Opět výběr vysílače

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
skipeet

#16 Příspěvek od skipeet »

Abu píše::D
Fx-18 je opravdu dobra, docela vazne jsem o ni uvazoval. Ale pak prisla Mx-16, ktera zase umi neco trochu navic (a ty libovolne prirazovany prepinace jsou opravdu prakticka vec)... jenomze ja potreboval pultovku, takze jsem skoncil u Mc-19. Zatim nelituju.

A s tema vetronema si to jeste rozmysli, on takovy 2-3m rychlejsi elektrovetron je krasnej stroj se kterym si opravdu uzijes, umi to litia rychle i pomalu, akrobacii i termiku,.... :wink:

Tak jsem myslel, že je vybráno a já půjdu zítra zřejmě pro OPTIC6, ale jsem zpátky ve výběru díky vašim příspěvkům :) :lol: To je dobře, alespoň líp vyberu :)
Mužete mi tedy prosím ještě říct, jaký je zásadní rozdíly (nebo omezení) mezi OPTIC6 a Fx-18 v základu (bez řozšíření)? Ceny jsou myslím podobné (bez příjmačů), ne? A případně ještě co k tomu za servo, ať to už můžu jít koupit :D
Čop
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Čop »

Podle ohlasů tady je FX-18 spolehlivější. Optic je takovej hračkovitej. Jediná vlastní zkušenost s Opticem je situace, kdy kluk zjistil že řídí letadlo tím jak mačká vysílačku a různě jí kroutí. Jinak nereagovala... :D FX nemá v základu žádný přepínače, ale dodělat je představuje pár korun a chvilku práce i pro total lefthandera jako jsem já. Víc kanálů a líp udělaný mixy (řada předprogramovaných), to je asi to hlavní. Pak ty dobrý stopky, paměť na 12 modelů, expo, dvojí výchylky, perfektně padne do ruky... Já jí mám cca půl roku a všechno najednou lítá klidněji, bezpečněji, pohodověji... :D
Spíš lítač než stavěč...
Martin S

#18 Příspěvek od Martin S »

Já jsem se také rozhodoval, prvně jsem chtěl koupit Optic, potom Cockpit MM a nakonec budu objednávat FX-18. Z všech stran jsem slyšel, že FX-18 je daleko lepší než Optic. Teď ji budu objednávat z Hangar1 za 3900Kč, což je velmi slušná cena a v budoucnu ji rozšířím třeba až na 8 kanálů.
LV
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od LV »

skipeet píše:Tak jsem myslel, že je vybráno a já půjdu zítra zřejmě pro OPTIC6, ale jsem zpátky ve výběru díky vašim příspěvkům :) :lol: To je dobře, alespoň líp vyberu :)
Mužete mi tedy prosím ještě říct, jaký je zásadní rozdíly (nebo omezení) mezi OPTIC6 a Fx-18 v základu (bez řozšíření)? Ceny jsou myslím podobné (bez příjmačů), ne? A případně ještě co k tomu za servo, ať to už můžu jít koupit :D

Servá sa vyberajú podľa typu modelu.
A Dobrá rada Hitec má dobré servá, rádiá neeemusím. Možno lepšie vyzerajú ako Fx-18, ale v porovnatelnej cene určite lepší Hitec ani nič iné nenájdeš.
Pozri sem http://www.ladas.xf.cz/vysilace.htm
JurajT

Re: Opět výběr vysílače

#20 Příspěvek od JurajT »

Čop píše:
FX-18V2 a máš na 5 rokov vystaráno. Má mixy, volné mixi, heli, Možnosť rozšírenia za pár korún a má stopky. Ak budeš lietať elektro, tak to je podstatná vec. Jediné čo jej chýba k dokonalosti sú letové režimy. :wink:

To je pravda. Jen v menu Acro je možno nastvit na přepínač režim Land na přistání s velkým akrobatem (klapky, přestavení výškovky, motor...). U stopek oceňuju že je můžeš přidat k libovolnýmu kniplu a navíc nastavit v jaké poloze spínají.

