Futaba FC 18

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#46 Příspěvek od JMalik »

Teoreticky by to tam nemuselo jít (mezi možnostmi není řada FC).
Zkusil bych prodejce, pokud některý vyhlásí, že to jde a sekne se, tam mu to jenom zůstane na památku jeho hrdinského činu.
(Ještě bych počkal, jestli se neozve někdo, kdo to má konkrétně nainstalované)
janva9

#47 Příspěvek od janva9 »

No, já si právě taky nejsem jistý. FC18 už nemám pár let a moc si nepamatuju, jak ten modul vypadal. A nemá ji ani nikdo v okolí.
Ale měl by tam jít tenhle FASST http://www.hobbydirekt.de/24-GHz/Robbe- ... 27594.html a ten by měl být záměnný za ten tebou vybraný Spectrum. Takže teoreticky by to mělo být správně. Teoreticky.

Možná by pomohlo, kdys tam mohl zkusit MHz modul z Hiteca. Pokud to bude fungovat, tak je to prakticky jisté. :)
janva9

#48 Příspěvek od janva9 »

JMalik

Řada FC tam asi nebude proto, že to je Robbe a tedy Evropská záležitost a ta je nejspíš nebude moc zajímat.
JMalik

#49 Příspěvek od JMalik »

janva9 píše:JMalik

Řada FC tam asi nebude proto, že to je Robbe a tedy Evropská záležitost a ta je nejspíš nebude moc zajímat.

Může to tak být.
Zkusil bych to přes ten obchod. Buď to prodejce chce prodat a ověří si to u dodavatele, nebo spolehne na vlastní názor, potom to buď půjde, nebo mu to zůstane.
(pořád bych ještě počkal na někoho kdo to má)
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Marek71 »

Do ČR ten modul dováža Astra a cena je oproti cene vonku viac než dvojnásobná, na eBay bežne 109 USD aj s poštou.
http://www.astramodel.cz/podrobnosti_pr ... SPMMSFUT7E

Otázka je, či sa to vyplatí kúpiť cez českého dealera. Ja práve premýšľam, že ten modul kúpim do Optica (Assan modul mi asi odišiel, odmieta sa spárovať s prijímačmi).
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Tulak

#51 Příspěvek od Tulak »

Dik za tipy. V Astre si nejsou jisti funkci a FASST je jina modulace. Takze jeste pockam, jestli se ozve nekdo, komu to chodi.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Marek71 »

V diskusii na HC niekto spomína, že Assan modul mu chodí s Futabou FC-18. U oboch modulov (Assan i DSM2) je uvedená tá istá podpora vysielačiek, takže ja by som povedal, že to v pohode pojde.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Tulak

#53 Příspěvek od Tulak »

Pročetl jsem diskuze na HC a vypadá to, že Spektrum DSM2 modul opravdu bude v FC-18 fungovat stejně jako ASSAN.
janva9

#54 Příspěvek od janva9 »

:) Když porovnáš podporu rádií u modulů z mojich odkazů, tak to tam najdeš taky. A pokud si od někoho můžeš na chvilku půjčit modul z Hiteca a bude fungovat, tak je to stoprocentní jistota.
Jakub96

Futaba FC-18 a vrtulník

#55 Příspěvek od Jakub96 »

Zdar kuťáci, mám menší problém s nastavením vrtulníku ve vysílači Futaba FC-18.:(V módu HR3 nemůžu najít subtrim... Je tam vůbec něco takového ?
Díky.
ariane
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od ariane »

Není, bohužel:-(( Jedině trim a pak uložit do paměti..
kesu

Futaba FC 18-nejdou mi přiřadit funkce kanálům.:(

#57 Příspěvek od kesu »

Ahoj
dostala se mi náhodně do ruky stárá futaba FC18, s výměným modulem. Když se ale snažím změnit nastavení přiřazení funkcí kanálům (taková ta jedna ze 4 možností jak mít nastavený kniply vůči kanálům) tak ať tam dám jakejkoli, nezmění se nic. Tohle rádio by přitom mělo mít i kompletní přiřazování funkcí všem kanálům ale nemůžu se do toho menu dostat. Podle návodu je to menu 21 kde by to vše mělo bejt ale není. Respektive je tam jen ta základní volba ale na tu to nereaguje takže to je pořád zamrzlý na plynu vlevo a vejškovce vpravo a nejde to nijak přehodit. Nemáte někdo prosím nápad co a kde dělám špatně nebo kde je chyba?

díky moc
HLA
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od HLA »

Stiskem 1 a 5 současně se dostaneš do voleb menu
Mačkáním 1 nebo 5 najedeš na:
Menu 21
tlačítkem 4-> najedeš pod 2 (funkci -horní řádek)
tlačítkem 3SET nastav 3 na spodním řádku
tlačítkem 4-> najedeš pod 3(funkci-horní řádek)
tlačítkem 3SET nastav 2 na spodním řádku

Pokud to nefunguje, může být někde nastavený nějaký mix.
Nejlepší je smazat komplet nastavení pro tento model Menu 32,
a
pak Menu 21 a nastavit znovu.
kesu

#59 Příspěvek od kesu »

Ahoj,
moc děkuju za reakci. Právě to jsem zkoušel a znám podobný menu i z FC28 ale tady to jen nabídne takovou tu primární volbu přiřazení základních fukncí (tzn přiřazení 1-4) ale tuhle nabídku kde by nahoře byl ovladač a dole kanál to vůbec neumožní. A ikdyž změním to základní nastavení tak se nic nezmění a pořád je to stejný..
:(
peater

Futaba Fc-18 v3 plus učitel-žák

#60 Příspěvek od peater »

Dobrý den potřebuju propojit tyto dva vysílače nejakým kabelem učitel žák.Ve vysílači je puze konektor na plošném spoji označený trainer. Nechce se mi zrovna investovat do origo modulu. Neví někdo jak propojit tyto vysílače? Na netu už jsem našel nějaký návod ale nefunguje. :?
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“