Chci Hydroplán, ale jsem naprosty začátečník ...
- Dew McDream II
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Treba se rad koupe ve studeny vode
No z vlastni zkusenosti z litani s Canadairem musim rict, ze napoprve jsem mel pekne stazino (a to uz jsem predtim lital 2 roky "na suchu"), nadruhoustranu ta voda precejn vic odpusti pri pristani a letajicic clun (na rozdil od era s plovaky) vetsinou udela jen par zabek a nakonec se nejak srovna. Chce to ale velice dobre utesnit, jak natece voda do elektroniky, tak je zle!
Ale stejne bych radej zacal na suchu.
No z vlastni zkusenosti z litani s Canadairem musim rict, ze napoprve jsem mel pekne stazino (a to uz jsem predtim lital 2 roky "na suchu"), nadruhoustranu ta voda precejn vic odpusti pri pristani a letajicic clun (na rozdil od era s plovaky) vetsinou udela jen par zabek a nakonec se nejak srovna. Chce to ale velice dobre utesnit, jak natece voda do elektroniky, tak je zle!
Ale stejne bych radej zacal na suchu.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- seafire19
- Kontaktovat uživatele:
...jak chceš viď... zkus si to nad vodou, třeba ti to půjde, ale vem si rukávky, kdyby náhodou

Yak 54 (35 - 60 ccm) (dodělává se)
Blast 3D (freeair)
Wayfarrer (moje, 6,5 ccm)
Sioux (el. větroň, Valentamodel)
Algol (el. akrobat)
Ultimate (stavím)
www.modelhb.com
Blast 3D (freeair)
Wayfarrer (moje, 6,5 ccm)
Sioux (el. větroň, Valentamodel)
Algol (el. akrobat)
Ultimate (stavím)
www.modelhb.com
Dew McDream II píše:Aha ted koukam ze hlasitost je dost rusiva pro ostatni ze. Chci model k vode kdyz se budu opalovat ... ten Nemo pro zacatek taky neni hroznej ... Ale nejvic se mi libi Aventura 2
Ahoj, Aventuru ti schvaluju až budeš mít něco nalítáno. Je velice pěkná, perfektně lítá. Spalovací motory do ní nejdou - neni důvod. Já v ní mám 2x MIG 400 12V. Tyto motory si s ní jen hrajou. Rozhodně bych jí nedoporučil začátečníkovi. Mám i křidélka s nimiž je Aventura velice obratná a svižná - 1 vteřina na vodě je dlouhá doba. Dokonalá práce s výškovkou je samozřejmost, jinak jí zapíchneš do vody. Sklo kabiny mám zatim přichycenou na čtyřech místech izolepou, takže těsnění žádný. Voda za jízdy stříká úplně všude, až do poloviny kabiny se převalují vlnky a v trupu je naprostý sucho. Trup má v místě skla takovou hranu, přes kterou se nic nedostane, když to ovšem neutopíš celý. Vnitřní elektroniku, nemám jakkoliv utěsněnou. Všechno je ovšem ve výšce, jedině serva a baterie jsou na dně.
Při lítání s Aventurou zažívám fantastickou zábavu. Voda má něco do sebe a ty se nenech od hydroplánu odradit.
- airkid
- Kontaktovat uživatele:
s minimagem mam vlastni zkusenosti a je to vyborny ero i pro uplny zacatecniky!
ja jsem na nem taky zacinala a super! Zacala jsem stavet Depron Puddle Twina a myslim, ze i tento je dobry pro zacatecniky..
viz odkaz http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=677376
leta pomalu a je to poslusny ero
Goblin 630,Vibe 90SG,X50 Titan,Raptor 50(30),Fusion 50,Velocity 50,T-Rex 500N,250
Goblin 630,Vibe 90SG,X50 Titan,Raptor 50(30),Fusion 50,Velocity 50,T-Rex 500N,250
airkid píše:s minimagem mam vlastni zkusenosti a je to vyborny ero i pro uplny zacatecniky!ja jsem na nem taky zacinala a super! Zacala jsem stavet Depron Puddle Twina a myslim, ze i tento je dobry pro zacatecniky..
Ahoj děvče, Pudle Twin vypadá začátečnicky velice přívětivě a přeji ti abys s ním zažila hodně příjemných chvil. Bohužel je z materiálu, který nelahodí mému oku - já musím mít laminátový trup a dřevěná křídla, nebo celé letadlo dřevěné. Než dokončíš stavbu, dám ti několik cených rad, jak si počínat na vodě. Určitě ti nebude vážit 1090g jako Aventura Twin, ale chovat se to bude podobně.
