Digitální serva již nikdy!!!
- F3K Maniac
- Kontaktovat uživatele:
Digitální serva již nikdy!!!
Dnes jsem totalně pohřbil nový celuhlíkový letadlo,spadnul jsem s nim nejdřiv v pondělí ale z cca 15m do pole takže par kapek vteřinaku a litalo se dal,ale jak k tomu došlo točil jsem stoupak byl jsam tak ve 100metrech tak 300m od sebe řidim vysouvam klapky nahoru na rychlost abych se vratil pak mirně sahnu do křidýlek letadlo toci zataku a pak to umřelo potlačilo se to vyjelo pravy kridylko na max dolu a konec,myslel jsem ze baterky tak jsem je hned zmeřil dobry zkousim prijmac dobrý na zemi vsechno chodilo,pak jsem byl litat vymenil jsem prijmac a druhej den to samy ale probralo se to tak rikam novy radio asi nejaka chybka,tak jsem ho poslal na reklamaci dneska jdu litat se starym radiem litam pohoda po cca 30minutach rikam pristanu nabiju a pujdu litat dal.nastouchnulk jsem je litam a zase stoupacek tak jsem to tak 5minut kroutil nahore a rikam dobry sednu a dam si cigarko,dal jsem brzdy nahoru trocu potlacil ero se rozjelo tak zatahnu brzdy delam zatacku a nic ero se potlacilo a stremhlav z cca50metru do vyschlyho tvrdyho pole vysledek trup na odpis prevody na jednom servu na odpis a uhlikovy kridlo popraskany balim to a doma zkoumam pri výmeně prevodu otviram i druhy servo a je mi to jasny vsude cernej prasek,tak mrknu na potak a v jednom miste chybí cca 2mm dráhy tak to davam do kupy funguje ale kdyz vysunu brzdy nahoru a dam mirnou zatacku v servu zapiskalo a najednou umrel celej prijmac nechci timto clankem nejak poskodit firmu JR ale moje zkušenost se servy DS 381 me vysla celkem draho zlatý HS 55 sice se na nich za cas udela vule ale ¨kdyz to tak vemu za za cenu toho digitalu mam 3 HS55 tak rikam Digital do hazedla uz nikdy.Martin
AAddaamm napsal:
Myslím si že když digitály tak jedině HITEC !
Ne.
No víš většina zkušených a dobrých pilotů jako je např.: Dan Hrachovec používají HITECI ... Je pravda že sám sem je nevyzkoušel ale z řečí " jedna babka povídala " slyším samé dobré.
KATANA X Lite
DIABLOTIN ( 15 ccm )
Sprint
ZooMBI
...
DIABLOTIN ( 15 ccm )
Sprint
ZooMBI
...
AAddaamm píše:AAddaamm napsal:
Myslím si že když digitály tak jedině HITEC !
Ne.
No víš většina zkušených a dobrých pilotů jako je např.: Dan Hrachovec používají HITECI ... Je pravda že sám sem je nevyzkoušel ale z řečí " jedna babka povídala " slyším samé dobré.
Tak je vyzkoušej ve vrtulníku... Tam selhávají - mají motor a potenciometr na drátech, ty se uklepávají. Podimenzované jsou i uložení os kol převodovky v krabičkách a při ráně se to vyláme a krabička je v háji. Osvědčené jsou Futaby, s Graupnery zkušenost nemám. Ale Hitec už nikdy.
Becker píše:Když pořádné servo tak Graupnerve čtvrtek mi umřelo po startu F3J modelu servo výškovky byl to Multiplex Micro speed digi
Zvlaště toto servo bych nepoužíval, protože má na svědomí několik modelů o kterých osobně vím (a možná ještě víc o kterých nevím). Ale majitelům je asi líto je vyhodit nebo použít jinde a tak je stále provozují a pak se vyjímka stává pravidlem. Známý jej měl také na výškovce u F3B a tak jej raději vyměnil za Airtonics
http://www.pmmodels.cz/inshop/scripts/set.asp?Level=165
a teď má (alespoň podle zkušeností z používání těchto serv) klidné spaní. Ono totiž u modelů těchto chybů stačí jedna fatální chyba jedné části a většinou to vede k celkové destrukci modelu