JMalik píše:Vybití na max. kapacitu poškodí lipol baterii. Vybití na napětí pod 3V/čl (měřeno po odpojení) ji zničí.
I toto závisí jen na náhodě. Ani dvakrát zopakované vybití na 1V na článek jako v tom testu, zničení způsobit nemusí.
StrycAlois píše:...............A tady ten odstavec pokud ještě můžeš, tak rychle uprav, neboť se na tom jistě neshodnem:JMalik píše:Kdyby byl jeden z článků na nule, tak na zbylých dvou by se rozložilo v nějakém poměru napětí 9V. Ten jeden článek se určitě nezačne nabíjet opačně a hlavně je to všechno v sérii, takže si nedělej iluze o tom, že když vřadíš ke dvěma článkům po cca 4,5V jeden s nulovým napětím, že bude na výstupu nějaké definované použitelné napětí.
patrikxxx píše:Já jsem sice nedělal testy s vybíjením všech článků lipolky pod 3V, ale skutečně se mi už stalo u dvou lipolek RHINO 3S, 1300mAh, že jsem měl na jednom ze tří článků po vybití dlouhodobě napětí pod 2V, ostatní dva články v každé z těch dvou lipolek měly okolo 3,5V. Ověřoval jsem to opakovaným měřením po několika hodinách a jeden ze tří článků v obou lipolkách měl pořád pod 2V. Pak jsem obě lipolky nabil v režimu s balancováním a obě lipolky se normálně nabily a pak byly funkční a dodnes obě ty lipolky ještě používám. Od té doby už mají zhruba dalších 50 cyklů. Jsou měkčí, ale stále jsou použitelné. Takže mohu potvrdit to, že vybitím pod 3V se článek lipolky zničit opravdu nemusí.
JMalik píše:Věc názoru, co je použitelná lipolka.
Já Ti teď krátce na příkladu popíšu jak jsem na tuhle vaší teorii mohl dnes zrušit F3K Stobel. Mám tam kormidla na pružinkách, doteď jsem létal oboustranný náhon pull - pull. Že ty pružinky víc žerou, než serva v uspořádání s tahem na obě strany vím a kontroloval jsem to. Chyba byla dát 2s lipol 240mAh létaný v halovce až do vypnutí reglem. Jak tady hlásíte = měkčí, stále použitelné. Blbost, má to doměřenou kapacitu po téhle průserové akci 179mAh. Chytrý si z tohoto vezme ponaučení, blbec bude dál trvat na tom, jak je to i nadále použitelné. Źe jsem s tím nefláknul, byla náhoda. Po hození už jsem byl jenom divákem.
patrikxxx píše:.............. že jsem měl na jednom ze tří článků po vybití dlouhodobě napětí pod 2V, ............... Takže mohu potvrdit to, že vybitím pod 3V se článek lipolky zničit opravdu nemusí.
JMalik píše:patrikxxx píše:.............. že jsem měl na jednom ze tří článků po vybití dlouhodobě napětí pod 2V, ............... Takže mohu potvrdit to, že vybitím pod 3V se článek lipolky zničit opravdu nemusí.
Jenom jsem reagoval na tuhle chytrost a napsal jsem, že po takovémhle podvybití je na tu lipolku spolehnutí nula.
LV píše:Super
Kôli rôznemu stavu rôznych akumulátorov si postavím (kúpim) rôzny počet rôznych modelov....
Myslím, že vyhodenie takejto baterky je lacnejšie ako zadováženie si rôzneho modelu
KarelSkala píše:Se už konečně nauč číst a nebo si to nech překládat do Slovenštiny pokud neumíš Česky. Patrikxxx nic takového nenapsal. Z toho co napsal je jasné, že konkrétní vhodnost lipolky se vztahuje ke konkrétnímu modelu, ve kterém má být použita a vzhledem k aktuálnímu stavu té konkrétní lipolky. Pokud má někdo jen model(y) kde konkrétní lipolka vzhledem k jejímu aktuálnímu stavu vhodná není tak ji tam nepoužije pokud má model(y) kde ji použít lze pak ji použít může.
LV píše:KarelSkala píše:Zapomněl jsi na to, že úbytek kapacity a tvrdosti určité lipolky může být stále postačující třeba i pro jeden a ten samý model kde byla ta lipolka dosud používána.
To nemyslíš vážne.![]()
V tom prípade bola tá LiPolka zle navrhnutá.