Pokud bych chtěl postavit dvoumotorák na dva stříďáky tak vím, že:
1. musím mít dva regulátory,
2. jak je to ale s bateriemi, taky dvě, nebo jedna a jak zapojená?
3. jak s BEC, odpojit co z čeho, nebo když mám dva stejné regly paralelním spojením zvýším kapacitu BEC?
Díky předem za odpověď.
Letu zdar!
Dvoumotorák na dva sříďáky
1) jasne, dva regulatory jsou potreba
2) akumulatoru dle libosti, nicmene je potreba si pohlidat maximalni proudovy odber obou motoru ( a serv) pri plnem "plynu" a , prekracovani maximalniho povoleneho proudu velmi podstatne zkracuje zivotnost akumulatoru.
3) staci odpojit ( a zaizolovat) + pol z jednoho konektoru regulatoru , ktery se pripojuje do prijimace .. paralelni zapojeni obou BEC pro zvyseni proudove zatizitelnosti je sice pravdepodobne mozne ..ale radeji bych si to overil u vyrobce regulatoru.
Jerey
2) akumulatoru dle libosti, nicmene je potreba si pohlidat maximalni proudovy odber obou motoru ( a serv) pri plnem "plynu" a , prekracovani maximalniho povoleneho proudu velmi podstatne zkracuje zivotnost akumulatoru.
3) staci odpojit ( a zaizolovat) + pol z jednoho konektoru regulatoru , ktery se pripojuje do prijimace .. paralelni zapojeni obou BEC pro zvyseni proudove zatizitelnosti je sice pravdepodobne mozne ..ale radeji bych si to overil u vyrobce regulatoru.
Jerey
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
1) neni to nutne... v praxi jsem si overil, ze 2 naprosto stejne stridaky lze pripojit na 1 regl (paralelne). Nekdy se muze stat, ze se roztoci jen 1 motor, ale staci stahnout plyn a rozbeh opakovat. Ve vzduchu jsem s tim problemy nemel (ani pri souvratu a jinych prepadech). Je fakt, ze jsem motory za letu obvykle nevypinal, ale proc taky, 2-motoraky nejsou vetrone