Překopávka auta
Překopávka auta
Dostal jsem od kamaráda starší model auta 1:10 s benzínovým motorem, motor je totálně kaput. Vzal jsem si to auto od něj z jednoho důvodu a to toho, že bych ho chtěl překopat na elektro - benziňáky mě moc nelákají. Co by jste doporučovali použít za elektromotor (ne nějaký extrém, nějaký, co se běžně používá, za solidní cenu)?
V jakém převodovém poměru bývá u takovýchto modelů v elektru řešená převodovka?
Zní to možná hloupě, že chci toto auto předělávat, ale má supr podvozek, 70% dílů v hliníku, olejové tlumiče, apod. Je to sice jenom 2WD, ale na vyblbnutí to stačí.
Zní to možná hloupě, že chci toto auto předělávat, ale má supr podvozek, 70% dílů v hliníku, olejové tlumiče, apod. Je to sice jenom 2WD, ale na vyblbnutí to stačí.
me auta nikdy nebavily a sem presvedcenej ze elektro vladne svetu, ale auto na spalovak je uplne o necem jinym a taky sem mel strach z toho srani s tim a tak, ale mam MTA 4 1/8 MT a je to v pohode a ten pocit z jizdy ti neda zadny elektro. a ta prestavba asi nebude uplne jednoducha.
ja bych bud koupil novej motor (treba Nosram za necely 3000) nebo koupil jiny auto na elektro. myslim ze se prestavba nevyplati, ale je to pouze muj nazor - nicim nepodlozenej.
jinak zkus www.rcauta.net, tam ti mozna poradej, ale porid si pevny nervy, pravidla fora, adminove a vetsina useru je nekde jinde a ja to treba vubec nevydejchal - nastesti RCmania a i Mojehobby jsou oazy klidu, demokracie a prijemnych lidi....
ja bych bud koupil novej motor (treba Nosram za necely 3000) nebo koupil jiny auto na elektro. myslim ze se prestavba nevyplati, ale je to pouze muj nazor - nicim nepodlozenej.
jinak zkus www.rcauta.net, tam ti mozna poradej, ale porid si pevny nervy, pravidla fora, adminove a vetsina useru je nekde jinde a ja to treba vubec nevydejchal - nastesti RCmania a i Mojehobby jsou oazy klidu, demokracie a prijemnych lidi....
Re: Překopávka auta
Arny_CZ píše:Dostal jsem od kamaráda starší model auta 1:10 s benzínovým motorem. Co by jste doporučovali použít za elektromotor (ne nějaký extrém, nějaký, co se běžně používá, za solidní cenu)?
To bude dost těžké na váhu. Pro 10 (2WD) jsme jezdili na motory od 19 závitů až po 11 závitů
Doporučuji nějakou MIG 600/7,2 V, převod tak asi 1:6,6 až 1:7,5 a aku šestičlánek NiMH GP 3700 nebo lepší. Regl aspoň 50A, ať to furt nevypíná.
Pohrej si s tím, ale počítej, že hodně času na autech zabere údržba. Jednak neustálé čístění od prachu a špíny a pak výměna opotřebených dílů.
Naposledy upravil(a) dusi dne čtv 22.03.2007 15:06, celkem upraveno 1 x.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
DepronTeam
wroum píše:me auta nikdy nebavily a sem presvedcenej ze elektro vladne svetu, ale auto na spalovak je uplne o necem jinym a taky sem mel strach z toho srani s tim a tak
Asi si neřídil elektru, která akcelerovala za necelé tři vteřiny a pak to valila stovkou do parabolické zatáčky
Nesmrdí to (pokud nespáliš motor
Proto to už nejezdím.
Více viz můj seriál "Moje modelárske začiatky" na webu.
Ďusi
DepronTeam
DepronTeam
Arny_CZ píše:Stejně jsem ještě o tom trošku přemýšlel, jestli to má vůbec smysl. Když si spočítám cenu motoru, regulátoru, RC soupravy, AKU + ta práce s tím, to už je asi lepší si nějaký model koupit.
To abych ti prodal svoji placku LRP Linx, mám k tomu i nějaké díly.
Když tak SZ
Ďusi
DepronTeam
DepronTeam
dusi píše:wroum píše:me auta nikdy nebavily a sem presvedcenej ze elektro vladne svetu, ale auto na spalovak je uplne o necem jinym a taky sem mel strach z toho srani s tim a tak
Asi si neřídil elektru, která akcelerovala za necelé tři vteřiny a pak to valila stovkou do parabolické zatáčky![]()
Nesmrdí to (pokud nespáliš motor), ale od relaxu to má daleko
![]()
![]()
![]()
Proto to už nejezdím.
Více viz můj seriál "Moje modelárske začiatky" na webu.
ridil sem ostrou desetinu 4x4 s tuningem a motorem s 17 zavitama. akcelerace slusna a zabava s tim taky je, ale spalovak je proste spalovak. po svezeni s tim elektro se mi to moc libilo a uvazoval sem o koupi, ale po svezeni se se spalovakem sem ho sel rovnou objednat. ten pocit je o necem jinym a je to pro me vic auto nez elektro - to je pro me hracka i kdyby to jezdilo 3x rychlejc. auto musi rvat smrdet
dusi píše:Pohrej si s tím, ale počítej, že hodně času na autech zabere údržba. Jednak neustálé čístění od prachu a špíny a pak výměna opotřebených dílů.
ano, tohle je bohuzel kruta pravda...zlaty letadlo
wroum píše:dusi píše:Pohrej si s tím, ale počítej, že hodně času na autech zabere údržba. Jednak neustálé čístění od prachu a špíny a pak výměna opotřebených dílů.
ano, tohle je bohuzel kruta pravda...zlaty letadlo
Zlatý elektrický letadlo.
Protože když kolega minulý víkend proháněl Excel 2000 na ASP 6,5, tak bylo smradu a špíny nejen na letadle, ale i na kalhotách a dokonce i na alu disku jeho auta
Tak ho radši prodává
Ďusi
DepronTeam
DepronTeam
wroum píše:ridil sem ostrou desetinu 4x4 s tuningem a motorem s 17 zavitama. akcelerace slusna a zabava s tim taky je, ale spalovak je proste spalovak. silnicni me neberou ani malo.
17 možná v 4x4, ale v poctivým autě je to dětem na hraní
Mne zase neberou tereny ani DTM, zato čistý silniční Pro 10, světlost tak 4 mm, motor 12x3 nebo 14x3 závitů a omezovač někde zu 60A
Kdepak DTM, to zajezdí každej, ale s Pro 10 se to fakt muselo umět. Žádný slipper, žádný "bumper" vepředu, čistá technika umět tomu rozumět.
Jenže to už začalo jezdit tak rychle, že kdo netrénoval každý týden, tak byl bez šance a pořád něco rozbil...
Moje první auto, VAZ 2101 podle Kuneše jezdilo na ploché baterie 4,5 V rychlostí 8 km/h
Na webu mám i fotku
Ďusi
DepronTeam
DepronTeam