Vyplatí se koupit DX7 ?

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od TomasTR »

DX7 má vše potřebné pro acro i heli, glider se 4 servy se dá také, ale krkolomě.
Ta cena je určitě bezkonkurenční, pro začátečníky určitě i lepší než DX6i, v nich už cenový rozdíl není takový, ale celkově funkcemi skok veliký.
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
AR1
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od AR1 »

Pěknej Trenér, nevzal bys ho příště na lítání? :wink:
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od TomasTR »

AR1 píše:Pěknej Trenér, nevzal bys ho příště na lítání? :wink:

Určitě!!!!! Rád se podívám na tvého CAPa!!
www.rctomas.webnode.cz
googie
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od googie »

Keby som nemal DX6, tak ho za tu cenu beriem hned. Mali sme sice par krat problemy s prijimacmi AR6100 a prestali sme ich pouzivat. AR6200 so satelitom su niekde inde. S tymi zatial nikdo nemal problem, aspon o tom neviem.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
winter

#35 Příspěvek od winter »

Půlka 3D pilotů za oceánem létá JR a Spektrum tak to asi tak špatný nebude. ***winter***
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Lukash »

winter píše:Půlka 3D pilotů za oceánem létá JR a Spektrum tak to asi tak špatný nebude. ***winter***

A tuhle informaci jsi sehnal kde? :)
Kovboj

#37 Příspěvek od Kovboj »

Lukash píše:
winter píše:Půlka 3D pilotů za oceánem létá JR a Spektrum tak to asi tak špatný nebude. ***winter***

Stačí se podívat na nějaké statistiky top pilotů, taková DX8 se tam vyskytuje hodně často.
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Lukash »

No jo, ale takové statistiky nelze brát příliš vážně. Většina těchto top pilotů je nejspíš sponzorována a tak jsou placeni za to, že ten krám promují.
coro

#39 Příspěvek od coro »

Kovboj píše:
Lukash píše:

Stačí se podívat na nějaké statistiky top pilotů, taková DX8 se tam vyskytuje hodně často.

Napíš s akými príjmačmi lietajú oni ("top piloti"), zarátaj to k cene vysielača (jeden príjmač človeku stačí? Dva? koľko?)... a až potom to postav oproti konkurencii.

Alebo zober cenu za najlacnejšie príjmače, ale potom argumentuj nejakou štatistikou kde sa lieta práve s takými príjmačmi - a podľa mňa tam je dosť správ o problémoch so Spektrum systémom, až by som povedal že priveľa.
Až to ľudí vedie k špekuláciám okolo "rušenia" a "erupcií na slnku" alebo pirvaniu protokolu, a samotné Spektrum k uvedeniu nového DSMX systému - a navyše ani okolo neho vôbec nie je ticho a všeobecná spokojnosť.

A štatistika o DX8 je až neuveriteľná: http://www.rcgroups.com/forums/poll.php ... ollid=4487
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od BOBIKA »

Lukash nebuď zaujatý proti spektrum :lol: :lol: :lol: :lol: (ber to s humorem) :wink:
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
radi5

#41 Příspěvek od radi5 »

Causa Spektrum: Netvrdím, že je to nespolehlivé atd., protože s tím nelítám. Ale měl jsem to v ruce a viděl i vnitřek. A přišlo mi to tedy hoodně lacině provedený. Tak na úrovni +- T9X. Úplný shit to asi nebude, ale rozhodně žádný HiFi. Kdybych měl posuzovat pouze mechanické provedení, tak je běžná prodejní cena zcela neadekvátní. Hitec je (pokud jde o mechanické provedení) o poznání lepší a o Futabě ani nemluvím. Ve svých radiích používám moduly a příjmače (10ks) FrSky zcela bez problémů....
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od TomasTR »

radi5 píše:Causa Spektrum: Netvrdím, že je to nespolehlivé atd., protože s tím nelítám. Ale měl jsem to v ruce a viděl i vnitřek. A přišlo mi to tedy hoodně lacině provedený. Tak na úrovni +- T9X. Úplný shit to asi nebude, ale rozhodně žádný HiFi. Kdybych měl posuzovat pouze mechanické provedení, tak je běžná prodejní cena zcela neadekvátní. Hitec je (pokud jde o mechanické provedení) o poznání lepší a o Futabě ani nemluvím. Ve svých radiích používám moduly a příjmače (10ks) FrSky zcela bez problémů....

Tak to si vem pořádný brejle a otevři si obě rádia znovu!!! Já je takhle měl vedle sebe a vím o čem mluvím!!!
Nechápu, jak můžeš něco takovýho vypustit do éteru...
www.rctomas.webnode.cz
scarabeus

#43 Příspěvek od scarabeus »

Je zajimave, jak mnoho prispevku tu je a jak malo opravdovych majitelu. Kazdy druhy prispevek hlasa, ze nekdo neco videl, slysel, ale nikdo s DX7 jak tak koukam poradne nepracoval.

Kazdy tu ma plno argumentu, proc je DX7 stara, ze nefunguje s original i neoriginal prijimaci, ze je spatna i proto, ze se mu zda, ze je to lacine udelany...

Takovehle tlachani a polemizovani je uplne k nicemu a tazateli nic neda. Je logicke, ze ten kdo ma Futabu bude bojovat za ni (vid Milane), ten kdo ma HiTec bude zase propagovat tuto znacku.

