Futaba T10CP
Futaba T10CP
Ahoj chtěl jsem se zeptat majitelů této vysílačky na zkušenosti. (funkce, spolehlivost.....)
Díky
Díky
V mém okolí je poměrně rozšířená, vcelku bezproblémová, akorát jeden kolega měl problémy a postupně musel vyměnit všechny mikrospínače u trimů.
Jinak je to takový trochu dinosaurus v rodině nových Futab (paměťové medium ještě staré CamPacy blahé paměti atd.), po funkční stránce s ním už T8FG byla srovnatelná ještě se staršími firmwary a po uvolnění FW 3.0 už ho dalece předčí a to tak, že skorem šlape na paty T12FG...což u T10CP už prostě nehrozí a ani už asi nikdy hrozit nebude.
Jinak je to takový trochu dinosaurus v rodině nových Futab (paměťové medium ještě staré CamPacy blahé paměti atd.), po funkční stránce s ním už T8FG byla srovnatelná ještě se staršími firmwary a po uvolnění FW 3.0 už ho dalece předčí a to tak, že skorem šlape na paty T12FG...což u T10CP už prostě nehrozí a ani už asi nikdy hrozit nebude.
mám spokojenost ...
dynosaurus .. nevim umí co umí 8 ka ... pravda v něčem komplikovaněji
jinak mně osobně víc sedí 10 ka než 8 ka vybíral sem mezi nima navíc mám možnost vyndavatelného modulu ... možná na kombaty koupim frsku :-d
dynosaurus .. nevim umí co umí 8 ka ... pravda v něčem komplikovaněji
jinak mně osobně víc sedí 10 ka než 8 ka vybíral sem mezi nima navíc mám možnost vyndavatelného modulu ... možná na kombaty koupim frsku :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Já mám taky T10CP ... ano, nemáme aktualizaci z SD ale máme výměnné moduly, já mám Assan a za cenu obyč 35MHz přijímače mám 2,4GHz technologii na kterou jsem se zatím vždy mohl na 100% spolehnout ...
jistě, T10CP je z první vlny současné generace vysílačů ale ... třeba slavná T12 / FX30 nemá podsvětlený displej a T10 ho má, CAMPAC se dá koupit za pár korun na netu ...
jediné co mě mrzí je že kamarád má taky T10CP a má tam CZ verzi firmware, já tam mám bohužel původní ENG ...
ale jinak ? vybral bych si ji znovu a to především kvůli výměnným modulům ... uvažuji že u termických větroňů přesedlám na Duplex ... nebo Twin ... ( a to jen kvůli Variu ) ale zatím žádná vysílačka neumí o nic víc než co bych já kdy potřeboval ...
takže počkejme na novou generaci vysílačů kterou předznamenal JETI ... ale v tom co je dnes na trhu není nic co by stálo za výměnu ...
jistě, T10CP je z první vlny současné generace vysílačů ale ... třeba slavná T12 / FX30 nemá podsvětlený displej a T10 ho má, CAMPAC se dá koupit za pár korun na netu ...
jediné co mě mrzí je že kamarád má taky T10CP a má tam CZ verzi firmware, já tam mám bohužel původní ENG ...
ale jinak ? vybral bych si ji znovu a to především kvůli výměnným modulům ... uvažuji že u termických větroňů přesedlám na Duplex ... nebo Twin ... ( a to jen kvůli Variu ) ale zatím žádná vysílačka neumí o nic víc než co bych já kdy potřeboval ...
takže počkejme na novou generaci vysílačů kterou předznamenal JETI ... ale v tom co je dnes na trhu není nic co by stálo za výměnu ...
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Když mi loni v červnu T10 ukradl cigán z teplic, tak jsem se zamýšlel co koupit dalšího a prostě jsem koupil zase T10.
To rádio umí vše co potřebuju a hlavně má sedmibodový křivky, a každým ze sedmi bodu se dá pohybovat jak vertikálně , tak horizontálně, čili si křivku kolektivu (pro mě velice důležitá věc) udělám přesně podle svýho gusta. Což by u T8 nešlo.

To rádio umí vše co potřebuju a hlavně má sedmibodový křivky, a každým ze sedmi bodu se dá pohybovat jak vertikálně , tak horizontálně, čili si křivku kolektivu (pro mě velice důležitá věc) udělám přesně podle svýho gusta. Což by u T8 nešlo.

Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
frontier píše:krtek2k píše: se dá pohybovat jak vertikálně , tak horizontálně, čili si křivku kolektivu (pro mě velice důležitá věc) udělám přesně podle svýho gusta. Což by u T8 nešlo.
nejdřív si někde ověř co všechno T8FG dovede...něž začneš psát bláboly
pět bodů vs sedm bodů. co je na tom za blábol?
