PiccoZ

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od arda1 »

Ty ložiska jsou asi fakt pecka ale cena naprosto šílená-nestačily by tam přesný třeba teflonový pouzdýrka? :wink:
MBA

#77 Příspěvek od MBA »

baterku jsem dal dopředu co to šlo, ale nebyly tam moc dlouhé dráty, dělal jsem to v práci a neměl jsem tam s sebou pájku, abych tam dal delší, ale kdyby se vzal slabounký drát třeba z malinkého repráčku, namotalo se to kolem nějakého malého jádra, tak by to při vyšším plynu mohlo ovlivňovat závažíčka na tom rotoru, která by pak nastavovala ten hlavní rotor k dopřednému letu

Domnívám se, že by to nemělo být závislé na plynu. Na ovládání by mohla být další IR dioda a spínač, který by aktivoval cívku. Ta by měla být u nad převody v blízkosti rotoru, na kterém by byly osazeny další malé magnety a ty by byly cívkou ovlivňovány. Nejsem si moc jistý, jestli by ta cívka dle Tvého návrhu vůbec ta závaží na padlech ovlivnila. 3, nebo 4 kanály jdou udělat, ale problém je váha... Viděl jsem nějaké video 4 kanálového PicooZ, ale myslím, že u téhle hračky jsou to zbytečné investice. Když se dobře vyváží, tak se s ním dá v pohodě lítat po pokuji i s jako 2 kanálovým. Prima řešení je to plastové "křidýlko" na čumáku. Teď jsem postavil novou variantu z uhlíku a lítá moc hezky. Až budu mít hotové poslední maličkosti, tak pošlu nějaké video - při startu nerotuje, ale stoupá jako klasický vrtulník, dokáže hezky viset na místě, nebo kroužit po pokoji. Přistání je taky lahůdka. Díky ložiskům a uhlíkové hřídeli je absolutně tichý a bez vibrací. :wink:
MBA

#78 Příspěvek od MBA »

arda1 píše:Ty ložiska jsou asi fakt pecka ale cena naprosto šílená-nestačily by tam přesný třeba teflonový pouzdýrka? :wink:

to je prima nápad. vyzkouším to a uvidíme. otázkou zůstává, jak se v nich ( a jak dlouho) bude otáčet uhlíková hřídel rotoru. Ta ocelová je na nic. Při delší hřídeli se vrtulníček chová mnohem lépe. co vibrace? rotorová hřídel bude muset mít celkem velkou vůli, navíc se provozem ložisko určitě obrousí o dalších 10% :roll:
Tomm

#79 Příspěvek od Tomm »

Jsem zde poprvé jak jsem si přečetl vše o vrtulníčku tak jsem se rozhodl že jsi ho koupím taky. Už jsem se rozhodoval dříve jestli jsi ho pořídiť nebo ne a podnešku jo. Jak jsem tak koukal po netu tak jsem našel i některé vychytávky takoví tuning docela mě to nadchlo :wink:
MBA

#80 Příspěvek od MBA »

Tomm píše:Jsem zde poprvé jak jsem si přečetl vše o vrtulníčku tak jsem se rozhodl že jsi ho koupím taky. Už jsem se rozhodoval dříve jestli jsi ho pořídiť nebo ne a podnešku jo. Jak jsem tak koukal po netu tak jsem našel i některé vychytávky takoví tuning docela mě to nadchlo :wink:

Jo jo, fajn stránky s informacema k PicooZ jsou:

http://www.piccoztoolbox.no-ip.com/

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=598611
MBA

#81 Příspěvek od MBA »

arda1 píše:Ty ložiska jsou asi fakt pecka ale cena naprosto šílená-nestačily by tam přesný třeba teflonový pouzdýrka? :wink:

Tak jsem byl dnes v prodejně ložisek na Žižkově, kde kupuju 1x3x1 kuličkový ložiska do PicooZ a bylo mi sděleno, že teflonová ložiska tohoto rozměru budou mnohonásobně dražší, než kuličková. Napadla mě teflonová trubička k vedení bowdenu na kole. Ta je ale výrazně širší :cry: Takže zbývá tam buď nechat tu původní mosaznou hrůzu, nebo investovat do kuličkových ložisek. Slíbili mi lepší cenu na variantu, která není nerezová. Pokud bude cena kolem 100Kč za kus, tak by to snad šlo....
Marula

