Opět výběr vysílače

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
skipeet

Opět výběr vysílače

#1 Příspěvek od skipeet »

Zdravím. Vím, že už rada začátečníkům s výběrem vysílače tu byla několikrát, ale vždy jsem se dozvěděl abych při výběru myslel na budoucnost. Ale mne jako začátečníkovi to nic moc neříká. Můžete mi prosím poradit?
Zvažuji nad koupí OPTIC 6, ale nevím, o jaké další "funkce" přicházím. O co konkrétně by byl "lepší" např. mx-16, fx-18 a nebo Cockpit SX? Využiji to? Jsem příležitostní-začátečník, odlétal jsem zatím jednu sezónu a to šťastně :D s Accipiter Badius i s křidélky. Do budoucna zůstanu u rekreačního polítání různých modelů, např. i s větším rozpětí. Díky za info.
zdzd

#2 Příspěvek od zdzd »

Není to odpověď přesně na tvou otázku, ale vodítko určitě ano:
http://www.rkolbabek.com/jomla/index.ph ... &Itemid=55

Pokud někdo pošle Romanovi data o vysílačích, které v tabulce zatím nejsou, určitě je tam doplní.
discus

#3 Příspěvek od discus »

Já bych neváhal a pokud máš 8k, tak kup MX-16s. Za ty prachy mi to přijde jako výborné rádio, se kterým můžeš řídit i vrtulníky, má PCM kódování, syntézu a výborný synth.přijímač.
Zatím jsem nenašel žádný závažnější nedostatek, který bych MX16 vytknul
skipeet

#4 Příspěvek od skipeet »

discus píše:Já bych neváhal a pokud máš 8k, tak kup MX-16s. Za ty prachy mi to přijde jako výborné rádio, se kterým můžeš řídit i vrtulníky, má PCM kódování, syntézu a výborný synth.přijímač.

To je sice pravda, že je MX-16s výborné rádio, ale asi každé dražší rádio než OPTIC 6 bude lepší :)
...ale pokuď nevyužiji jeho funkce, tak rozdíl peněz bych raději investoval do nového letadla :idea: Co já začátečník při občasným polétání ocením na "dražším" rádiu?
Zao

#5 Příspěvek od Zao »

skipeet píše:
discus píše:Já bych neváhal a pokud máš 8k, tak kup MX-16s. Za ty prachy mi to přijde jako výborné rádio, se kterým můžeš řídit i vrtulníky, má PCM kódování, syntézu a výborný synth.přijímač.

To je sice pravda, že je MX-16s výborné rádio, ale asi každé dražší rádio než OPTIC 6 bude lepší :)
...ale pokuď nevyužiji jeho funkce, tak rozdíl peněz bych raději investoval do nového letadla :idea: Co já začátečník při občasným polétání ocením na "dražším" rádiu?

Z meho pohledu, jestli neplanujes na nejaky ten rok se poustet do vetsich a narocnejsich projektu, tak ty funkce co ma OPTIC 6, nebo MX-12 (tu mam a muhu ji s klidnym svedomim doporucit, je stejna i cena. Jen nema klasicke stopky) jsou plne dostacujici. Tot muj nazor.
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
GrizzlyCz
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od GrizzlyCz »

Ahoj no já mám Optic 6 asi půl roku a jsem maximálně spokojen. Funkce všechny asi nikdy nevyužiju. Takže za ty prachy ber. :twisted:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Abu »

Zkus se zamyslet co chces litat v budoucnu za kategorie modelu. Nejnarocnejis na radio jsou asi vrtulniky a pak vetsi vetrone, se spoustou serv v kridle (4 popr. vic). Na vetsinu ostatnich modelu (vcetne motorovejch akrobatu) by mel stacit ten Optic nebo Mx-12.... ale zvaz to, abys po dvou letech nemusel menit (jako ja).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Vladan
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Vladan »

Zao píše:Z meho pohledu, jestli neplanujes na nejaky ten rok se poustet do vetsich a narocnejsich projektu, tak ty funkce co ma OPTIC 6, nebo MX-12 (tu mam a muhu ji s klidnym svedomim doporucit, je stejna i cena. Jen nema klasicke stopky) jsou plne dostacujici. Tot muj nazor.

Zao, mám taky MK 12. Co se týká spolehlivosti, supr. Stopky, to víme trošku chybí. Chtěl jsem se tě ale zeptat, dá se na jiném letadle než motorovém využít ten třípolohový přepínač na pátém kanále? A pokud máš větroň, využíváš na něco ten ovládač zvaný trim klapek?
Snad by se s tím dalo mírně sklopit křidélka jako klapky v termice, ale není mi to moc jasné... Není tam totiž daná jasně středová poloha, takže bys ji zpětně nemusel trefit. Nebo je to jinak?
MX 16S - 35 MHz
Uvidíme, řekl moudrý, oční chirurg ....
skipeet

#9 Příspěvek od skipeet »

Abu píše:Zkus se zamyslet co chces litat v budoucnu za kategorie modelu. Nejnarocnejis na radio jsou asi vrtulniky a pak vetsi vetrone, se spoustou serv v kridle (4 popr. vic). Na vetsinu ostatnich modelu (vcetne motorovejch akrobatu) by mel stacit ten Optic nebo Mx-12.... ale zvaz to, abys po dvou letech nemusel menit (jako ja).

