Lipol
- Sakil
- Kontaktovat uživatele:
Lipol
Ahojky. Chtěl bych se zeptat, jak dlouho vydrží LIPOLky nabité. Jestli je tedy jedno, když nabíjím těsně před odjezdem na letiště, nebo dva tři dny před létáním. Mám model ZOOM ZOOM s MEGOU 400/7/16 a LIPOL KOKAM 1200 3s. Mám zatím jeden start. Létá to nějak divně oproti mým návykům z dvoumetrového GILESE s 40ZDZ. Tak nějak pomalu a v zatáčkách to strašně padá! Giles letěl oproti tomu sám. Nechci model nijak kritizovat po jednom letu. Musím pochválit skvěle řešenou stavebnici!!!!Vše je pečlivě promyšleno a člověk se nemusí zdržovat nějákým přemýšlením o tom, zda servo takhle, nebo takhle. Nonic, letu zdar
-
Barny
- Sakil
- Kontaktovat uživatele:
Díky za odpověď. Moc mě potěšilo, že je jedno, kdy je nabiju. S tím padáním bude asi chyba na mé straně. Mám zřejmě moc vepředu těžiště. Radši jsem jej dal trošku dopředějc oproti návodu, to víš, co kdyby... Musím ho zkusit posunout. Chci jít lítat, jenže moc fouká
a na halu je pro mě moc brzo. Chce to ještě trochu cviku, navíc samotnýho by mě to tam nebavilo a tady v okolí jsou samí obři. Nevíš prosím Tě, jaký je váhový rozdíl LI-POL 700 X LI-POL 1200
V tříčlánku. Nikde to nemůžu najít. Někde jsem slyšel, že 700 váží skoro polovinu než 1200. Kdyby jo, dostal bych se v pohodě na váhu udanou výrobcem a bylo by to asi jiný kafe. Teď jsem asi 20g nad. Taky mám moc velkej príjimač (starej REX7). Budu muset koupit novej, protože občas celkem cukne. Možná je to ale motorem podle toho co jsem četl tady na mánii
Re: Lipol
Sakil píše:Ahojky. Chtěl bych se zeptat, jak dlouho vydrží LIPOLky nabité. Jestli je tedy jedno, když nabíjím těsně před odjezdem na letiště, nebo dva tři dny před létáním. Mám model ZOOM ZOOM s MEGOU 400/7/16 a LIPOL KOKAM 1200 3s. Mám zatím jeden start. Létá to nějak divně oproti mým návykům z dvoumetrového GILESE s 40ZDZ. Tak nějak pomalu a v zatáčkách to strašně padá! Giles letěl oproti tomu sám. Nechci model nijak kritizovat po jednom letu. Musím pochválit skvěle řešenou stavebnici!!!!Vše je pečlivě promyšleno a člověk se nemusí zdržovat nějákým přemýšlením o tom, zda servo takhle, nebo takhle. Nonic, letu zdar
Ahoj,
jakou máš vrtuli? Nám ta Mega přišla nakonec poměrně slabá, já měl nejradši Axi 2212/26 a 9x4,7 nebo 10x4,7. Velmi dobrá taky modrá oběžka MP Jet s 11x4,7 APC. Nebo ta 60g Mega, oběžka, bude dobrá. Na ven nemusíš ty gramy nijak honit... doporučuji 1200 mAh sadu.
