Jsou HS-55 zdrojem rušení ??????
Jsou HS-55 zdrojem rušení ??????
Tři modeláři s různými letadly máme stejné problémy s rušením. Dva máme stejnosměrné motory, jeden střídavý. Jeden má přijímač s dvojitým směšováním, dva s jednoduchým. Rušení se projevuje zakmitáváním serv, krátkými výpadky motoru (řádově asi desetiny sekundy), při větší vzdálenosti letounu od vysílače jsou následky rušení větší. Několikrát došlo i ke ztrátě kontroly nad letadlem a při menší výšce i k pádu. Společným jmenovatelem je, že všechna letadla jsou osazena servy HS-55. Nemáte někdo nějaké podobné zkušenosti ???
A dělá to i v bezmotorovém letu? Nejspíše ne. A pokud ne, tak máte ve všem stejně blbě odrušené motory a blbě elektrickou instalaci (silové vodiče u antény, přijímače, přijímač na accu atd...)
Čti:
http://www.micer.wz.cz/clanky/c011/elektro.html
Čti:
http://www.micer.wz.cz/clanky/c011/elektro.html
- RC-FLYINGTEAM
HS-55 - kmitání
HS-55 mě taky zlobily, mam dojem že jsou citlivější na kvalitu napájení (Rx)...
Pořídil jsem místo nich Hype Naro za 2/3 cenu a je po problémech
Pořídil jsem místo nich Hype Naro za 2/3 cenu a je po problémech
Prodava je snad Horejsi, takze www.horejsi.cz ?? Jake mate kdo zkusenosti s temi servy naro GWS?? Je to stejna spolehlivost jako Hitec?
Ja pouzivam HS-55 na Toru se stridakem a je pravda ze obcas se takovehle ruseni taky projevuje. Zalezi jak kde. Silove vodice u anteny nemam a vse je odrusene tak jak ma byt. Posledni dobou pozoruju jakoby by mi jedna HS-55 zacinala zlobit - nekdo mi rikal, ze kdyz je vadne servo muze byt zdrojem rusenim .....
Na mojom MiniTornade mam taky 2xHS-55, a sem tam sa mi taky stava ze na stotinku sekundy vypadne signal, odrusenie som niekolkokrat kontroloval, vsetko je OK, silove vodice a baterie su od primaca minimalne 5cm vzdialene, serva okolo 15cm. Najprv som myslel ze problem je v mixeri
(mam elektr. mixer v modeli lebo nemam vysielacku s mixom
)Pravdou je, ze niekde problem bude, mne sa ho ale nepodarilo vyriesit...
mozno by to chcelo presedlat na volne modely, a mame po problemoch