Tak asi toto jsem potřeboval vědět. Myslím, že nároky na velkýho větroně, či náročnější vrtulník nemám a tak asi vyzkouším, co se bude líp držet a výběr bude mezi Optic 6, nebo mx-12. Díky za rady :wink:
Zao

#10 Příspěvek od Zao »

Vladan píše:
Zao píše:Z meho pohledu, jestli neplanujes na nejaky ten rok se poustet do vetsich a narocnejsich projektu, tak ty funkce co ma OPTIC 6, nebo MX-12 (tu mam a muhu ji s klidnym svedomim doporucit, je stejna i cena. Jen nema klasicke stopky) jsou plne dostacujici. Tot muj nazor.

Zao, mám taky MK 12. Co se týká spolehlivosti, supr. Stopky, to víme trošku chybí. Chtěl jsem se tě ale zeptat, dá se na jiném letadle než motorovém využít ten třípolohový přepínač na pátém kanále? A pokud máš větroň, využíváš na něco ten ovládač zvaný trim klapek?
Snad by se s tím dalo mírně sklopit křidélka jako klapky v termice, ale není mi to moc jasné... Není tam totiž daná jasně středová poloha, takže bys ji zpětně nemusel trefit. Nebo je to jinak?

Jestli myslis ten prepinac co v manualu je popsan jako "Prepinac Trimu (pro letadla)", tak ten vubec nepouzivam. Co se tyce vetronu, tak ty neletam. Jinak trim klapek se opravdu da pouzivat na sklapeni kridelek jako klapek. Kdyz jim zacnes trimovat, tak ti zmizej z displeje vsechny indikatory trimu a objevi se ti pouze levej a podle nej si to muzes pohlidat
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
Čop
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Čop »

Ještě jeden tip. Co FX-18? Já jsem řešil loni přesně to samý co ty. Rozhodlo to co zmínil Abu. Víc kanálů a dobře udělaný mixy na větší větroně. FX-18V2 má i perfektně (co jsem slyšel - sám je nelítám) zmáknutý program Heli. Jediný co bych jí vytknul je nemožnost softwarově přiřadit přepínače (to má MX-12 lepší) a možná slabší displej. Ale zase je jednoduchá na programování a umí i volné a křížové mixy. Můžu vřele doporučit.
Spíš lítač než stavěč...
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: Opět výběr vysílače

#12 Příspěvek od LV »

skipeet píše:Zdravím. Vím, že už rada začátečníkům s výběrem vysílače tu byla několikrát, ale vždy jsem se dozvěděl abych při výběru myslel na budoucnost. Ale mne jako začátečníkovi to nic moc neříká. Můžete mi prosím poradit?
Zvažuji nad koupí OPTIC 6, ale nevím, o jaké další "funkce" přicházím. O co konkrétně by byl "lepší" např. mx-16, fx-18 a nebo Cockpit SX? Využiji to? Jsem příležitostní-začátečník, odlétal jsem zatím jednu sezónu a to šťastně :D s Accipiter Badius i s křidélky. Do budoucna zůstanu u rekreačního polítání různých modelů, např. i s větším rozpětí. Díky za info.

FX-18V2 a máš na 5 rokov vystaráno. Má mixy, volné mixi, heli, Možnosť rozšírenia za pár korún a má stopky. Ak budeš lietať elektro, tak to je podstatná vec. Jediné čo jej chýba k dokonalosti sú letové režimy. :wink:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Abu »

:D
Fx-18 je opravdu dobra, docela vazne jsem o ni uvazoval. Ale pak prisla Mx-16, ktera zase umi neco trochu navic (a ty libovolne prirazovany prepinace jsou opravdu prakticka vec)... jenomze ja potreboval pultovku, takze jsem skoncil u Mc-19. Zatim nelituju.

A s tema vetronema si to jeste rozmysli, on takovy 2-3m rychlejsi elektrovetron je krasnej stroj se kterym si opravdu uzijes, umi to litia rychle i pomalu, akrobacii i termiku,.... :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Čop
Kontaktovat uživatele:

Re: Opět výběr vysílače

#14 Příspěvek od Čop »

FX-18V2 a máš na 5 rokov vystaráno. Má mixy, volné mixi, heli, Možnosť rozšírenia za pár korún a má stopky. Ak budeš lietať elektro, tak to je podstatná vec. Jediné čo jej chýba k dokonalosti sú letové režimy. :wink:[/quote]

To je pravda. Jen v menu Acro je možno nastvit na přepínač režim Land na přistání s velkým akrobatem (klapky, přestavení výškovky, motor...). U stopek oceňuju že je můžeš přidat k libovolnýmu kniplu a navíc nastavit v jaké poloze spínají.
Spíš lítač než stavěč...
Vladan
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Vladan »

Zao píše:Jestli myslis ten prepinac co v manualu je popsan jako "Prepinac Trimu (pro letadla)", tak ten vubec nepouzivam. Co se tyce vetronu, tak ty neletam. Jinak trim klapek se opravdu da pouzivat na sklapeni kridelek jako klapek. Kdyz jim zacnes trimovat, tak ti zmizej z displeje vsechny indikatory trimu a objevi se ti pouze levej a podle nej si to muzes pohlidat

Jo, myslím právě ten. Na co by se v praxi dal využít?
A jak rozumíš prosím tě označení dvoupolohového vypínače v pravo od antény, který má označení Spínač režimu letadel? Co se tím myslí?
Dík za trpělivost.
MX 16S - 35 MHz
Uvidíme, řekl moudrý, oční chirurg ....
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“