Jinak těžiště se dá oproti návodu posunout naopak dost dozadu, největší sranda začíná když to lítá "samo", tzn. nemusíš tahat (normálně) ani tlačit (na zádech). Dá se to uřídit s těžištěm ještě dál, ale to už nemám rád - když ti letadlo s puštěným kniplem stoupá
- Sakil
- Kontaktovat uživatele:
No, to je celkem dost, 8g*3články. To je 24g
, a to by za to možná stálo. S 700 by měl vydržet papírově cca 15-20min letu. Kdybych měl 1x700 a 1x1200, tak to je skoro hodina letu a to by bylo super. Budu o tom uvažovat. Co se toho visení týče, tak dnes jsem byl lítat a visel jsem akorát občas proti větru na půl plynu
,normální visení jsem taky zkoušel. Sice byl velkej vítr, ale občas to jako visení vypadalo a po přidání plynu vystartoval kolmo vzhůru, takže výkon tam asi přebejvá. Doufám, že si večer ještě skočím za bezvětří. Čauky PS: už v zatáčkách nepadá, vzpoměl jsem si, jak řídit směrovku v zatáčce 
- Sakil
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Losno.
Vrtuli mám GWS 10*4,7 a ani mi nepřipadá, že by to bylo slabý. Já jsem tam tuhle MEGU koupil potom, co jsem mluvil p. Hackerem. Je to moje první eletrika a tak jsem nechtěl experimentovat a jít na vlastní pěst. Příště to třeba zkusím. Neměl jsi náhodou MEGU 400/7/12? Ta je slabší, má menší počet cívek nebo závitů co jsem slyšel. Když chvíli zavisím(díl to neumím, přeci jsem dva roky nelítal
) a potom přidám plyn, tak začne stoupat celkem svižně. A přitom mi váží o moc víc než by měl. Doporučených je 320g a já mám cca 350(možná ještě víc). Oni tam mají 700mAh a lehkej příjmač, já mám starej 18g rex7. Jasný, že jsem posunul baterky dozadu. Zlepšilo se to a směrovkou mu ani už nemusím pomáhat. No nic, baterky jsou nabitý, ještě přestane foukat vítr a jdu na to. Čau
PS: nevíte, proč mi nejdou posílat tyhle příspěvky??? Někdy jdou napoprvé, a někdy je musím posílat X krát a stejně mi to nypíše invalid_session
Nšení nějaký čas mezi dvěma posláními
Vrtuli mám GWS 10*4,7 a ani mi nepřipadá, že by to bylo slabý. Já jsem tam tuhle MEGU koupil potom, co jsem mluvil p. Hackerem. Je to moje první eletrika a tak jsem nechtěl experimentovat a jít na vlastní pěst. Příště to třeba zkusím. Neměl jsi náhodou MEGU 400/7/12? Ta je slabší, má menší počet cívek nebo závitů co jsem slyšel. Když chvíli zavisím(díl to neumím, přeci jsem dva roky nelítal
PS: nevíte, proč mi nejdou posílat tyhle příspěvky??? Někdy jdou napoprvé, a někdy je musím posílat X krát a stejně mi to nypíše invalid_session
- Sakil
- Kontaktovat uživatele:
[color=red][u][i][b]Varování[/b][/i][/u][/color]
Lidi, vyvarujte se toho, abyste dali LI-POLku do kapsy, kde máte klíče nebo něco kovového!
!!!Po chvíli začne pálit až žhavit...!!!!! Před chvílí se mi to stalo a doufám, že se baterce nic nestalo. Díru v bundě oželím, ale zničenou baterku... NICD a NIMH normálně nosím po kapsách, ale tam jsou kontakty schovaný, u LI-POLky ne...
-
Barny
-
Barny
- Sakil
- Kontaktovat uživatele:
Jsou zřejmě v pohodě
, dal jsem je potom nabít a proud vyskočil na 0,5A a pomalu klesal. Nafouklý rozhodně nejsou, a ještě včera jsem s nima dal 30min let. Občas jsem je zkontroloval, jestli nejsou teplé, nebyly tak jsem toho později nechal. Ale každopádně jsem se u toho pořádně zapotil!!!!!!Celkem se divím, že se mi o tom nezdálo
. Po kapsách už je nevozím. Už na ně mám provizorní krabičku. Napětí článků je s rozdíly několika setin voltu, takže to je dobrý. Pro jistotu asi nabiju každej článek zvlášť. Co kdyby... Čauvec
-
Barny