Vím že to sem moc nepatří, proto je to ve smetišti ael třeba to taky bude někoho zajímat.
Zajímaly by mě nějaké údaje o motorech používaných v letadlových popřípadě jiných vojenských lodí. Myslím motory spalovací, ne ty na jaderný pohon. Všude se dočtu jen výkon, zajímal by mě třeba počet válců, jejich objem, popřípadě spotřeba a tak.....
Motory vojenských lodí
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: Motory vojenských lodí
Choze píše:Vím že to sem moc nepatří, proto je to ve smetišti ael třeba to taky bude někoho zajímat.
Zajímaly by mě nějaké údaje o motorech používaných v letadlových popřípadě jiných vojenských lodí. Myslím motory spalovací, ne ty na jaderný pohon. Všude se dočtu jen výkon, zajímal by mě třeba počet válců, jejich objem, popřípadě spotřeba a tak.....
Na americkejch nejvic rozsirenejch letadlovkach Essex byly 4 parni turbiny, ktery napajelo 8 parnich kotlu vytapeny mazutem nebo nakym podobnym sajrajtem. Melo to dohromady 150 000 koniku a umelo to skoro 33 uzlu.
Pak byl treba protejsek dopravak Liberty, kterejch se udelalo skoro 3000 kusu. Ty mely parni stroj a k tomu dva kotle na mazut. Nejakejch 2500 koni 11 uzlu.
Jirka
Na Wikipedia.com toho najdeš spoustu ze všech oborů.
Např. hned první co mně cvrnklo do očí
Admiral Graf Spee
http://en.wikipedia.org/wiki/German_pocket_battleship_Admiral_Graf_Spee?oldid=126597537
Např. hned první co mně cvrnklo do očí
Admiral Graf Spee
http://en.wikipedia.org/wiki/German_pocket_battleship_Admiral_Graf_Spee?oldid=126597537