Ahoj,
mám tento model. Jak s ním přistávat do trávy? Většinou se překlopí dopředu a ten podovozek toho moc nevydrží.
Nějaké rady?
díky
SU-29 RC-Factory přistávání do trávy
Podle mýho názoru máš několik možností:
-lítat bez podvozku (osobně radši lítám s podvozkem i kvůli orientaci)
-předělat podvozek na drátový hodně pružící (předělával jsem u Super Zooma z 2mm pružinovýho drátu a pobere i šeredný plácnutí
-nebo nepřistávat (to preferuju na neupravený ploše - prostě zavisím těsně před sebou a chytím za trup) visení chce chvilku zkoušet, ale s tímhle letadlem to půjde rychle
-předělat podvozek na drátový hodně pružící (předělával jsem u Super Zooma z 2mm pružinovýho drátu a pobere i šeredný plácnutí
-nebo nepřistávat (to preferuju na neupravený ploše - prostě zavisím těsně před sebou a chytím za trup) visení chce chvilku zkoušet, ale s tímhle letadlem to půjde rychle
Re: SU-29 RC-Factory přistávání do trávy
MrK píše:Většinou se překlopí dopředu a ten podovozek toho moc nevydrží.
Podvozek je IMO hodne ok. Problem je,jestli ho mas upevneny podle originalniho navodu - samoreznejma sroubkama do 1mm sklotextilu.
Ja to udelal tak, ze jsem si z 2mm preklizky udelal dva obdelnicky cca 1.5x3mm, ty dal shora na trup (opacnou stranu desky, nez na ktery je podvozek) na kazdou stranu jeden a skrz ne dlouhym sroubkem m3 pres celou trupovou desku prichytil podvozek. Nic jsem nelepil.
Krasne to pruzi, takze to nezrusi trup a pritom to skvele drzi.
Speedy píše:Podle mýho názoru máš několik možností:
Já jsem schopen zaviset cca 7-10 sekund, ale né u sebe
Re: SU-29 RC-Factory přistávání do trávy
Genagen píše:MrK píše:Většinou se překlopí dopředu a ten podovozek toho moc nevydrží.
Podvozek je IMO hodne ok. Problem je,jestli ho mas upevneny podle originalniho navodu - samoreznejma sroubkama do 1mm sklotextilu.
Ja to udelal tak, ze jsem si z 2mm preklizky udelal dva obdelnicky cca 1.5x3mm, ty dal shora na trup (opacnou stranu desky, nez na ktery je podvozek) na kazdou stranu jeden a skrz ne dlouhym sroubkem m3 pres celou trupovou desku prichytil podvozek. Nic jsem nelepil.
Krasne to pruzi, takze to nezrusi trup a pritom to skvele drzi.
pls můžeš poslat foto? Rád bych to viděl.
MrK píše:Já jsem schopen zaviset cca 7-10 sekund, ale né u sebe. Nějaký tip jak na to?
Já jsem samouk a jediný, co můžu říct je zkoušet a zkoušet. Hlavně zkoušej najít neutrální polohu (naletět do visu, nebo hodně pomalýho stoupání, aby to chvilku vydrželo bez korekcí) a postupně snižuj výšku a snaž se reagovat co nejdřív, pak stačí malý reakce. Pokud visíš daleko a vysoko, tak nevidíš dobře právě ty drobný pohyby. A potom končí vis honěním po obloze. Pokud budeš viset přímo nad sebou, tak to bude ještě horší.