EPP, EP a PP

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Saludo
Kontaktovat uživatele:

EPP, EP a PP

#1 Příspěvek od Saludo »

Ahoj,

jaký je rozdíl mezi EPP, extrudovaným polystyrenem a pěnovým polystyrenem?
Měl jsem za to, že to jsou (téměř) shodné materiály, ale narazil jsem na plán, kde jsou použity všechny 3, tak tam asi nějaký rozdíl bude.
A kde se jednotlivé materiály dají koupit?

Díky
zelda

#2 Příspěvek od zelda »

EPP(extrudovany polypropylen)-vypada skoro jako penovy polystyren, akorat je pruzne a pevnejsi...
Pěnový polystyren-ten urcite znas, obycejny kulickovy polystyren
Extrudovany polystyren-myslim ze je to neco jako depron, poptron, thermoplan...proste tenke(3-6mm) desky s haldkyma stranama, pevne ale krehke, pouziva se nejcasteji na halolety..
Saludo
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Saludo »

Pěnový polystyren jsem viděl v OBI či stavebninách, ale kde koupit EPP?

A ten extrudovaný má tedy stejnou strukturu jako pěnový, jen je ve formě tenkých desek? A všechny jdou lepit Purexem apod?
zelda

#4 Příspěvek od zelda »

extrudovany vubec kulicky nema, podivej se na fotky halaku, ty jsou z toho stavene..EPP koupis bud v model. prodejnach nebo od vyrobcu(Cemech, Freeair a spol.)
Abu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Abu »

Extrudovany sezenes nejen v tenkych ale i v tlustych deskach co se pouzivaj na zatepleni baraku, je mnohem kompaktnejsi, pevnejsi ale i tezsi a drazsi nez klasicky penovy polystyren.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Saludo
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Saludo »

Díky všem za odpovědi.
Teď jsem se zastavil v OBI a měli tam pěnový i extrudovaný, ale pouze od 10mm více a já potřebuju 5. Prý menší nevedou. Jinak všechny desky byly pěkně křivý a zkroucený, to je normální?
Jo, jak je to s lepením, jde na všechno použít Purex?
Kubik777

#7 Příspěvek od Kubik777 »

Purex urcite ale pozor na ruzny jiny lepidla jako treba vterinak, chemopren a jim podobny to by veskere veci tvorene styrenem. Cili PS, EPS rozezralo. Na EPP jde pouzit vsechno

Jo a mimochodem. Je to takovy divny existuje normalni polystyren potom EPS cili extrudovany polystyren a ten prakticky neni rozdilny od normalniho a pouzivaj ho na zatepleni baraku vetsinou 10 nebo 5 cm desky. To o cem se tady bavime cili hladke pevne desky tvrzeneho polystyrenu tak to se vetsinou v modelarine znaci styrodur a ve stavebninach XPS :-) Je to celkem sranda se v tom vyznat
Abu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Abu »

Purexem je to ok.
Tenky (3,4,5,6mm) je potreba hledat jinde nez ve stavebninach, nekdy maji bilej "thermoplan" u tapet, nebo zelenej "izofloor" u plovoucich podlah. A pokud se zeptas "odborneho prodavace" a ten nebude vubec tusit ktera bije, tak se nediv a hledej dal....
Saludo
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Saludo »

Jo, ten zelený izofloor 3mm jsem tam taky viděl (takovej drážkovanej), ale pouze celý balení a desky byly všelijak otlačený, pomačkaný a vykousaný, tak jsem neměl odvahu to brát :)
Tomcat

#10 Příspěvek od Tomcat »

EP = klasický tácky pod mraženým kuřetem :-)))))
Dew McDream II

#11 Příspěvek od Dew McDream II »

Zdravicko, pracuji v prodejne podlahovin a Izoflooru tam mame habadej. Tloustka 1.6, 2, 3 a 6 mm

IZO-floor Plus
tl. 1.6 mm je v menších rolích 1,1 x 15 m, 1 bal. = 16,5 m2, 30 Kč/m2
tl. 2 mm se řeže přímo z rolí velkonábalu o šíři 1,1 m, to ti říznou kolik chces (celí nábal je dlouhy 200 m), 18 Kš/m2
tl. 3 mm je v deskách 1,2 x 0,5 m, 1 bal. = 6 m2, 34,5 Kč/m2
tl. 6 mm je v deskách 1,2 x 0,5 m, 1 bal. = 6 m2, 46 Kč/m2

Ceny jsou bez DPH :D
Dew McDream II

#12 Příspěvek od Dew McDream II »

Nevím kde si na ten Izofloor koukal, ale urcite meli i pekny, neotlaceny a jeste zabaleny v papírovích krabicích ve skladu ...
Saludo
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Saludo »

Koukal jsem na něj v OBI na Roztylech, v prázdném regálu jediný balík v žalostném stavu.
Ale odpoledne jsem zaskočil na Pankrác do Bauhausu a tam měli krásnej, rovnej a čistej Extrupor tl. 2, 3 s 6mm, což sice není požadovaných 5, ale aspoň něco.
A měli tam i ten Izofloor, dokonce přímo tl.5, perfektně čistý, ale to už jsem měl v ruce ten Extrupor :)

Ještě k lepení: Purex lepí dobře, ale hůř vypadá. Existuje něco podobného, ale buď bílý nebo čirý?
Kubik777

#14 Příspěvek od Kubik777 »

O necem jinym podobnym purexu nevim. Jedine vterinak na polystyren. Ale ten zas nepeni. Ale pokud budes delat nejakou povrchovku tak purex prebrousit. pripadne nak vykitovat a prestriknout tak to vypada taky dobre
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Ještě jsem viděl jakýsi styrolep, myslím že to bylo u pelikána. Jinak teď dělám Butter CUP z toho izoflooru zelenýho a stačí ten spoj přelepit páskou a purex tam zůstane a kdybych to nečím nanstříkal, takl to ani nebude vidět.
Naposledy upravil(a) Billy Bob Bean dne stř 04.04.2007 15:53, celkem upraveno 1 x.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“