DX5e Spektrum 2,4ghz koupit či nekoupit.
MaBa píše:Já bych to chtěl na mikrovrtulník Blade MSX místo původního vysílače, který toho také moc neumí.
Aha... hmm... no tak tam to asi nebude tak jednoduché. Předpokládám že v tom vrtulníku bude nějaký spešl integrovaný přijímač v kterém se nedá nic přepojit.
EDIT:
Třeba tu ji mají za zhruba 3400,- (bez přijímače):
http://www.polenamodels.cz/detail-24905 ... ac-mode-2/
Měl bys to pak rádio použitelné do budoucnosti na větší vrtulníky nebo letadla s pamětí až na 10 modelů.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Díky všem za rady. Asi nebudu experimentovat a pokusím se sehnat vhodný vysílač v módu 2. Jak jsem koukal na přijímač ve vrtulníku, tak tam se nedá dělat vůbec nic a pokud by nepostačovala pouze úprava ve vysílači (záměny neutralizčních perek), tak do toho raději nejdu, nebo se pokusím naučit se ovládání tak jak je, tedy v módu 1.
- elektromodely.com
olda píše:180+34 dolarů pošta (nejlevnější způsob), včera mi při placení objednávky počítali dolar za 19Kč = 4066Kč (+clo a dph - na to většinou vyměřují kolem 350Kč) tj celkem 4500,- Pánové, má to cenu kupovat u šikmooků?
Budu citovat RiMr, stejně bych to napsal podobně![]()
To bych nepřenesl přes srdce, takhle se nechat oškubat (u číňanů).
Risk + čekací doba je nepřímoúměrná kupní ceně.
Presne tak, ved dnes dx6i stoji s AR6200 okolo 130 euro, teda
cca 3,2k Kc, teda menej ako u blbeckov v HK, USA, TW, CN bez
dopravy, bez cla, bez dph. Vonku sa neoplati kupit nic drahsie,
lebo tu je to ovela lacnejsie a zaruka 2 roky a nie iba 1 rok.
Navazuji na moje předchozí dotazy, týkající se změny módu 1 a 2, pro ovládání vrtulníku. V modelu jsem zjistil, že tam asi jakákoliv změna není možná, takže pouze úprava ve vysílači. Po prozkoumání rozdílů mezi módy jsem zjistil, že ovládání kanálů K1 a K4 (ovladače do stran) je shodné. Rozdíl je u ovladačů kanálů K2 a K3 (ovladače od sebe/k sobě). Upravit mechanicky ovladače - výměna neutralizační pružiny bz snad být problém neměl. Ale navíc asi bude nutné prohodit i přívody k těmto potenciometrům. A tady je můj dotaz hlavně na majitele soupravy DX5, jak jsou elektricky připojeny tyto potenciometry k základní desce, zda jsou použity konektory, nebo jsou přívody přímo připájené k desce.
- elektromodely.com