#82 Příspěvek od Marula »

Zdarec, ja mel moznost take zaletat nekolik PicooZ... Urcite bych doporucil vrtulnicek zatizit na prid (to litani na miste je celkem nuda), ale spendlik, paratka nebo otaceni zadni vrtulky apod. trapnosti bych rozhodne nedoporucoval... Naprosto idealni je vzit jednu diabolku do vzduchovky (nebo brocek) a pridelat ji na prid, je to dostacujici (nalepovacky jsou na nic)... Ja udelal dirku a dal diabolku uplne dopredu nahoru pod cernou kabinu a jsem s tim naprosto spokojen... Ovladac neni nic moc a chce to opravdu jemne pohyby, ale pri trocha cviku to zvladne kazdy... Take mam X-Twina, coz je take vyborna blbina a doporucuju, ale tam staci ty nalepovacky, pac vetsi zatizeni by mohl zpusobit, ze by letadelko nestoupalo... At vam to lita a dlouho :lol: ....
MBA

#83 Příspěvek od MBA »

Ahoj,
postavil jsem novou variantu CarbonZ II. Koncept je prakticky stejný jako u předešlého, jen přistávací lyžiny jsou prakticky nezničitelné. Pospojoval jsem je pomocí 1mm teflonové trubičky. Kabina je robustnější, uhlíková a lehce přestříknutá barvou. Upevnění je pomocí miniaturních neodymiových magnetů. Mám i verzi s klasickým upevněním jako u velkých heli - je vhodnější při častých pádech (není nutné kabinu pokaždém pádu nasazovat, ale hrozí poškození celé konstrukce upevnění kabiny a baterie). Tahle verze je pro líné kamarády :o)

obrázky a nějaké další info je tady: http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=1234955
MBA

#84 Příspěvek od MBA »

Tak tady je slibované video mého nového CarbonZ II

http://www.youtube.com/watch?v=_Aj7b6ozm7c

8)
Paczqo
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od Paczqo »

Ahojda všichni dneska mi domů dorazil po dlouhém čekání no asi jen tři dny PiccoZ a je to super už jsem si to i vyvažil tak že to pořadně leta ale zajimalo by mě jak se upevňujou ty ruzne skiny jako třeba vzhled ala medicopter a další ? díky.
michtjaak

Náhradní motůrek k PICCO Z

#86 Příspěvek od michtjaak »

Nevíte jestli by se dal sehnat zadní motůrek k PICCO Z?
mRKEf

#87 Příspěvek od mRKEf »

Nevite nekdo kde sehnat tu zadni vrtulku, ja sem jednu rosekal a druhou stratil .) DIK
Kovboj

#88 Příspěvek od Kovboj »

mRKEf píše:Nevite nekdo kde sehnat tu zadni vrtulku, ja sem jednu rosekal a druhou stratil .) DIK

To já to měl obráceně. Nejdřív jsem ztratil tu náhradní a pak rozsekal tu hlavní. Nakonec jsem si místo dvou pidivrtuleček za dvě stovky koupil druhé picco 8)
mRKEf

#89 Příspěvek od mRKEf »

Kovboj píše:
mRKEf píše:Nevite nekdo kde sehnat tu zadni vrtulku, ja sem jednu rosekal a druhou stratil .) DIK

To já to měl obráceně. Nejdřív jsem ztratil tu náhradní a pak rozsekal tu hlavní. Nakonec jsem si místo dvou pidivrtuleček za dvě stovky koupil druhé picco 8)

hehe:)
za dve stovky?? chci taky :).....Jinak tedy nevis gde to sehnat??
Kovboj

#90 Příspěvek od Kovboj »

mRKEf píše:
Kovboj píše:

hehe:)
za dve stovky?? chci taky :).....Jinak tedy nevis gde to sehnat??

čeština je divutvorna. myslel jsem, že než dát dvě stovky za dvě vrtulky tak jsem si radši za normální cenu (tzn. pětinásobek ceny hloupých vrtulek) koupil celé nové Picco
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“