Proto bych vas vsechny rad vyzval k tomu, abyste prispivali jen ze sve vlastni zkusenosti a oprostili se od "jedna pani povidala" jakehokoliv druhu.

No a ted k DX7:

Vlastnim ji uz 3. rokem a puvodne jsem s ni ovladal vrtulnik (450ka). Postupne jsem presel na letadla a doted ji pouzivam vyhradne na era. Jsem hobik. Zadne velke modely, klasika Cessna (Pelikan), Spitfire (Alfa Model), Fun Jet (Multiplex). Vysilacka je na muj vkus VELMI bohate vybavena. Obzvlaste mixy jsou super, napriklad pro vypnuti privodu plynu k vrtuli, popr. klapky atd. Pouzival jsem vyhradne original prijimace, u vrtase se satelitem, u letadel obyc bez.

Za cely provoz DX7 jsem nemel jediny problem s modelem. Nikdy. Takze tazateli radim toto: projdi si jake funkce potrebujes (nebo co budes potrebovat v budoucnu) a jakymi DX7 disponuje. Pokud bude splnovat pozadavky, vysilacku ti vrele doporucuji. Ja sam doted vsechny funkce nevyuzil. To, ze je neco starsi neznamena, ze je to nekvalitni nebo ze nedostacuje. Timto se nezrikam toho, ze nejaka jina vysilacka nemuze byt lepsi. Naopak. Ale co kdyz nekomu bohate staci DX7 tak jako mne a mnohym dalsim...?
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od TomasTR »

scarabeus píše:Je zajimave, jak mnoho prispevku tu je a jak malo opravdovych majitelu. Kazdy druhy prispevek hlasa, ze nekdo neco videl, slysel, ale nikdo s DX7 jak tak koukam poradne nepracoval.

Kazdy tu ma plno argumentu, proc je DX7 stara, ze nefunguje s original i neoriginal prijimaci, ze je spatna i proto, ze se mu zda, ze je to lacine udelany...

Takovehle tlachani a polemizovani je uplne k nicemu a tazateli nic neda. Je logicke, ze ten kdo ma Futabu bude bojovat za ni (vid Milane), ten kdo ma HiTec bude zase propagovat tuto znacku.

Proto bych vas vsechny rad vyzval k tomu, abyste prispivali jen ze sve vlastni zkusenosti a oprostili se od "jedna pani povidala" jakehokoliv druhu.

No a ted k DX7:

Vlastnim ji uz 3. rokem a puvodne jsem s ni ovladal vrtulnik (450ka). Postupne jsem presel na letadla a doted ji pouzivam vyhradne na era. Jsem hobik. Zadne velke modely, klasika Cessna (Pelikan), Spitfire (Alfa Model), Fun Jet (Multiplex). Vysilacka je na muj vkus VELMI bohate vybavena. Obzvlaste mixy jsou super, napriklad pro vypnuti privodu plynu k vrtuli, popr. klapky atd. Pouzival jsem vyhradne original prijimace, u vrtase se satelitem, u letadel obyc bez.

Za cely provoz DX7 jsem nemel jediny problem s modelem. Nikdy. Takze tazateli radim toto: projdi si jake funkce potrebujes (nebo co budes potrebovat v budoucnu) a jakymi DX7 disponuje. Pokud bude splnovat pozadavky, vysilacku ti vrele doporucuji. Ja sam doted vsechny funkce nevyuzil. To, ze je neco starsi neznamena, ze je to nekvalitni nebo ze nedostacuje. Timto se nezrikam toho, ze nejaka jina vysilacka nemuze byt lepsi. Naopak. Ale co kdyz nekomu bohate staci DX7 tak jako mne a mnohym dalsim...?

Byl jsem také majitelem 3 roky a plně s tebou souhlasím!
www.rctomas.webnode.cz
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Milan Nes »

scarabeus píše:Je zajimave, jak mnoho prispevku tu je a jak malo opravdovych majitelu. Kazdy druhy prispevek hlasa, ze nekdo neco videl, slysel, ale nikdo s DX7 jak tak koukam poradne nepracoval.

No a ted k DX7:

muj koment :

zalítával sem letadla lidem na spectrumu díky tomu se mi dostala vysílačka do ruky (acro, delty ...)

kamarád lítal několik sezon na spektru
(od něj z první ruky vím o
2 origo přijímačích na kterému mu přestaly jít kanály
3 přijímačích neorigo které neměly dosah nebo nešly kanály
od dalšího známého vím že on spad na neorigo přijímač)

já nebojuju za futabu, sám když si tu mojí viděl tak si řikal že to je jinej svět :) pravda je taky jinde - kategorií

sám uznáš že než za 3600 koupit dx7 tak bys asi doplatil a za 5500
si koupil 8ku (byla na bazaru nová v tu chvíli co se tazatel ptal)

jinak já nejsem zastánce futaby, jen prostě pořád mi nikdo nepřesvědčil
v čem je DX7 lepší než eclipsa :-d a za tu me tu lidi kamenovali když sem jim tvrdil ež za ty peníze nemá konkurenci

dotaz zněl jeslti koupit DX7 ... jestli je 3600 limit tak ano, za ty peníze je teď fakt super ale ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“