Teorie-skladovaní nepoužitých Lipolek

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Nakadah »

"Hele chci dat jeste jeden let, nemas jeste trochu vodiku?"
"No taky mi dosel, ale cucni si to z auta."

Jo proc ne :D klidne bych to uvital v aute nebo i na motorce. Blby je ze clovek sedi na "sudu s prachem". Nak
zdzd

#17 Příspěvek od zdzd »

RiMr píše:Měl by konečně někdo vynalézt NiCd bez paměťového efektu a lehké jako LiPol... :D

No mě by spíše zajímalo, kdo se s paměťovým efektem u NiCd potkal, protože je praktici nemožné k němu za provozu dospět.

Nicméně se hodí jako výmluva výrobcům zabíječek, kterým říkají nabíječky...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od RiMr »

No vidíš a já když jsem začínal modelařit, tak mě staří mazáci strašili "memory efektem" víc jak jadernou válkou :)

A vzhledem k tehdejší ceně slušných článků, resp. k poměru jejich ceny k tehdejší průměrné mzdě, jsem poctivě vybíjel a nabíjel co to dalo :D

#19 Příspěvek od FlyBear »

Dovi píše:A teď si, hoši, představte to tóčo, až LiPolky s tisíckrát většíma kapacitama budou v každým druhým autu (v každém elektromobilu). Ty stamiliony obřích LiPolek, to budou mít výrobci kšefty.
Kam se hrabe naftová lobby. Teda jestli bude na Zemi dost Lithia..

To jste jeste nevideli tohle?
http://www.mastervolt.com/marine/produc ... li-24-160/

Neni to sice jeste bezne v kazde lodi, hlavne kvuli silene cene, ale sam vyrobce poskytuje 2 roky zaruku a v jachtarskych casopisech na to delali kalkulace pro porovnani aku "olovo/lithium" - a v nich pocitali zivotnost na nekolik let.

V mobilnim telefonu mam lipo baterku uz ctyri roky a stale v pohode funguje...

Jinak lithia je dost, naslo se velke naleziste mimo jine nekde v Jizni Americe.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“