EPP, EP a PP
EPP, EP a PP
Ahoj,
jaký je rozdíl mezi EPP, extrudovaným polystyrenem a pěnovým polystyrenem?
Měl jsem za to, že to jsou (téměř) shodné materiály, ale narazil jsem na plán, kde jsou použity všechny 3, tak tam asi nějaký rozdíl bude.
A kde se jednotlivé materiály dají koupit?
Díky
jaký je rozdíl mezi EPP, extrudovaným polystyrenem a pěnovým polystyrenem?
Měl jsem za to, že to jsou (téměř) shodné materiály, ale narazil jsem na plán, kde jsou použity všechny 3, tak tam asi nějaký rozdíl bude.
A kde se jednotlivé materiály dají koupit?
Díky
EPP(extrudovany polypropylen)-vypada skoro jako penovy polystyren, akorat je pruzne a pevnejsi...
Pěnový polystyren-ten urcite znas, obycejny kulickovy polystyren
Extrudovany polystyren-myslim ze je to neco jako depron, poptron, thermoplan...proste tenke(3-6mm) desky s haldkyma stranama, pevne ale krehke, pouziva se nejcasteji na halolety..
Pěnový polystyren-ten urcite znas, obycejny kulickovy polystyren
Extrudovany polystyren-myslim ze je to neco jako depron, poptron, thermoplan...proste tenke(3-6mm) desky s haldkyma stranama, pevne ale krehke, pouziva se nejcasteji na halolety..
Purex urcite ale pozor na ruzny jiny lepidla jako treba vterinak, chemopren a jim podobny to by veskere veci tvorene styrenem. Cili PS, EPS rozezralo. Na EPP jde pouzit vsechno
Jo a mimochodem. Je to takovy divny existuje normalni polystyren potom EPS cili extrudovany polystyren a ten prakticky neni rozdilny od normalniho a pouzivaj ho na zatepleni baraku vetsinou 10 nebo 5 cm desky. To o cem se tady bavime cili hladke pevne desky tvrzeneho polystyrenu tak to se vetsinou v modelarine znaci styrodur a ve stavebninach XPS
Je to celkem sranda se v tom vyznat
Jo a mimochodem. Je to takovy divny existuje normalni polystyren potom EPS cili extrudovany polystyren a ten prakticky neni rozdilny od normalniho a pouzivaj ho na zatepleni baraku vetsinou 10 nebo 5 cm desky. To o cem se tady bavime cili hladke pevne desky tvrzeneho polystyrenu tak to se vetsinou v modelarine znaci styrodur a ve stavebninach XPS
- Dew McDream II
Zdravicko, pracuji v prodejne podlahovin a Izoflooru tam mame habadej. Tloustka 1.6, 2, 3 a 6 mm
IZO-floor Plus
tl. 1.6 mm je v menších rolích 1,1 x 15 m, 1 bal. = 16,5 m2, 30 Kč/m2
tl. 2 mm se řeže přímo z rolí velkonábalu o šíři 1,1 m, to ti říznou kolik chces (celí nábal je dlouhy 200 m), 18 Kš/m2
tl. 3 mm je v deskách 1,2 x 0,5 m, 1 bal. = 6 m2, 34,5 Kč/m2
tl. 6 mm je v deskách 1,2 x 0,5 m, 1 bal. = 6 m2, 46 Kč/m2
Ceny jsou bez DPH
IZO-floor Plus
tl. 1.6 mm je v menších rolích 1,1 x 15 m, 1 bal. = 16,5 m2, 30 Kč/m2
tl. 2 mm se řeže přímo z rolí velkonábalu o šíři 1,1 m, to ti říznou kolik chces (celí nábal je dlouhy 200 m), 18 Kš/m2
tl. 3 mm je v deskách 1,2 x 0,5 m, 1 bal. = 6 m2, 34,5 Kč/m2
tl. 6 mm je v deskách 1,2 x 0,5 m, 1 bal. = 6 m2, 46 Kč/m2
Ceny jsou bez DPH
- Dew McDream II
Koukal jsem na něj v OBI na Roztylech, v prázdném regálu jediný balík v žalostném stavu.
Ale odpoledne jsem zaskočil na Pankrác do Bauhausu a tam měli krásnej, rovnej a čistej Extrupor tl. 2, 3 s 6mm, což sice není požadovaných 5, ale aspoň něco.
A měli tam i ten Izofloor, dokonce přímo tl.5, perfektně čistý, ale to už jsem měl v ruce ten Extrupor
Ještě k lepení: Purex lepí dobře, ale hůř vypadá. Existuje něco podobného, ale buď bílý nebo čirý?
Ale odpoledne jsem zaskočil na Pankrác do Bauhausu a tam měli krásnej, rovnej a čistej Extrupor tl. 2, 3 s 6mm, což sice není požadovaných 5, ale aspoň něco.
A měli tam i ten Izofloor, dokonce přímo tl.5, perfektně čistý, ale to už jsem měl v ruce ten Extrupor
Ještě k lepení: Purex lepí dobře, ale hůř vypadá. Existuje něco podobného, ale buď bílý nebo čirý?
- Billy Bob Bean
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jsem viděl jakýsi styrolep, myslím že to bylo u pelikána. Jinak teď dělám Butter CUP z toho izoflooru zelenýho a stačí ten spoj přelepit páskou a purex tam zůstane a kdybych to nečím nanstříkal, takl to ani nebude vidět.
Naposledy upravil(a) Billy Bob Bean dne stř 04.04.2007 15:53, celkem upraveno 1 x.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Toro 900 Brtutale