizovani. Staci mi kdyz se ve vzduchu jenom presouvam sem a tam, a kdyz se mi povede dokonale maketove pristani
Na litani jsou tady jini borci. Nak
karlosmikos> co se bojis, nasaval bys informace jak houba