Představ si, že jsem dneska utopil Aventuru. Stalo se mi to při jízdě v kluzu...letět jsem už nechtěl. Neptej se mě, jak se to stalo. Jedu jedu, najednou výška 0,5m a bum po křídle do vody. Pocit je to hrozný. Nic by se nestalo, kdyby mi nenatekla po střechu voda a nekoukaly z vody jen křídla a ocas. Voda se tam dostala kabinou, protože mi upadlo sklo (kryt kabiny) a to jsem ho zrovna dneska připevnil skelnou lepící páskou, která drží jak čert! Asi jsem o něco zychytil, nemohl upadnout jen tak. Teď už je všechno suchý, vyfénovaný, rozložený po stole a po zemi. Škody žádné, jen mě mrzí, že jsem si při výstupu z tekoucích vod Vltavy šlápnul na plováček a odjezd na prázdniny je za týden...Kde tak rychle seženu výlisek plováku, je mi záhadou. Regulátor vypadá dobře a přijímač taky. Zítra si seženu nový přijímač s regulátorem - mělo by to zpravit 1800kč a z utopenými věcmi se budu zabývat později.
Považuji to za svojí chybu, vítr, nebo rybáře, kterému jsem se předtím chytil na prut uprostřed řeky. Nevim jak mohl být vlasec na hladině v polovině řeky, když chytal na težko, ale každopádně si Aventuru přitáh ke břehu jako úlovek (divil jsem se proč jede, při plném plynu dozadu
To jsem se zase rozkecal...jdu dát Aventuře dobrou noc a jdu spát.
Měj se
- airkid
- Kontaktovat uživatele:
jj to je hezky.. utopit se da cokoli, at uz ze dreva tak z depronu.. je jenom otazka kazdeho, jaky material zvoli, ja jelikoz jsem zacatecnik, mam u sebe porad experta pres vodni eroplany a to jak na stavbu tak i na samotne letani
uz se nemuzu dockat az to dokoncim
tak se jdu do toho pustit.. jo jenom mimochodem, ja uz s Puddle Twinem letala, ale to byl Puddle Monster
, 2m rozpeti
hezky den
hezky den
jj, minimag je super, později si k němu můžeš dokoupit plováky - http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=2501
Bull píše:jestli trváš na hydroplánu, Catalina od HVP-modell je stabilní poslušný letadlo já trénuju v zimě na sněhu,krásně klouže(bohužel nemáme vodní plochy),včera jsem vzlétl i z mokré travnaté plochy fotbalového hřiště,jenom ten laminátový trup je trochu choulostivější.
Ahoj,
máš Catalinu od HVP? Až se s ní dostaneš k vodě, měl bych dotaz ohledně jízdy po vodě. S Aventurou musim jet velice pomalu, aby nešla voda přes příď. Avenura má kvůli špičatému předku tendenci nabírat vodu, že jde až do poloviny předního skla. Nejlepší je naplno přitáhnout a krátce přidat plyn. Aventura vyskočí nad hladinu a je v kluzu. Proto by mě zajímalo jak se chová tvá Catalina. Velice bych toužil vidět fotku, na které Catalina od HVP stojí na vodě a je správně vyvážená.
Jinak starty a přistání na vodě je paráda.
PanAir začal prodávat Seawinda od Great Planes. Hned bych tohohle krasavce bral, kdyby za něj nechtěli 3.500,-Kč. V Americe stojí 109 dolarů, ale poštovný je dalších 200. Chápu že firmu něco stojí dovoz, clo, DPH, možná překlad návodu a nějaká režie, ale skoro 3x tolik...
Navíc PanAir asi nezaznamenal nástup internetu a nemá webové stránky (nebo jsem je jen nenašel?), takže nikdo neví co stavebnice vlastně obsahuje. Divná obchodní politika...
Navíc PanAir asi nezaznamenal nástup internetu a nemá webové stránky (nebo jsem je jen nenašel?), takže nikdo neví co stavebnice vlastně obsahuje. Divná obchodní politika...
Spíš lítač než stavěč...
PanAir nějaké stránky měl, nebyla to ale jejich doména a nejsou funkční, bylo to myslím něco jako www.volny.cz/panair/czindex.html , trochu trapné v dnešní době.