Vyřazení Mi-24
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Vyřazení Mi-24
Před chvílí byla reportáž vyřazení Hindů z výzbroje a zrušení základny. Prý je náš stát nepotřebuje a kydy podobného typu. Když to takhle půjde dál bude naše armáda pouze jezdit na kolech. 
Jestli se z těch mraků nedostanu, přeruším klesání na sto padesáti metrech.
Níž už nejdu, byla by to sebevražda.
Níž už nejdu, byla by to sebevražda.
Když Mi-24 nabere těch 8 vojáků, už to není bitevní vrtulník. Pak už neuveze žádnou výzbroj. Je to pak už jenom dopravní vrtulník s ubohou přepravní kapacitou.. Kdejaká stará MI-8 je tom líp. Bohužel Mi-24 je už hodně dlouho v kategorii bitevních vrtulníků naprosto nekonkurenceschopná.Sice vypadá vskutku bojově a nebezpečně, ale to je tak všechno.
Zbavit se jich je jedině rozumné. Naše armáda to už měla udělat dávno a radši koupit sice méně , ale lepších strojů.
popravdě vyřazení mi-24 je naprosto v pořádku, jedíná blbost byl jajich "nákup" respektive že sme ustoupili a vzali je v rámci "reparací" teď
před nedávnem zase serii místo dopravních letadel co sme měli dostat
na co je dneska mi-24 bitevník naprd a nebo transportní naprd,
ono asi proč tahle koncepce byla dávno opuštěná v jiných zemích ?
prostě je to drahej krumpl co je drahej na provoz a dneska neefektivní ...
před nedávnem zase serii místo dopravních letadel co sme měli dostat
na co je dneska mi-24 bitevník naprd a nebo transportní naprd,
ono asi proč tahle koncepce byla dávno opuštěná v jiných zemích ?
prostě je to drahej krumpl co je drahej na provoz a dneska neefektivní ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
jak jinak :-d
ale ono to politici posrali jak vzali dalsi ty m-24 ky kdyz stejne bylo vyhledove jasny ze je budou rusit ze ...
takze dalsii skvela studna penez
stejne jak ty transportery ... hmm jakto ze pak o stat vedle de kazdej kus koupit o nekolik mega za min ... kdyz mame i silnejsi menu ... hmmm cim to je cim to je :-d
ale ono to politici posrali jak vzali dalsi ty m-24 ky kdyz stejne bylo vyhledove jasny ze je budou rusit ze ...
takze dalsii skvela studna penez
stejne jak ty transportery ... hmm jakto ze pak o stat vedle de kazdej kus koupit o nekolik mega za min ... kdyz mame i silnejsi menu ... hmmm cim to je cim to je :-d
SOVA is YouR CO-pilot
corona píše:To není dobrý tah - už kvůli přepravním možnostem.
Který jiný rychlý bitevní vrtulník unese 8 vojáků s výzbrojí?
Ehm, těch osm vojáků by v bitvě v Mi-24 na tom bylo asi tak stejně, jako v žebřiňáku. Ten přepravní prostor prostřelíš téměř vzduchovkou. Kulka proletí, škody nenadělá. Alobal pak přelepíš leukoplastí.