otacky ASP S46

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pp
Kontaktovat uživatele:

otacky ASP S46

#1 Příspěvek od pp »

ahoj, nemeril nekdo nahodou otacky u ASP S46? S vrtuli APC 11x6 mam bezne 9800 a po chvili jeste vylezou na 10340 a dal uz nic (meril jsem ted o vikendu). To je s touto vrtuli maximum. Palivo standardni 20% ricin, bez nitra. Potreboval bych od nekoho "zpetnou vazbu" zda je to normalni, nebo je nekde problem.

PS: S motorem od rijna dost bojuju (do rijna chodil jak pila ale pak najednou pri startu zacaly klesat otacky az skoro na volnobeh - spina na jehle). Pak chvili chodil dobre ale postupne jakoby ztracel tah. Prekopal jsem proto navic i celou palivovou instalaci - bezvysledne. Proste od rijna ten motor se chova dost divne - jede, ale nejak to proste netahne. Vybrus je leskly, vse vypada dobre, motor ma podle mne normalni kompresi... Ted se mi zda jako by v nem neco trochu klepalo(?). Svicku mam standardni Cinsky univerzal:-) Letani je ted proste bida... Nebo je to zimou?
Nemate nekdo podobne zkusenosti?
georg
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od georg »

osobně nechci radit nemám zkušenosti ale muže to bejt zimou přece jenom ty motory nejsou na zimu moc dělaný, ten muj ale mi připadá že de dobře i ted v zimě když se zahřeje je vše OK
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Fuzzi
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fuzzi »

zimou to nebude ja lietam bez problemov aj pod nuloz staci viac pootvorit obidve ihly ja mam presne ten motor ale neni este zabehnuty takze otacky ti nemam ako zmerat skoda
Obrázek
Funtana X50 - ASP 4T 15ccm - Hangar9
Fanta - MVVS 8ccm+lad.r(konštrukcia Jozef Kucek)
pluto - OSmax 6,5ccm(prasknuty karburátor)
vetroň 1600mm
Tomahawk II
Toro 300-chcelo by str
ztnext

#4 Příspěvek od ztnext »

palivo 80/20, vrtule Master Airscrew 11/7, otáčky 12600......tento motor nevlastním, ale kámoš si půjčuje na letišti můj otáčkoměr.
mnov

#5 Příspěvek od mnov »

U ASP motorů jsem měl problém s těsnícím O kroužkem na volnoběžné a hlavní palivové jehle. Pokud netěsní ten na volnoběžné tak se pak motor chová velmi prapodivně. Pozná se to tak, že s volnoběžnou jehlou lze bez odporu otáčet. U mého motoru se za provozu samovolně dotahovala volnoběžná jehla až chcípnul. Také to tam pak asi saje falešný vzduch. U té hlavní jehly se mi to projevilo vytékáním paliva, ale motor celkem chodil. Nouzově to jde utěsnit omotáním niti pod O kroužek.
Dali

Re: otacky ASP S46

#6 Příspěvek od Dali »

Pokiaľ ti z výfuku neide strieborný oter a motor nezdochýna za letu akoby bez príčiny, tak bude v poriadku (v opačnom prípade to môže byť odídené zadné ložisko. Problém bude v dodávke paliva - motor sa už zrejme dobre zabehol a je vo voľnobehu a prechodoch bohatý, dusí sa. V prvom rade vymeň palivo - na 7,5ccm je 20% ricínu veľa, prejdi na 15%. Skús troška privrieť voľnobežnú ihlu (cca 1/8 - 1/4 otáčky) a skús, čo to urobí. Musí ísť okamžite za plynom bez akéhokoľvek váhania, resp dusenia sa.
A ešte jedna vec - ak tam máš sviečku ASP uni, tak ju vymeň - daj tam S3, C6, alebo inú studenú sviečku a uvidíš ten rozdiel.
diablotin

#7 Příspěvek od diablotin »

kup poradnou svicku nejlepe OS max studenou a kdyby to nepomohlo tak zkus omotat hlavu motoru papirovou lepici paskou.ja mel ted o vikendu podobnej problem ale s MVVS 3,5 :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“