Frsky X10S Carbon
krtek2k píše:frontier píše:krtek2k píše: se dá pohybovat jak vertikálně , tak horizontálně, čili si křivku kolektivu (pro mě velice důležitá věc) udělám přesně podle svýho gusta. Což by u T8 nešlo.
mno co i ja vim tak 8 ka ma 5 bodovy
nevim jak s poslednim patchem ...
a i kdyby tak to de napsat normalne a ne jako arogantni cholerik
to ze to je internet neznamena ze musime ztracet slusnost ....
SOVA is YouR CO-pilot
krtek2k píše:frontier píše:krtek2k píše: se dá pohybovat jak vertikálně , tak horizontálně, čili si křivku kolektivu (pro mě velice důležitá věc) udělám přesně podle svýho gusta. Což by u T8 nešlo.
To krtek2k:
Neber si to prosím nikterak konfrontačně, ale neřekl bych, že by i opravdu kvalitní lítání s vrťasem stálo a padalo zrovna se 7 bodovou křivkou v T10CP versus "jenom" 5 bodovou v T8FG.
Ani to, že by T8FG nějak omezovala kvalitního pilota, respektive že by ausgerechnet zrovna tento průběh křivky v obrázku z příspěvku z 14.4.2011 v 9:24 byl něco tak exkluzivního, přes co nejede vlak.
Ale jestli se zásadně mýlím, rád se něco nového dozvím a nechám se přesvědčit o opaku... Nemyslím to ironicky.
ja za sebe litam akrobaty, tam mi popravde 5 a 7 je uplne jedno,
staci mi dokonce i min ...
jak sem psal u mne rozhodlo to ze mi sedla lip do ruky, vic mi vyhovuje to ze kolecko na rollovani je mechanicky a zvlast,
ME OSOBNE se s tim dela rychleji a asi moje "staromilectvi" ma radsi klikani tlacitek nez dotekovej, kde trebas blbe funguje kdyz to clovek dela v tenkych rukavicich a nema primo i sluchovej vjem o kolik oklikal
jinak dneska bych mozna bral tu 8 ku protoze je levnejsi a ten "patch" z ni dela trosku horsi 14 ku za super love ...
ale zase sem rad, mam moznost vymenit system a stale uvazuju o koupi cheap Frsky s telemetrii na svahaky a kombaty ...
ale zatim kaslu mam rad jistotu Fasstu
staci mi dokonce i min ...
jak sem psal u mne rozhodlo to ze mi sedla lip do ruky, vic mi vyhovuje to ze kolecko na rollovani je mechanicky a zvlast,
ME OSOBNE se s tim dela rychleji a asi moje "staromilectvi" ma radsi klikani tlacitek nez dotekovej, kde trebas blbe funguje kdyz to clovek dela v tenkych rukavicich a nema primo i sluchovej vjem o kolik oklikal
jinak dneska bych mozna bral tu 8 ku protoze je levnejsi a ten "patch" z ni dela trosku horsi 14 ku za super love ...
ale zase sem rad, mam moznost vymenit system a stale uvazuju o koupi cheap Frsky s telemetrii na svahaky a kombaty ...
ale zatim kaslu mam rad jistotu Fasstu
SOVA is YouR CO-pilot
14kanálů mi asi nikdy nepřijde, že bych využil.
Nicméně, když člověk začne být puntičkář a pro udržení stejnýho feelu napříč všema svýma helinama prostě potřebuje alespon těch 7bodů.
Prostě co jsem koupil miniprotose a předělal ho na bezpádlo, se mi na kolektivu propadal, na pohyb kniplu reagoval asi takhle:
furt nic nic a majednou frrrrnnnk ,
čili šlo o to, takovou tu mrtvou zónu kolem středu, dostat pryč. To bych pěti bodama taky zvládnul , ale následný ladění na maximální pocit blaha , by už šlo jen těžko.
Tak jasný každej jsme jinej, někomu stačí kuřecí řízek
Nicméně, když člověk začne být puntičkář a pro udržení stejnýho feelu napříč všema svýma helinama prostě potřebuje alespon těch 7bodů.
Prostě co jsem koupil miniprotose a předělal ho na bezpádlo, se mi na kolektivu propadal, na pohyb kniplu reagoval asi takhle:
čili šlo o to, takovou tu mrtvou zónu kolem středu, dostat pryč. To bych pěti bodama taky zvládnul , ale následný ladění na maximální pocit blaha , by už šlo jen těžko.
Frsky X10S Carbon
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
krtek2k píše:14kanálů mi asi nikdy nepřijde, že bych využil.
Vím moc dobře o čem Honza píše .... nad tím samým jsem uvažoval když sem kupoval rádio. T8FG by se mi sice líbila ale 5ti bodá křivka kolektivu či plynu byla málo a T10 zase moc drahá ....... Osobně i s tím prd co umím považuju 7mi bodovou křivku jako minimum. Zase jsou situace a aplikace kde by stačila jednobodová