Toto vies dosiahnut aj pomocou TRIM1 a TRIM2 a prepinas sa medzi nimi mixovym prepinacom. Je to akasi pseudonahrada letovych rezimov, dokazes si aspon nastavit klapky na rychlost resp. na pomale kruzenie v termike u vetronov.
skipeet

#21 Příspěvek od skipeet »

LV píše:Servá sa vyberajú podľa typu modelu.
A Dobrá rada Hitec má dobré servá, rádiá neeemusím. Možno lepšie vyzerajú ako Fx-18, ale v porovnatelnej cene určite lepší Hitec ani nič iné nenájdeš.

Pozri sem http://www.ladas.xf.cz/vysilace.htm[/quote]
Pardóóón, jsem začátečník, tak omluvte :oops: ale kupodivu jsem myslel na něco jiného a tak jsem na místo příjmače napsal serv. Jaký příjmač by jste doporučily k FX-18?
skipeet

#22 Příspěvek od skipeet »

...a ještě mě vrtá hlavou, budu-li za nějakou dobu řešit přepínače, a kuchat se v FX-18, možná tím ztrácet záruku, tak jestli neni lepší si už teď přidat a koupit MX-16s? Jsou srovnatelné?
JurajT

#23 Příspěvek od JurajT »

... Jaký příjmač by jste doporučily k FX-18?

Schultze Alpha 8.35. Trochu vyssia cena, ale mas istotu, ze na rusenie nespadnes. Po jednom lete, kedy som zaregistroval 3 kopance mi schultzik hlasil viac ako 64 ruseni... Podobne kolega, podla neho sa s nim da lietat aj tam, kde maju problemy aj PCM prijimace
Čop
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Čop »

MX-16 je určitě lepší. Umí víc, ale za podstatně vyšší cenu. Co se týká přepínačů, nikdo mi zatím neřekl závazně jak je to se zárukou. Nikdo z prodejců to neví. Přijímače používám REX4, nebo Hitec HFS06 MT na 40MHz. Za rok a půl jsem neměl jediný problém s rušením.
Spíš lítač než stavěč...
JurajT

#25 Příspěvek od JurajT »

Čop píše:MX-16 je určitě lepší. Umí víc, ale za podstatně vyšší cenu. Co se týká přepínačů, nikdo mi zatím neřekl závazně jak je to se zárukou. Nikdo z prodejců to neví. Přijímače používám REX4, nebo Hitec HFS06 MT na 40MHz. Za rok a půl jsem neměl jediný problém s rušením.

So zarukou to je jednoduche. Prepinace si mozes doinstalovat ake chces, ale ked posles vysielac do autorizovaneho servisu, na tvoje naklady ich vymenia za originalne
Čop
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Čop »

To jsi zažil na vlastní kůži? Jestli ano, tak jim to pošli zpátky a nech to předělat do původního stavu. Dodavatel nemá právo zasahovat do výrobku který je tvým majetkem. Může tě na to upozornit, popřípadě se dohadovat o platnosti záruky. Nezaplatil bych jim nic...
Spíš lítač než stavěč...
JurajT

#27 Příspěvek od JurajT »

Čop píše:To jsi zažil na vlastní kůži? Jestli ano, tak jim to pošli zpátky a nech to předělat do původního stavu. Dodavatel nemá právo zasahovat do výrobku který je tvým majetkem. Může tě na to upozornit, popřípadě se dohadovat o platnosti záruky. Nezaplatil bych jim nic...

V manualy sa doslovne pise, ze na uplatnenie zaruky musia byt pouzivane iba originalne diely. To co som pisal, teda vymena neoriginalnych dielov za originalne, je jpp - jedna pani povedala, resp. niekto to popisoval z vlastnej skusenosti.
skipeet

#28 Příspěvek od skipeet »

Děkuji všem za pomoc, ale kvůli mé nerozhodnosti mezi levnějšími vysílači jsem se rozhodl raději pro typ MX-16s a budu mít vystaráno doufám na dloooouho :D Díííky. :wink:
skipeet

#29 Příspěvek od skipeet »

... a zítra jdu pro něj :lol: . Neznáte nějakou levnou prodejnu v PRAZE?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Abu »

http://www.rcservis.cz/
http://www.hangar1.cz/katalog.php?kat=9
http://www.modelar-vanouch.cz/index.php?od=137&kat=2

Ale radej si tam zavolej, aby ho meli. A taky zalezi jestli chces celej set i s Rx nebo jen holej Tx.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“